TV 2 Play
Min konto

Siste serierunde!

Nå har tiden kommet for å avlutte sesongen. Det føles også litt på tide når man ser hvilke temperaturer det er rundt om i landet. Men en ting er sikkert; det blir hett mellom kl. 17-19 i kveld. Fem av åtte kamper har mye på spill og avgjør hvem som tar medalje, og ikke minst hvem som må ta den tunge turen ned en divisjon.

I årets siste blogginnlegg skal jeg presentere mitt ultimate fantasy-lag for runden. Hvor mange av disse har du inne? Til slutt avslutter jeg meg å anbefale en billig «diff» i hvert ledd, min kapteinsrangering, og planen for mitt eget lag.

Husk at vi får alle lagoppstillingene 70 minutter før frist. Jeg legger ut lagoppstillingene på Twitter/X @TV2NorgeFantasy.Det ultimate laget siste serierunde

Keeper: Oliver Petersen (4,5)
Molde og HamKam har ikke allverdens å spille for siste runde, men Molde er i forberedelsesfasen til cupfinalen, og siste kamp i gruppespillet i Europa League. Molde er laget med størst sjanse for seier denne runden hvis man ser til oddsmarkedet. 22-åringen har visst denne sesongen at han kan redde straffespark – det er en fin bonus.

Forsvar:
Kristoffer Haugen (7,2): Jeg er langt fra sikker på at Haugen starter kampen, så her bør man sjekke. Jeg tror ikke han spiller mer enn maks 75 minutter siden han spilte mot Qarabag på torsdag, og det cupfinale om seks dager. Den kampen avgjør om det blir europaspill neste sesong. Da MÅ Erling Moe ha Haugen klar. Selv hvis han får 60-65 minutter så er han så farlig offensivt at han fort har fått med seg målpoeng.

Joachim Soltvedt (6,5): Brann er sammen med Tromsø laget som har sluppet til færrest mål i Eliteserien 2023. Brann jakter sølv, mens Godset har sikret plassen for noen runder siden. Godset er et lag som ofte forsvarer ganske dypt. Jeg tror det blir mye spill på Godset sin halvdel, og da er sjansene for målpoeng ganske gode for Soltvedt som står med 12 målpoeng i årets sesong.

Espen Ruud (5,7): Verken Odd eller Aalesund har mye å spille for, men Odd er et mye bedre lag. Jeg tror også det er en stor fordel å spille på hjemmebane i en sånn kamp da dette er det siste hjemmefansen for se av guttene sine på en stund. Espen Ruud tar dødballer, og er trolig fortsatt på straffer. Fra sin vingback-posisjon har det blir 3 mål og 6 assist. Skal han klare tosifret antall målpoeng da?


Midtbane
Amahl Pellegrino (13,9)
Pelle spilte kun andre omgang mot Brann forrige runde, men viste på torsdag at formen er der med 90 minutter og to scoringer mot Lugano. Pelle trenger ett målpoeng for å stå alene med rekorden for flest målpoeng i løpet av én Eliteserie-sesong. Jeg tror han starter, men det får vi jo vite før fristen. Han blir fort byttet ut i 2. omg når rekorden er sikret. Sarpsborg er et lag som ønsker å styre kamper, og de kommer til å prøve på det selv om det er borte mot serievinnerne. Jeg blir ikke overrasket om Sarpsborg har like mye eller mer ball enn Glimt i denne kampen. Det lukter egentlig mye mål, men nå som banen ikke kan vannes pga. minusgrader, og den er litt kanskje er litt hard, så kan det lugge litt teknisk slik vi så i torsdagens kamp tross 5-2 til de gule.

Zlatko Tripic (9,9)
Viking-kapteinen har nest flest poeng i spillet av midtbanespillerne. Jeg solgte han for en del runder siden da han en liten stund kom til få gode målsjanser, og fordi Viking skulle inn i en rekke med kamper der de møtte 5-backslag som gjerne lot Viking ha ball. Det fører ofte til at Zlatko blir veldig bred, med liten sjanse for å score fra åpen spill. Sist runde møtte de et 4-backslag, og da var 31-åringen tilbake i god form. Hans beste kamp på en stund. Nå møter de Rosenborg som er ferdigsspilt, og som har slitt veldig defensivt i en lengre periode. Jeg tror Viking scorer 3-4 mål, og da er Tripic en kjempespiller denne runden. Igjen møter Viking et lag med fire bak, og et lag som egentlig er ganske offensivt anlagt. Det er etter min mening gode nyheter for de som eier Tripic.

Samuel Adegbenro (7,8)
Adegbenro møter gamleklubben i en helt avgjørende kamp for medaljejagende Viking. Da blir det vel mål på «Benro»? Adegbenro ble hentet på lån i sommer, og har de siste kampene spilt spiss for Viking. Det er attraktivt for oss fantasy-spiller da han er midtbane i spillet. RBK har hatt store problemer med at e slipper til mange innlegg og med å forsvare seg i bok. Han ble tatt ut for Salvesen etter kun 60 minutter sist. Men det skremmer meg ikke nok til at jeg dropper ham. Hadde han vært sikker på å få 90 minutter kunne jeg fint funnet på å kapteine han denne runden.

Mikael Norø Ingebrigtsen (7,0):
Dette er min anbefalte «diff» denne runden! Som forrige rundes beste «diff», Adegbenro, har Ingebrigtsen 0,0 % eiere i topp 1000! Jeg har fulgt nøye med på ham den siste perioden fordi jeg har hatt han på blokka for siste runde i seks uker. Jeg er veldig fan av Ingebrigtsen, han har _noe_ som gjør at jeg får veldig god feeling på han i siste runde. Han har 5 mål og 5 assist på 1369 minutter i år. Det er ok+ Nå har han (kanskje litt for tidlig for å holde eierandelen nede) vist at formen er god! På sine siste 108 minutter har han scoret 3 mål! Som Odd-ekspert Tor Henrik Stensland så i fantasy-sendinga med meg og Amin Askar på Twitter/X : «Når Mikael er i form, da leker han fotball». Den siste bekreftelsen jeg trengte var at han stod 84 minutter på Åråsen sist etter å hatt en del småskader.

Danilo Al-Saed (6,8)
Jeg går for 3-5-2. Men jeg vil se an rapportene på gressbanen på Jotun Arena først. Er banen hard/dårlig så er det en stor ulempe for lette og tekniske Al-Saed. Sandefjord har alt å spille for, LSK er ferdige for sesongen. Det lukter hjemmeseier lang vei. LSK kan også være med å sende VIF på kvalikkplass eller rett ned med å tape kampen. Det er i hvert fall noe en del av LSK-fansen håper på. Al-Saed har levert en enorm sesong og er i søkelyset til Glimt. Close call mellom ham og å ta sjansen på en Molde-midtbanespiller eller Berisha i stedet for Danilo. Alle gode valg med stor potensiell oppside. Niklas Castro er også en fin diff som omtrent ingen har.


Angrep

Bård Finne (9,1)
Selv om jeg var med å hype Bård Finne før sesongen så er det kanskje spilleren jeg bommet mest med da jeg satt pris. Han har prestert så bra at han helt klart skulle kostet tosifret antall millioner.
Det er klart at jeg skal ha med spissen som leverte 4 (fire!) målpoeng mot Glimt forrige runde. Landslagsspilleren står med ville 16 mål og 15 assist i spillet før siste runde. Godset er et solid lag, men jeg tror uansett Brann scorer to, kanskje tre mål på dem og vinner kampen og tar sølv.

Andrej Ilic (7,1)
Vålerenga har knapt vunnet en hjemmekamp i år, og Tromsø har vært gode borte. Men denne kampen blir helt spesiell. Oddsmarkedet holder Vålerenga som små favoritter. Ilic er klokkeklart mannen å ha fra Vålerenga, han har stått for 10 av de siste 15 scoringene til Vålerenga! «Main man» som bare det. Det spekuleres også i at han kan være på straffer etter at Strandberg bommet på sin forrige.  


Benk
Keeper: Mathias Dyngeland (4,7). Brann slipper til få mål, og i tillegg har Dyngeland begynt å få litt bonuspoeng.

Forsvar: Peter Therkildsen (5,2), Sondre Bjørshol (4,9) og Niklas Vesterlund (6,3) er alle fine spillere med offensivt potensiale og ok sjanse for smultring. Det er litt usikkerhet rundt om Bjørshol starter.

Midtbane: Eikrem er et kjempevalg dersom han starter, men det har jeg null troa på at han gjør etter etter en sjelden 90-minutter på torsdag. Men en spiller som Eric Kitolano kan være en frekkis! Jeg har en annen Molde-spiller som jeg også liker, han kommer jeg til litt seiere. Erlien og Horn Myhre er også fine spillere denne runden.

Angrep: Her syns jeg det er veldig vanskelig bak Finne og Ilic. Berisha er naturlig å se til dersom han starter. Ellers så er det Thomas Lehne Olsen borte mot Sandefjord. Det kan være noe, men jeg er usikker på hvor motiverte LSK er i denne kampen. Mushaga Bakenga borte mot Haugesund er en annen mulighet, men han har blitt huket av etter rundt 70 minutter og vi vet ikke sikkert om han er på straffer. Haugesund er også små favoritter. Alexander Sølderlund er en mulighet, men mot Tromsø spilte han i en slags tierrolle. Da liker jeg bedre Sory Diarra som spilte 90 minutter mot Tromsø som spiss og scoret. Stabæk har sluppet til en del målsjanser selv om de ikke har fått mange mål bak sin gode svenske sisteskanse den siste tiden. Oscar Kapskarmo (6,0) har vist god form i det siste når han har kommet inn for Moumbagna. Starter ham så er han en fin diff. Uansett hvem som starter av Moumbagna og Kapskarmo så tror jeg det blir et relativt tidlig bytte for å holde begge i gang før cupfinalen. Alexander Ruud Tveter må nevnes! Han har vunnet tilbake spissplassen og scoret i tre strake kamper. To av dem på straffer, men det er jo lov! Blodet bruser ikke av tanken på å ta inn Ruud Tveter, men han er nok en av de beste spissene å ha denne runden. Sitter man som meg med Finne, Ilic og Moumbagna og man ser at Moumbagna er benka så anbefaler jeg å gå med magefølelsen. Det skiller veldig lite mellom de spissene jeg har nevnt her.


Rundens First Price

Har man lite å rutte med, eller trenger å hente litt penger for å finansiere noe dyrt som f. eks Pelle eller Tripic, da er disse spillerne gode alternativer!

Forsvar: Casper Andersen (3,9). Andersen er en ving som har blitt omskolert til vingback i Pacos Odd. Josef Baccay er suspendert og det betyr at Andersen trolig starter som venstre vingback mot tabelljumbo Aalesund. Dette er rett og slett et godt kjøp denne runden. Tor Henrik Stensland meldt også at dette er en spiller som har målpoeng i seg. Jeg ville gått Espen Ruud over unggutten dersom prisen ikke har betydning.

Midtbane: Niklas Ødegård (5,3). Dette er en «shout» jeg liker å kunne melde om før runden. Molde-spilleren er som regel å se på benken, men han er på vei til å få sitt gjennombrudd nå. Det kan fort smelle mot HamKam! Jeg føler meg sikker på at han starter OG at han får spille mye i denne kampen -for han skal nok ikke starte cupfinalen. 19-åringen er regnet som et stort talent, og dette blir verdifulle minutter for ham. Han er nok motivert til å vise seg frem og etter hvert ta en plass i elleveren til Molde
Han starter nok enten som én av to på topp, eller som indreløper. Uansett så er sjansene for målpoeng mot HamKam store i mine øyne. Perfekt spiller å ta inn hvis man ikke har råd til de dyreste spillerne.

Angrep: Sory Diarra (5,3). Som nevnt spilte han 90 minutter og scoret på Romssa Arena forrige helg. Stabæk er et offensivt tenkende lag under Bob Bradley og de kommer til å gå ut og forsøke å presse høyt i perioder, det kan åpne rom for Diarra. For meg er han en av de beste spissvalgene bak Finne og Ilic, og man kan hente mye midler hvis man trenger det til en dyr midtbanespiller f. eks.

Kapteinsrangering

1. Pellegrino
2. Tripic
3. Finne
4. Norø Ingebrigtsen
5. Eikrem
6. Adegbenro
7. Berisha
8. Al-Saed
9. Ilic
10. Kitolano


Mitt lag


2 bytter, 7,0 millioner i bank

Planen er å ta ut Lundqvist for Pellegrino.
Det siste bytte er jeg litt usikker på. Som forrige runde da jeg tok inne Adegbenro og kapteinet han, har jeg lyst til å ha det gøy siste runde og følge magefølelsen min. Og den sier Mikael Norø Ingebrigtsen. Jeg skulle gjerne hatt inn Tripic også, men jeg ser at det blir vanskelig å få til og da velger jeg Pelle marginalt over ham. I utgangspunktet er Pellegrino min kaptein, men jeg vurderer som sist å gå mot strømmen. Pelle er nok på banen minumim frem til han får det målpoenget han trenger. Jeg tror han minimum tar 5 poeng. En liten del av meg har lyst til å gå en av Finne, Norø Ingbritsen og Adegbenro. Starter ikke Pelle så tar jeg inn Zlatko Tripic.

Takk for i år!
Takk for at du har lest bloggen min, og masse, masse lykke til siste rundTips til nest siste serierunde

Nedrykksdrama og medaljekamp er det som engasjerer mest i Eliteserien de siste to serierundene. For oss fantasy-spillere er det gjerne enda litt mer spenning! Noen har som mål å snike seg foran en rival, andre prøver å slå sin beste plassering.

Alle lagoppstillingene kommer søndag kl. 15:45 – 70 minutter før byttefristen. Jeg legger ut alle 16 lagoppstillingene på @TV2NorgeFantasy på Twitter/X innen kl. 16:00.

Dette er kampene denne runden:Bodø/Glimt – beholde eller selge?

Det er ikke ofte Glimt er underdogs i en Eliteseriekamp, men det er de nå – i hvert fall ifølge Norsk Tipping. Brann spiller hjemme på eget naturgress, og kjemper om medalje. Med 1-0 mot Aalesund forrige runde sikret Glimt seg sitt tredje seriegull på de siste fire sesongene.

Vi får lagoppstillingene før fristen, men jeg kan si nå at jeg ikke tror Kjetil Knutsen kommer til å rotere masse i Eliteserie-kampene selv om gullet er sikret. I 2020 og 2021 spilte Glimt tre kamper på tampen av sesongen etter at gullet var sikret. Det var omtrent ingen tegn til rotasjon i laget da.
Likevel mener jeg at man kan vurdere å bytte ut Glimt-spillere som ikke heter Amahl Pellegrino. Brann har sluppet til færrest mål i Eliteserien i år. De er også i god form.

Hadde jeg eid Ulrik Saltnes hadde jeg solgt ham denne runden. Det er jevnt om plassen på laget mellom ham og Sondre Brunstad Fet. Faris Pemi Moumbagna er en annen man kan vurdere å selgee, men utfordringen er å finne en erstatter man er trygg på at er bedre å ha. Andrej Ilic og Bård Finne er eid av veldig mange. Ser vi vekk fra dem er det noen få jeg syns man kan vurdere: Mushaga Bakenga, Thomas Lehne Olsen og Veton Berisha. Problemet med å ta inn Berisha eller Gulbrandsen denne runden er at det er vanskelig å vite hvem som starter mot HamKam siste serierunde. Derfor syns jeg det er mest aktuelt å vente med et sånt bytte til siste serierunde. LSK er favoritter hjemme mot Odd denne runden, og da er Lehne Olsen en som kan ta bra med poeng. LSK og Odd er «ferdigsspilte» for sesongen, men det kan også slå ut i mange mål. Men i utgangspunket tenker jeg ikke at dette er kampen det blir mest mål i denne runden. Henrik Skogvold pleier å spille sammen med TLO på topp, men han er suspendert denne runden. Det betyr trolig at Lehne Olsen spiller alenespiss i 3-4-3 offensivt. Minuset i mitt hodet med å ta inn Lehne Olsen er den siste serierunden mot Sandefjord. Det er i seg selv en tøff kamp mot en trolig veldig motivert motstander. Også finnes det scenarioer der LSK kan være med å sende VIF ned med uavgjort eller tap. Jeg er heller ikke overbevist om at LSK skal være så store favoritter mot Odd som de er. Mushaga Bakenga er en billigere kandidat.

En avgjørende kamp i nedrykksstriden spilles på Nadderud denne helgen når Stabæk tar imot Sandefjord. «Mush» har ganske gode underliggende tall, men Stabæk har sett lite målfarlige ut de siste kampene. Bakenga så ikke veldig skarp ut mot VIF. Jeg tror Bradley og co. har brukt landslagspausen godt. Jeg tror enten Bakenga eller Edwards tar neste straffe for Stabæk – jeg holder en knapp på «Mush». Henter man inn Bakenga for Moumbagna så henter man også en del midler som man kan bruke på dyrt inventar i siste runde. F. eks en Molde-spiller hjemme mot HamKam.

Albert Grønbæk er en annen som kan selges nå hvis man står bra med laget sitt ellers. Jeg er ikke veldig bekymret for minuttene hans i de to siste rundene, men jeg kan se for meg at Tobias Gulliksen skal inn å få 10-15 minutter som indreløper på tampen av kampene. De underliggende tallene til Grønbæk er ok, men ikke noe mer enn det når man ser det i sammenheng med hans fantasypris. Når de nå er underdogs mot Brann, har europa og cupfinale å tenke på, så kan man selge ham.

Hvem bør man hente denne runden?

Jeg tenker at de beste kjøpene denne runden er på midtbanen. Da tenker jeg spesielt på Tromsøs Vegard Erlien. Trønderen står med hele 15 mål, og scoret Tromsøs to mål borte mot Odd forrige runde. Tromsø har ikke mange målscorere, så mye faller ned på Erlien. Han tar straffene til «Gutan». Tromsø er klare favoritter mot FKH, i tillegg møter de VIF som muligens må vinne i siste serierunde. Det er ikke et usannsynlig scenario at VIF blir desperate utover i kampen siste serierunde, noe som kan øke sjansene for at Tromsø scorer «flere» mål på Intility. Før runde 28 var Erlien eid av ca. 31 % i topp 1000. Jeg tror det tallet vil øke drastisk.

Rundens beste diff

Vil man «diffe» så syns jeg man kan ta en sjanse på Vikings Samuel Adegbenro. Ingen i topp 1000 eide ham i runde 28 hvor han scoret to mål mot Sarpsborg 08. Det er ikke Vikings spillemessige form gjør at jeg syns «Benro» er en fin «diff», for formen til Viking har vært skrall de siste seks kampene. De fikk en etterlengtet seier seier sist mot «Sarp», selv om spillet ikke varmet. Den seieren kan bety mye inn mot de siste to kampene, for håpet om medalje lever fortsatt. Kampprogrammet kunne ikke vært så mye penere egentlig med nedrykksklare Aalesund og gamleklubben RBK på andre banehalvdel. RBK ligger i ingenmannsland, og har under Maalen hatt stor utfordringer defensivt – spesielt på bortebane. Det er en av grunnene til at jeg liker Adegbenro inn nå. Det andre er at Adegbenro ble flyttet fra kant til spissplass i 2. omgang mot Sarpsborg da Salvesen ble tatt av i pausen. Han scoret to mål og sikret Viking seieren. Sesongen etter Adegbenro forlot RBK scoret han 17 mål i Allsvenskan. Der spilte han ofte som spiss. Han er midtbanespiller i spillet.


Vi får lagoppstillinga før vi må bytte, men jeg blir veldig overrasket hvis nigerianeren ikke er å finne på topp fra start mot AaFK. Det er så klart en risiko for at han kan bli tatt av litt tidlig, men han holdt 84 minutter mot Sarpsborg – det gir meg tro på at han i hvert fall spiller 70. Så er det siste serierunde da. Det er ingen garanti for at han starter som spiss igjen mot RBK. Det er ikke noen garanti at han starter i det hele tatt! Det kan hende at han er på benk mot sin gamle klubb med Sander Svendsen på høyrekant og Salvesen på topp. Det kommer nok an på prestasjonene mot AaFK, og om Viking er ute av medaljedansen før siste runde. For da frykter jeg litt at trenerne prioriterer å spille de som har kontrakt neste sesong. Men alt i alt så syns jeg Samuel Adegbenro er den beste «diffen» å ta inn denne runden!

Rundens kaptein

Som regel er det ganske greit å bare kapteine Amahl Pellegrino, men denne runden er det ikke like rett frem. Brann er som nevnt favoritter mot Glimt. Brann har sluppet til færrest mål i ligaen. Glimt har sikret seg gullet, og har en viktig kamp i europa på torsdag.

På den andre siden så tror jeg ikke Knutsen roterer noe særlig. De to siste rundene vil Amahl Pellegrino jakter målpoengrekorden i Eliteserien! Pelle har tangert Zinckernagels rekord på 37 målpoeng. Det var lett å se skuffelsen i Pelle da VAR tok vekk scoringen hans mot Aalesund sist. Jeg tror ikke Kjetil Knutsen bryr seg nevneverdig om akkurat dette, eller at det påvirker minuttene hans noe særlig. Men det er i hvert fall ingen tvil om at Pellegrino er motivert for å levere målpoeng mot Brann. Så er spørsmålet om Glimt evner å skape mye på et godt Brann-lag.

– Matten er preget, men det er likt for begge lag. Med tanke på årstiden er den grei, sier Brann-trener Eirik Horneland til BA.

Vegard Erlien er en veldig god kapteinskandidat denne runden. Tromsø pleier ikke å bøtte inn mål, men Tromsøs toppscorer står for en stor andel av Tromsøs mål (33 % av målene). Pellegrino har stått for 31 % av målene til Glimt i årets Eliteseriesesong. Norsk Tipping mener det er større sjanse for at Tromsø scorer minst 2 mål, enn at Glimt gjør det. Det er også større sjanse for at Erlien får 1 poeng for å holde nullen, enn at Pelle får det. Hadde jeg hatt Erlien i laget mitt så hadde jeg kapteinet ham. Min gode kollega Amin Askar meldte i fredagens Twitter Space-sending at han holder Pelle over Erlien denne runden. Amin og jeg hadde besøk av fjorårets vinner av Eliteserien Fantasy i nevnte sending som kan høres her: https://x.com/TV2NorgeFantasy/status/1727428530118832423?s=20. Eliterådet kom også med tips inn mot runden i «FotballFeber» som kan ses her: https://play.tv2.no/sport/sportsprogrammer/fotballfeber/fotballfeber-2023-vi-lader-opp-til-helgens-runde-1908165.html?play=true.

Det går an å vurdere Thomas Lehne Olsen mot Odd, eller Tripic/Adegbenro mot Aalesund hvis man virkelig vil gå mot strømmen. Men jeg holder Erlien klart over dem.

Mitt lag

Forrige runde var dilemmaet mitt om jeg skulle gjøre Casper Øyvann til Kent-Are Antonsen, eller Ramon Pascal Lundqvist til Vegard Erlien. Jeg gikk dessverre for Antonsen, differansen mellom de to «rutene» har foreløbig resultert i 13 poeng «i minus». Det er fryktelig ergelig for nå er Tromsø-kvota mi full, jeg har ingen vei til Tromsøs toppscorer uten å måtte bruke to bytter.

Det blir tøft å holde tre blodtørste hundene bak meg i TV 2s Ekspertliga. Jeg kan bruke mine to bytter denne runden på å «blokkere» spilleren jeg tror Jan-Henrik og Sondre tar inn, som også er den spilleren jeg soleklart frykter mest – nemlig Vegard Erlien. Men jeg får meg ikke helt til å gjøre det da jeg helst vil gå inn i siste runde med to bytter, selv om det å gå uten Erlien åpner døra enda mer for Jan-Henrik og Sondre. Amin har ett gratisbytte og som meg tre spillere fra Tromsø fra før, så han tar ikke inn Erlien.

Jeg benker Soltvedt fordi jeg har lyst til å «diffe» med Sondre Bjørshol mot Aaleslund. Jeg tror det er litt større sjanse for at Viking holder nullen enn at Brann gjør det. Planen min, hvis lagoppstillingene ikke byr på de store overraskelsene, er å gjøre Grønbæk til Adegbenro. Det er lov å ta en sjanse nå på tampen, og mitt tiltenkte bytte har en stor oppside dersom jeg har litt flyt. Det er så klart en mulighet for at Salvesen kommer inn for Adegbenro ganske tidlig i 2. omg, men den sjansen er jeg villig til å ta.

Jeg står trolig mellom Pellegrino og Adegbenro som kaptein. En del av meg har lyst til å ta en råsjanse og kapteine Samuel Adegbenro! Hvis jeg gjør to bytter for å få inn Erlien så blir det Haugaard til Pettersson, og Grønbæk til Erlien (K). Litt å tenke på inn mot fristen.

Masse lykke til med runden alle sammen (unntatt Børslid, Askar og Midtgarden)!

«Template-laget» under lupen

Det har utkrystallisert seg en klar “template” på tampen av sesongen. I ukens blogginnlegg vurderer jeg hvem fra “template-laget” man bør ha, og hvem man kan droppe for en spiller med lavere eierandel.

Det er en grunn til at disse spillerne er eid av så mange aktive managere. De aller, aller fleste her er veldig gode valg. Strategien for de siste tre rundene vil være forskjellig fra manager til manager, ut fra hvilket mål man setter seg. 

Er alt som betyr noe å forsvare ledelsen mot en venn? Da er det logisk å ta inn spillere hen har, slik at lagene deres blir så like som mulig.

Er alt som betyr noe å ta igjen rivalen din som har et solid forsprang? Da gjelder det motsatte, da bør du finne spillere hen ikke har, som du tror kan levere.

Er målet å få en så høy plassering som mulig, da gjelder det samme som tidligere i sesongen, å gjøre de valgene man tror fører til flest fantasypoeng til slutt.

Forrige rundes tips til «diff» ble dessverre et skikkelig dårlig treff på ball. Sander Kartum hadde ikke sin beste dag på jobben, og ble tatt av tidlig mot Odd. Vi får startelleveren til Brann før byttefristen denne runden, og jeg tror og frykter at Castro starter på venstrekanten, og Børsting venstre indreløper. Det er andre midtbanespillere som er spennende å vurdere, som jeg kommer til om litt.
Ønsker du tips til ditt lag, skriv en tweet og tagg @TV2NorgeFantasy, og skriv antall gratisbytter du har og penger i bank – så skal du få min anbefaling.

Dette er de mest eide spillerne i topp 1000.
Tallene er hentet fra Ole Martin Borges nettside, https://www.viewfantasystats.com/eliteserien/.

Benk: Haugaard (21 %), Antonsen (28 %), Taaje (22 %), Pattynama (18 %), Lundqvist (37 %), Erlien (26 %), Salvesen (14 %)


Keeper
Keeperposisjonen er den siste jeg ville brukt et bytte på nå på tampen. Keeperpoeng er uforutsigbart. De kan ta poeng i tøffe kamper ved å gjøre mange redninger, eller i lettere kamper ved å holde nullen. Eier man Jacob Storevik som ble vraket forrige runde, ville jeg sett til Pettersson, Haugaard eller Keto. Tromsø har tre utespillere jeg mener det er høyaktuelle å ha, derfor ville jeg droppet Haugaard og heller tatt inn Hugo Keto (4,5) som har to hjemmekamper de siste tre rundene. Han er kun eid av 3,8 % i topp 1000.

Bilde: NTB / Svein Ove Ekornesvåg

Forsvar:
Joachim Soltvedt er ikke en spiller jeg ville droppet nå. MEN hvis man vil ta en liten sjanse, så benker man Soltvedt neste runde mot Bodø/Glimt dersom man har en annen forsvarer med oppside og en bedre kamp. F. eks Antonsen hjemme mot FKH. Det er det jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre selv. Det går an å gå så drastisk til verks at man selger forsvarsspilleren med flest fantasypoeng iår i runde 29. Siste serierunde møter Brann Godset i Drammen. En kamp jeg vil ha Soltvedt i elleveren min. Godset har sikra plassen, og scorer ikke mange mål. Og uansett er ikke et forsvarssbytte det man har mest lyst til å gjøre de siste to rundene hvor det normalt renner inn med scoringer på arenaene rundt omkring i landet.
NIklas Vesterlund er en spiller jeg ville strukket meg ganske langt for å ha i laget. TIL har tre fine kamper igjen, kamper hvor de har brukbare sjanser til å holde nullen. Vesterlund kommer stadig vekk til målsjanser. Før den tredje siste runden står vingbacken med 4 mål og 5 målgivende.
Nicolai Næss er forsvareren fra “template-elleveren” man fint kan gå uten. Grunnen til at han har høy eierandel er at mange sitter igjen med ham fra trippelen i runde 23. Men også fordi Stabæk har hevet seg under Bob Bradley, og ikke minst at han har tatt en del dødballer. Han har mistet noen av dødballene, og han bommet fra straffemerket på Lerkendal. Men litt stang inn så setter han inn en scoring på direkte frispark, eller på langskudd slik som mot HamKam for noen runder siden. 

Bilde: NTB / Rune Stoltz Bertinussen

Forsvarsspillere jeg liker som et alternativ til Næss er Espen Ruud (5,7), Kent-Are Antonsen (5,3) og Christian Borchgrevink (5,4). Jeg liker de to førstnevnte best fordi de både har gode sjanser til å holde nullen, og til å produsere målpoeng. Odd har holdt hele 10 nuller denne sesongen – det er flest i ligaen. Tromsø har tredje flest “clean sheets” med 8. Ruud spiller vingback, og tar dødballer og straffer. 39-åringen er eid av 8,9 % i topp 1000. Kent-Are Antonsen spiller ofte indreløper i den defensive rammen og venstre tier i angrep. Han tar mange av dødballene til «Gutan».

Bilde: NTB / Annika Byrde

Midtbane
Pellegrino, Grønbæk og Al-Saed er spillere jeg har inne selv, og som jeg absolutt anbefaler å beholde eller ta inn denne runden. Grønbæk kan vurderes ut neste runde borte mot Brann, da gullet kommer til å bli sikret denne helgen.

Zlatko Tripic har vært et av de store samtaleemnene i ESF de siste ukene. Et stort gnagsår for mange. Viking har gått fra en enorm seiersrekke, til tre strake tap. På de siste to kampene har ikke Viking scoret et eneste mål. Siddisene har i det siste møtt lag som har spilt med en fem-backlinje. Tripic har blitt bred og til tider ganske dyp i posisjoneringen sin når Viking angriper mot etablert forsvar. Han har rett og slett vært for langt unna mål sett med fantasyøyne. Jeg mener de tre kampene som kommer nå er langt bedre for Zlatko enn de tre foregående. De møter lag som i større grad ønsker å angripe og eie ballen selv. Sarpsborg 08, Aalesund og Rosenborg spiller med fire i forsvar, det mener jeg er en fordel for Viking offensivt, og for Tripic isolert sett. Sarpsborg 08 er et lag som scorer mange mål, og slipper inn mange mål. Jeg forventer en underholdende kamp på søndag, en kamp hvor begge lag vil komme til en god del målsjanser. I alle de resterende kampene tror jeg at vi kan få et kampbilde der Tripic kan komme til flere sjanser fra åpent spill enn han har gjort i det siste. Så spørs det om det er nok til at han er fantasyverdi. For det har det vært manko på scoringstrussel fra ham over en lengre periode. Mot lag som vil presse høyt og ha ball selv, kan vi få se et Viking-lag som får flere muligheter til å kontre. Og det er da Tripic har størst sjanse til å score fra åpent spill. Han tar alt av dødballer, pluss straffer, så sjansen for målpoeng vil alltid være der. Tripic er ikke et must med den formen han og Viking er i, men hadde jeg hatt ham i laget mitt nå, så hadde jeg ikke byttet ham ut hvis ikke det var helt nødvendig for å få på viktigere spillere. Tripic kan faktisk bli en «diff» opp mot veldig mange andre lag – inkludert mitt eget.

Bilde: NTB / Ole Martin Wold


Vegard Erlien (7,7) er en midtbanespiller jeg liker veldig godt for innspurten. Tromsø har alt å spille for, og Erlien er tilbake i målform. Jeg liker spesielt de to siste kampene. Grønbæk til Tripic eller Erlien er noe man kan vurdere neste runde. Rasmus Eggen Vinge (5,9) er en frekk “diff”. Stabæk kjemper for overlevelse i Eliteserien, og på papiret har de et program som tilsier at det blir tre jevne kamper. I de siste kampene har Eggen Vinge sett litt mer målfarlig ut enn han gjorde i de første kampene på det øverste nivået. Det er lov å håpe at scoringen mot “Sarp” var forløsende for den tidligere Kjelsås-spilleren. Emil Frederiksen (7,3) har visst god form for Rosenborg i det siste. Dansken står med 3 målpoeng på de siste 4 kampene. Høyrekanten kan være en luring nå på tampen – kun eid av 0,7 % i topp 1000. Faniel Tewelde er en annen spiller som jeg vil nevne som en fin “diff”. 17-åringen er midtbanespiller til kun 5,3 millioner i spillet, men spiller spiss for Odd. Han scoret et fantastisk mål mot Brann forrige runde. Jeg føler meg sikker på at han spiller de resterende kampene fra start. I siste runde møter Pacos menn Aalesund. Der er oppsiden potensielt veldig stor.

Bilde: AFP / Ozan Kose

Angrep
Ilic, Finne og Moumbagna skiller seg klart ut som de mest eide spissene i spillet. Og det med god grunn. Man kan tenke at det er vanskelig å klatre hvis man har de tre høyest eide angriperne, men det stemmer ikke helt. Under halvparten har kombinasjonen av alle de tre (47,5 %). Jeg vil ikke tukle med trioen denne runden, men jeg vurderer å ta ut Moumbagna neste runde. Bakenga og Salvesen er de to jeg for øyeblikket er mest interessert i. Begge har mye å spille for de siste to kampene, og kampprogrammet er ganske fint. Sitter man med to av de tre mest populære, og ønsker å diffe, ville jeg tatt sjansen på Stabæks midtspiss som møter Vålerenga på Intility søndag. Jeg tror det er gode sjanser for at trønderen scorer mot VIF. Salvesen er ikke i sin beste form tiden, men jeg tror landslagspausen kan komme ham og Viking til nytte. Salvesen møter Aalesund i runde 29, et Aafk som etter alt å dømme rykker ned den denne helgen. Viking – RBK i siste serierunde er en kamp jeg syns det lukter mål av.

Mitt lag runde 28.
Jeg har to bytter og 1,7 millioner i bank. Jeg står mellom å ta ut Lundqvist for Erlien, eller Øyvann for Antonsen. Jeg heller mot sistnevnte løsning. Da plasserer jeg Bjørshol på benken, da jeg har liten tro på at VIking holder nullen mot Sarpsborg. Det er jo typisk at høyrebacken scorer da, er det ikke?
I runde 29 vil jeg i så fall ha mulighet til å starte Vesterlund, Antonsen og Bjørshol, med Soltvedt på benk mot Glimt. Skulle det dukke opp en skade eller suspensjon så kan jeg starte fire spillere i forsvar hvis jeg ikke vil bytte ut den skadene/suspenderte spilleren.

Jeg ønsker deg god helg, og masse lykke til med runden!

Rundens beste joker!

Denne uken ønsker jeg å trekke frem en spiller jeg tror kan være en kjempegod «diff» de siste fire rundene. Sander Kartum kom til Brann fra KBK i sommer for å erstatte Mathias Rasmussen, som ble solgt til Union Saint-Gilloise. Det har ikke gått helt smertefritt, men nå ser det lyst ut.

Form og motivasjon

Nå som vi er på tampen av sesongen, er det lurt for oss fantasy-managere å være bevisste på hvilke lag som har noe å spille for. I likhet med deltagerne i «Forræder», jakter Brann sølv denne høsten. De har alt å spille for, og formen er veldig, veldig god.

Tilvenning

Det har tatt litt tid for Kartum å venne seg til Branns intensive spillestil. I to av de første kampene i rødt «tålte» han kun 1. omg, og ble byttet ut i pausen. Men litt som et eplekart som først på høsten blir til søt og moden frukt, har Kartum brukt tiden til hjelp og ser nå ut til å kunne spille 90 minutter med foten på gasspedalen. Brann trener og spiller med en ekstrem intensitet, så det er naturlig at nye spillere trenger en tilvenningsperiode. Kartum leverte 6 mål og 6 assist for KBK i Obosligaen før han ble solgt. Han står med 3 mål og 2 assist på 572 minutter i Brann. Det er gode tall prisen hans tatt i betraktning. Og nå er han i sin beste form etter overgangen fra Kristiansund. Det er ikke sikkert at Kartum spiller 90 min. hver kamp, men det virker som han har den fysiske formen til å gjøre det. En spiller som Børsting kan også spille indreløper og stå 90 min dersom Brann skal sette inn en kant. Og da kan det vært Kartum som går ut. Jeg syns likevel han er det beste midtbanevalge i Brann. Jeg tror han vil spiller 75+ i mange kamper etter det han leverte mot Molde.

Brann – Molde (3-2)

Brann herjet med Molde på Brann Stadion for to runder siden. Kartum spilte 90 min og scoret 2 mål. Mot Sandefjord var han dessverre suspendert. Midt ut i 1. omg ble Kartum flyttet opp som en smal venstrekant, mens Børsting tok over som indreløper. Jeg tror Horneland starter med den løsningen mot Odd. Brann var virkelig gode mot Molde. Rundens motstander, Odd, spiller som Molde med 5 bak. Jeg regner med at Horneland bygger videre på det som funket bra mot fjorårets serievinnere. Mot Molde hadde Kartum hele 8 ballberøringer i Moldes 16-meter.

Bård Finne

Det er ingen tvil om at Bård Finne er den som er soleklart farligst I Brann. Bak ham har kantene, indreløperne og Sivert Heltne Nilsen delt på målpoengene. Ingen av midtbanespillerne i Brann har vært gode fantasyvalg gjennom hele sesongen. Børsting, Mathisen og Horn Myhre er også spillere man kan vurdere å ta inn, men jeg har klart best magefølelse på Kartum. Børsting er noe billigere og spiller alltid 90 minutter. Dansken er også et godt valg. Men jeg mener Kartum har større sjanse for målpoeng fremover.

Programmet

En av grunnene til at jeg vil trekke frem Kartum denne runden er at Brann møter Odd på eget gress. Som nevnt bør vi tenke på hvilke lag som har noe å spille for. Odd er i «ingenmannsland». Det er lag det er gunstig å møte nå på slutten. I tillegg har Paco masse fravær i troppen sin til søndagens dyst. Sondre Solholm Johansen er skadet. Hans erstatter, Leon Hien, er suspendert. Det samme er Leonard Owusu og Espen Ruud. Vi ser fort en sentral midtbane med Thomas Rekdal og Tobias Svendsen. Jeg tror Odd får en veldig vanskelig kamp. Brann er soleklart den største favoritten denne runden. I runde 28 spiller Brann borte mot FKH. Det er en helt ok kamp for Brann. Runde 29 spiller de hjemme mot Glimt. Jeg tror Glimt vinner gullet i runde 28. Jeg tror absolutt at Brann scorer på Glimt i den kampen. Siste runde er det borte mot Godset som ligger i «ingenmannsland». Jeg liker programmet til Brann.

Klatring

Det fine med Kartum er at han er ganske billig (6,3 millioner), og at han er eid av ekstremt få. Det betyr at man kan klatre skikkelig dersom han leverer noe i nærheten av hva han gjorde mot Molde. Kun 0,9 % av lagene har ham inne. Ser man på de som lå topp 1000 etter forrige runde så er det kun 2 % som eier ham. I topp 100 er det ingen!

For å oppsummere så mener jeg at Kartum oppfyller de fleste kriterene for å være en god og eksplosiv «diff».
– Veldig lav eiderandel
– Har mål og målgivende i seg
– Spilleren er i god form
– Laget er i god form
– Laget har mye å spille for
– Kampprogrammet er bra. Brann er rundens største favoritt.
– Han er billig

Mitt lag

Jeg har veldig lyst til å ta inn Kartum på laget mitt, men det er ingen på midtbanen jeg ønsker å ta ut. Danilo Al-Saed er veldig bra å ha i innspurten, og de tre andre det samme. Hadde jeg hatt 0,3 million mer kunne jeg solgt Nilsson for Kartum og benket Ilic borte mot Sarpsborg.

Jeg kommer til å spare byttet og gå inn i neste runde med to bytter.

Lykke til med runden!

De beste «diffene», Glimt, Sarpsborg og Bård Finne

Slik kan du skille deg fra mengden og virkelig klatre! Disse bør du velge fra serielederne inn i det grønne programmet.

Markus Karlsbakk og Victor Torp. Bilde: Christoffer Andersen / NTB


«Differ» med stor oppside

Med kun seks runder igjen, er mange på jakt etter å røre litt i gryta, og gi seg en sjanse til å ta skikkelig innpå rivalene sine. Her er spillere med lav eierandel som kan levere for deg fremover!

Kristoffer Haugen (7,1)
Moldes venstre vingback er eid av 8,5 % i topp 1000.
Haugen er forsvarsspilleren i ligaen med høyest tak. Likevel er han eid av under 10 %. Det skyldes at han ikke var klink i laget tidligere i sesongen pga. småskader og rullering i europakvalikken. Molde prioriterer Eliteserien, og jeg tror det er gode sjanser for at Haugen starter alle de resterende kampene.
29 åringen er i veldig god form. Mot Viking scoret han ett mål, og leverte to målgivende. Det ble en ny assist i forrige runde mot Glimt. De underliggende tallene er enorm bra med over 0,5 forventede målpoeng per 90 minutter (tall fra WyScout). Kan fint velges over f. eks Vesterlund (eid av 71 %) som har to tøffe kamper.

Espen Ruud (5,6)
39-åringen er valgt av 10,0 % i topp 1000.
Odd ligger litt i ingenmannsland, men Espen Ruud kan likevel være en investering som kan skyte deg oppover rankingen. Han er veldig offensiv i sin høyre vingbackrolle og har to gode skuddbein. At Ruud er på dødballer og straffer er en stor bonus.

Magnus Wolff Eikrem (11,3)
Molde-kapteinen er eid av 3,6 % i topp 1000. Eikrem har som Haugen lav eierandel fordi han har vært en del småskadet gjennom sesongen og blitt hvilt slik at Molde kan stille best mulig i kvalliken til europeisk gruppespill. Eikrem spiller som regel 65-70 minutter, men det er ofte nok til å dra med seg ett og to målpoeng. Eikrem står med 6 mål og 6 assist på 650 minutter! De underliggende tallene er også gode. Man kan absolutt «diffe» med å velge Eikrem over Tripic (eid av 82 %).

Ulrik Saltnes (9,2)
Eid av 0,2 % i topp 1000. Albert Grønbæk er eid av 49 %. Saltnes er tilbake for fullt etter å vært ute hele vårsesongen. Saltnes spilte 90 minutter i begge de to siste seriekampene, og registrerte seg for tre målpoeng. Saltnes er en «proven» målpoengspiller i Eliteserien med 15+ målpoeng i tre strake sesonger. Han står med 4+4 denne sesongen med kun 644 minutter på banen. Glimt har et fantastisk program de neste 4. Definitivt en spiller som få har og som har stor potensiell oppside! Les mer om de beste valgene fra Glimt lenger ned.

Victor Torp (7,3)
2,2 % i topp 1000 eier Sarpsborgs (kanskje) beste spiller.
Dansken er faktisk spilleren med nest flest bonuspoeng i spillet etter Amahl Pellegrino.
Med skade på Jo Inge Berget tyder det mest på at han kommer til å spille i tierrollen fremover. Sarpsborg har tre veldig fine kamper nå, så skal man hoppe på en Sarpsborg-spiller før sesongen er ferdig så er det nå. Jeg holder Lundqvist hakket over Torp da han tar straffer, men det er veldig lite som skiller mellom de to og Maigaard., Skal man «diffe» så går man for Victor Torp som har vært en av ligaens beste spillere i år. Lundqvist forventer var i runde 24 eid av 11 % i topp 1000, men det tallet vil nok være rundt 20 % denne runden.

Markus Karlsbakk (5,0)
I runde 14 var Aalesund-spilleren valg av hele 50 % i topp 1000. Nå har prisen hans stupt, og han er kun eid av 3,1 %. Forrige runde scoret han på straffe, og nå kommer det tre fine kamper for Aalesund som fikk tent et håp med seier mot Tromsø forrige runde. Karlsbakk spiller venstre indreløpre og er veldig skuddvillig. De underliggende tallene han tilsier også at han er det beste valget i denne prisklassen. Og oppsiden er helt klart der med tre fine kamper og straffeansvar. Man kan ha Karlsbakk som den femte spilleren på midten – noe som kan være gunstig denne runden med suspenderte Bård Finne på benk. Jeg vurderer selv å ta Karlsbakk inn for Al-Saed denne runden for å få en bedre spiller denne runden og frigjøre midler for å kunne hente Ilic neste runde.

Ole Sæter (10,0)
Igjen en spiller som slet med skade tidlig i sesongen. Sæter tar straffer for RBK og har levert 6 mål på 677 minutter. RBK er ikke fantastiske for tiden, men de kommer til en god del sjanser. Jeg ville ikke droppet Finne eller Moumbagna for RBK-spissen, men flytter man pengene fremover i banen så kan han være en kjempediff ved siden av de to.

Mushaga Bakenga (7,7).
Stabæk-spissen er eid av 4,3 % i topp 1000.
Bakenga er i veldig god form for tiden, og spilte 90 minutter for første gang siden 5. august. Han er nå det soleklare førstevalget for Bob Bradley. Stabæk under amerikansk ledelse er et offensivt orientert lag, et lang som vil angripe borte som hjemme. Bakenga tar straffene for STB. Det er gode sjanser for scoring mot gamleklubben på søndag. Det som holder meg litt igjen er at de spiller borte mot Sarpsborg i runden etter, for så å ta imot serieleder Glimt. Jeg sikter meg inn på runde 29.


Bilde: Christoffer Andersen / NTB


Sola skinner på Sarpsborg

Sarpsborg har vunnet fire av de siste seks kampene sine. Rosenborg har vært svake på bortebane en stund, men det skal ikke ta vekk all ære fra Sarpsborg 08. I runde 24 presset Sarpsborg på for seier borte mot HamKam, selv om de spilte hele 2. omg med én mann mindre. I runde 22 vant de 3-1 over LSK. Formen deres er god, og de tre neste kampene ser lovende ut.

Dessverre har Jo Inge Berget pådratt seg en strekkskade, og er uaktuell til kampen mot AaFK, og trolig ute i ca. 3 uker.

Sarpsborg har tre veldig gunstige kamper; først Aalesund borte, deretter Stabæk og Vålerenga hjemme. De tre siste kampene er tøffe, men Sarpsborg er et lag som pleier å skape sjanser og score mot alle.

Mot RBK lærte vi en ting vi ikke var 100 % sikre på før kampstart. I serierunde 24 fikk nemlig Sarpsborg sitt første straffespark for sesongen, og det var nummer 10 for «08» som satte ballen i mål fra 11 meter. Ramon Pascal Lundqvist scoret også et mål med hodet,. Nå som vi vet han tar straffer så vil jeg slå fast at svensken er det beste midtbanevalget fra Sarpsborg. Men jeg tror målpoengene hos Sarpsborg vil fortsette å være ganske spredte. Skaden på Jo Inge Berget er mine øyne litt negativt for Lundqvist, selv om det betyr at han fort spiller spiss mot Aalesund. Sarpsborg hadde en god ting på gang med danskene Torp og Andersen som de to dype, og Lundqvist i tierrollen bak Berget. Jeg vurderer å ta inn svensken i mitt eget lag.

Bilde: Annika Byrde / NTBBodø/Glimt

Etter at Vetlesen og Mvuka forsvant ut dørene på Aspmyra, har prestasjonene til serielederne vært variable. De har vært relativt svake defensivt, og det har ikke vært like stabilt godt offensivt. Spesielt høyresiden har de hatt problemer med å finne helt ut av, og det er jo ikke rart med Vetlesen og Mvuka borte, samt at Wembangomo har hatt skadeproblemer. Kjetil Knutsen har testet litt forskjellige løsninger på høyrekanten. Mot Lugano ville han ha en venstrebeint spiller på høyrekant, da fikk Adam Sørensen starte i en uvant posisjon. Det var ikke velykket. Fredrik Sjøvold har også fått testet seg i den rollen.

Det som er positivt nå er at laget har en oppadgående kurve, og at Tobias Gulliksen har begynt å finne sin rolle i laget på høyresiden. Han har scoret i tre strake Eliteseriekamper. Jeg føler meg ganske sikker på at Gulliksen kommer til å starte de neste kampene, men Nino Zugelj vil nok ta minutter fra ham, og etter hvert kan vi fort se sloveneren fra start.
Knutsen har prøvd forskjellige måter å strukturere press-spillet sitt på i det siste. I noen kamper har Gulliksen ligget inne sentralt og tatt ut motstanderens dype midtbanespiller. Gulliksen til kun 6,4 millioner er god verdi – i hvert fall på kort sikt – men ikke forvent 90 minuttere, eller at han starter hver kamp ut sesongen.

Amahl Pellegrino er absolutt et must og bør kapteines i de aller fleste rundene som er igjen. Jeg vil ikke kategorisk si at Faris Pemi Moumbagna er en man absolutt må ha, men det er ikke langt unna. Jeg synes det ser ut som at kameruneren er på vei tilbake i god form, og jeg vil ikke stå uten ham de neste fire kampene. Glimt møter denne runden Sandefjord hjemme, deretter er det LSK hjemme, Stabæk borte og Aalesund hjemme. Fantastisk program med tre hjemmekamper de neste fire – et program hvor man helst bør ha tre offensive spillere fra Glimt. Minimum to!

Albert Grønbæk startet sesongen fantastisk og har jevnt over vært veldig god for Glimt i år. Men for oss som spiller Fantasy, er det verdt å merke seg at det ikke har blitt mange målpoeng i det siste. På de siste fem kampene i Eliteserien har det kun blitt med den ene assisten mot Vålerenga. Men jeg tenker at det er gode sjanser for at han vil levere i det fine programmet som kommer. Det har også vært veldig mange kamper for dansken, så landslagspausen kan ha kommet godt med. Ulrik Saltnes er tilbake for fullt, og fast inne i startelleveren. Saltnes koster 0,1 mer enn Grønbæk. Jeg tror sjansen er større for at Saltnes blir byttet ut tidlig eller får en sjelden kamp på benken, enn at Grønbæk. Hvis man vil «diffe» litt, så er Saltnes og Gulliksen to spillere en absolutt kan vurdere!
Saltnes er kun eid av 1,0 %. Gulliksen av 2,2 %.

For meg er Pellegrino en klar nummer 1. Jeg holder Moumbagna som nummer 2, og Grønbæk som nummer 3 fra Glimt. Har man ikke har råd, så er Gulliksen et fint alternativ. Saltnes følger like bak der igjen. Glimt har ikke vært bunnsolide bakover, og tross bra med bonuspoeng, er ikke Fredrik Bjørkan en jeg ville prioritert og tatt inn. Til det er det for få nuller, og for få målpoeng.

Bilde: Javad Parsa / NTB


Bård Finne

Branns storscorer ble utvist på Intility forrige runde, og fikk én kamps karantene som han soner denne runden hjemme mot Molde. Med kun 6 runder igjen, er det mer aktuelt å selge ham nå enn det ville vært tidligere i sesongen. Dersom man selger Finne denne runden, må man enten bruke to bytter for å ta ham ut og deretter inn igjen, eller så må man klare seg uten landslagsspilleren resten av sesongen. Bård Finne er en av spillerne i spillet med høyest fantasyverdi med imponerende 14 mål og 12 målgivende. Generelt sett vil jeg anbefale å beholde ham, men det kan være aktuelt for noen lag å selge ham nå. Hvis man klarer å gjøre to gode endringer i angrep ved å ta ut Finne denne runden og deretter sette ham inn igjen neste runde, kan det være verdt det. En fordel er at han kun koster 8,9 millioner – kun 0,4 mer enn startprisen, så man taper ikke mye penger på selge, for så å hente ham tilbake.

Å hente Moumbagna for Finne denne runden er noe jeg tror mange vurderer, og det behøver ikke være en dårlig idé. Hvis man for eksempel har Skogvold eller Diarra, kan man vurdere å hente Finne tilbake neste runde. Spørsmålet da er hvor man henter pengene fra. Et litt drastisk alternativ kan være å selge Tripic for en Sarpsborg-spiller. Dette innebærer helt klart en viss risiko, men for mange vil tidspunktet for å gjøre noe sånt være nettopp nå før de siste 6 kampene. Ser man vekk fra runde 29 klarer jeg ikke se at at Tripic skal være et reelt kapteinsalternativ. Når han da koster over 10 mill så er det noe å vurdere! Han har ikke kommet til mange store sjanser på bortebane, men han er flink til å skape sjanser for andre. Årets bonussystem gir ikke betydelig belønning for assister og mål på straffespark, noe som påvirker Tripic negativt. Jeg sier ikke at man bør selge Tripic, men det er noe jeg vurderer selv blant annet for å frigjøre midler i laget mitt, et lag som føles ganske låst med lite spillerom.

Grønbæk kan være en spiller med høy eierandel man kan velge å stå uten, og på den måten hente midler ved å gå Gulliksen eller Sarpsborg-midtbane i stedet. Da har man trolig råd til å ha både Finne og Moumbagna ut sesongen.

Spillerne som kan gi deg grønne piler!

Ser du etter spillere med stor oppside som konkurrentene dine ikke har? Da bør du lese videre! Med kun syv kamper igjen nærmer vi oss det stadiet av sesongen der mange fantasy-managere ønsker å ta noen sjanser for å slå sine konkurrenter!

Hvis man går for spillere som få eier, inngår man en avtale med «fantasygudene» som innebærer større sjanse for skikkelig klatring, men også høyere risiko for å falle lenger nedover på listene.

Her er «differ» jeg mener kan vurderes!

Forsvar

Kristoffer Haugen (7,1 mil). Eid av 4,3 %.
Moldes venstre vingback er i sin beste form for sesongen. Men det er fortsatt ganske få som eier han. Det er blant annet på grunn av prisen, og at han har vært en del småskadet tidligere i sesongen. Molde roterte også mye på laget i kvalifisering til gruppespill i Europa som gjorde han lite aktuell. Det virker på meg som at Molde nå prioriterer det å komme topp 3 i Eliteserien høyere enn kampene i gruppespillet i Europa League. Molde er ikke helt ute av gullkampen heller hvis de slår Glimt denne runden. Haugen er en herlig diff fordi oppsiden er så stor. Han er målfarlig både i åpent spill og på dødball, og er en mester til å stikke inn bak motstander forsvar og servere innlegg med sin strålende venstrefot.

Espen Ruud (5,7 mil). Eid av 6,5 %.
Veteranen skrev nettopp under en ny ettårskontrakt med Odd. Jeg er mektig imponert over at han fortsatt holder koken, og at han stadig holder nivået til å spille fast i Eliteserien. Med dødball- og straffeansvar har han alltid en sjanse til å få med seg målpoeng. Til nå i år har det blitt tre mål og seks målgivende. Mot FKH forrige kamp scoret han med et vakkert langskudd med venstrefoten. Minuset er at Odd kanskje virker litt «ferdigspilte» for sesongen. Den tøffeste kampen de har igjen er Brann borte i runde 27.

Gustav Valsvik (5,5). Eid av 9,0 % i topp 1000 i runde 22.
Jeg tar han med selv om han er eid av nesten 10 % av de i toppen. Jeg vil ha han med her når jeg tenker på spillere som har potensiale til å få tosifret med poeng i enkeltrunder. Godset-kapteinen er en av de mest målfarlige stopperen i Eliteserien. I WyScouts xG-modell har han høyest xG per 90 (0,18) av stopperne i ligaen. Han er ordentlig farlig inne i boksen på offensive dødballer.

Peter Therkildsen (4,9). Eid av 0,6 % i topp 1000.
Et skikkelig punt, men han oppfyller kriterene mine. Eid av veldig få, målpoengtrussel og ok sjanse for å holde nullen. Haugesund kjemper for livet i Eliteserien. De har, i hvert fall på papiret, tre fine kamper de kommende rundene. Godset hjemme, HamKam borte og Aalesund hjemme. Dansken spiller høyreback, men kan også være aktuell som høyrekant. Haugesunds kaptein er ganske offensiv i åpent spill, men like viktig er det at han er oppe på dødballer, hvor han er et av FKHs farligste våpen.


Midtbane

Mohamed Ofkir (8,1). Eid av kun 1,9 % i topp 1000.
Geir Bakke begynner å få fasong på hovedstatslaget nå! Ofkir og Ilic spiller sammen i frontleddet i Bakkes 3-5-2. Ofkir spiller da «ute av posisjon» som midtbane i spillet, men som én av to spisser i virkeligheten. Han vandrer mer mot sidene enn spisspartner Ilic,. Jeg syns det ser ut som det både kan være mål og assister i Ofkir for tiden. At Brann har trøbbel i forsvaret sitt før helgens kamp er en fordel denne runden.

Sarpsborg 08 (6,5-7,5 mil)
Sarpsborg er et lag som har mange mål i seg, men som kan variere mye i prestasjonene. 08 har et veldig fint program de neste fire kampene så her går det an å ta en sjanse. Mikkel Maigaard (7,5), Ramon Pascal Lundqvist (7,1), Victor Torp (7,3) og Jo Inge Berget (6,5) er alle interessante. Berget har de to siste kampene spilt spiss og fått 68 og 69 minutter på banen. Han gikk lenge uten å spille fotballkamper før han signerte for Sarpsborg på tampen av overgangsvinduet. Jeg tror han er den som er minst trygg i Billborns ellever av disse fire. Jeg syns det skiller veldig lite mellom midtbanealternativene fra Sarpsborg. Med fantasy-øyne så er det litt synd at spredningen i målpoeng er så stor i laget. Jeg syns Maigaard har sett mest målfarlig ut i det siste av de tre førstnevnte, men her kan man ta et lodd på den man har magefølelse på, også krysse fingrene. Viktor Torp har tatt hele 21 bonuspoeng denne sesongen – det er nest flest av alle, kun slått av Amahl Pellegrino!

Franklin Daddys Boy Nyenetue (5,3). Eid av 0,4 %!
Nyenetue har startet som spiss for Sandefjord i 8 strake kamper. Jeg tenkte i mange runder at Ruud Tveter når som helst kunne komme inn i elleveren, men så har ikke skjedd. Nå er vi der at vi må anta at han spiller fra start frem til vi ser noe annet. Det er så klart en viss risiko der, men når han kun koster 5,3 og spiller ute av posisjon, så tar man ikke en veldig stor sjanse, og oppsiden kan være stor. De siste fire kampene har han spilt 79, 73, 72 og 82 minutter. Dette gjør meg mer optimistisk på at han kan være et bra valg. Sandefjord møter denne runden HamKam på eget gress. «Kamma» kommer fratap mot Stabæk i midtuka. De underliggende tallene til Daddys Boy er ganske bra, og formen er god med fire målpoeng på de siste fire kampene. Veldig fin diff!

Angrep

Andrej Ilic (6,6). Eid av 5,6 %.
Et opplag valg, og en spiller som snart ikke er en diff lenger. Mange vil nok ta han inn i løpet av de kommende rundene, men langt fra alle. Ilic er virkelig god i luftrommet, og medspillerne har blitt bedre og bedre til å spille han situasjoner hvor han får brukt denne spisskompetansen.
Det koster å ha en angrepsrekke med f. eks Finne, Moumbagna og Ilic. Selv har jeg Skogvold til 5,5. Andre har Diarra til ca. samme pris. Ser man på kampene til Glimt fra runde 25 til runde 28 så tenker jeg at Moumbagna er et must i den perioden. Bård Finne bør man også ha ut sesongen hvis det ikke skjer noe spesielt. Det er ikke bare bare å få inn Ilic for min del, og slik tror jeg det er for mange. Brann sitt forsvar er som nevnt svekket mot VIF på søndag. Sery Larsen er suspendert, Thore Pedersen og Ruben Kristiansen er skadet. Det er en klar fordel for VIF og Ilic, selv om Brann fortsatt regnes som favoritter i kampen.

Mushaga Bakenga (7,7). Eid av 5,8 %.
Bakenga fikk endelig tillit fra start under Bob Bradley og svarte med å score to mål. Bakenga er den soleklart mest målfarlige for Stabæk som nå møter et veldig svekket LSK-lag. Edh, Garnås og Rodgers er suspendert, i tillegg er flere spillere usikre. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Bakenga er et soleklart førstevalg fremover. Han tar også straffer. Stabæk, under «Byggmester Bob», er et lag som står høyere i banen enn de gjorde under Lars Bohinen. Som i amerikanerns første periode i Stabæk, går de for seier uansett motstander, og uansett om det er hjemme eller borte. Det kan bli målrike kamper, og jeg tror de vil skape sjanser også mot bedre motstand. Ilic er nok et bedre valg alt i alt. Men vi vet Bakenga har mange mål i seg, og vi at Stabæk nå er et lag med en offensiv mentalitet. Kanskje Bakenga kan levere noe i nærheten av det Adama Diomande leverte for Bradley i hans forrige periode?

Mai Traore (5,9) Eid av 0,3 %.
Dette er et rent rundespunt. Jeg tror det er gode sjanser for at Traore starter på topp for tredjeplass plasserte Tromsø som møter ligaens dårligste lag på hjemmebane. Traores spisskonkurrent, Lasse Nordås, spilte kamp for TIL 2 på mandag. Troare står med fem målpoeng på 420 minutter til nå denne sesongen. Han kan muligens kapteines denne runden for de som virkelig vil finne på noe sprell. Men selv holder jeg lagkamerat Vesterlund over han som kapteinskandidat. Den store ulempen her er at han neppe er et bra valg på sikt, så dette er nok et punt som er mest aktuelt for de som enten har wildcard igjen som kan brukes neste runde, eller som har et godt lag og kan bytte han ut for en ny diff om få runder.

Den siste jeg vil nevne er Lars-Jørgen Salvesen (9,3 mil). Han er eid av en del, men jeg tror de fleste vil sikte seg inn på en frontrio med Finne, Moumbagna og Ilic. Med D’Agostino ute resten av sesongen så ligger alt til rette for at Salvesen skal spille 90-minuttere ut sesongen. Viking har et fint kampprogram og spiller ikke i Europa, i motsetning til Glimt og Moumbagna (10,3 mil).

Slik løser du årets største dobbel!

Ingen helger er like i Eliteserien Fantasy, men serierunde 23 er virkelig en unik perle i kalenderen. Med hele 14 kamper på tapetet, kan valget av spillere denne runden være avgjørende for hvor bra fantasy-sesongen blir når alt skal telles opp etter siste serierunde. I dette blogginnlegget går jeg gjennom de beste valgene fra lagene som spiller to og tre(!) kamper denne runden!

Denne runden vil se alle mulige chips spilt. Det kan gi store utslag!

Rik Onkel

Med Rik Onkel kan man stable sammen et valgfritt lag for akkurat denne runden. Med et fritt budsjett. I skrivende stund er dette mitt Rik Onkel-utkast:

Isak Pettersson skal udiskutabelt være burvokteren denne runden, da han og Stabæk spiller tre kamper.

Når det gjelder forsvarsspillerne, er Nicolai Næss nesten like selvskreven. Han tar en del dødballer for Stabæk, og en av lagets klart beste spillere. Jeg tror Molde prioriterer serien fremover, og at Kristoffer Haugen starter både mot Strømsgodset og Viking. Molde har rotert en del på laget de siste månedene, så helt sikker er jeg ikke. Jeg syns oppsiden med Haugen er stor nok til at jeg vil ha ham med. Den tredje spilleren er vanskeligere. Soltvedt og Vesterlund har begge levert bra med målpoeng i år, men dobbelen til Tromsø og Brann er ikke mer enn helt ok. Pattynama er et alternativ, men det er ikke en spiller jeg personlig ville gått for da de møter Molde i kamp to, samt at han har svakere underliggende tall enn Soltvedt og Vesterlund. Fredrik Bjørkan er et alternativ man kan vurdere dersom man ønsker å droppe Moumbagna, som ikke er i sin beste form akkurat nå. Næss’ stoppermakker Kasper Pedersen, og høyreback Sturla Ottesen, er begge fine valg. Aleksander Andresen kom inn for en skadd Nikolas Walstad på ventrebacken mot Brann og tok cornere fra høyre side. Foreløpig vet jeg ikke nok om skadeomfanget til Walstad til at jeg tør å satse på G19-landslagsspilleren.

På midtbanen på Rik Onkel bør absolutt ha Pellegrino, Tripic og Grønbæk. Den siste spilleren på midtbanen er der jeg tror det vil være størst forskjell mellom Rik Onkel-lagene. Hvis man «kun» går Pettersson og Næss fra Stabæk defensivt, så kan man ta en sjanse på en av vingene i Bob Bradleys 4-3-3. Rasmus Vinge var med sitt lave tyngdepunkt og kvikke vendinger en spiller jeg bet meg merke i mot Brann. Han spillte på høyrevingen og er høyrebeint. Han har vært ute med kneskade, så med litt begrenset kampgrunnlag så ble krampe i begge beina utover 2. omgang. Det som var positivt å se var at han hadde grønt lyst til å utfordre hver gang han hadde mulighet. Dette er en spiller jeg føler meg ganske trygg på at Bradley kommer til å satse på utover høsten. Keegan Jelacic kom inn for Kevin Kabran etter pausen og leverte en bra omgang på venstrekanten. Han ble hentet til Gent fra australsk liga tidligere i år, før turen gikk videre på lån til Stabæk. Jelacic er eies av 0,0 % og vil være en megadiff. Husk at vi får elleveren til Stabæk mot Aalesund før byttefristen. Jeg tror jeg holder Vinge marginalt over Jelacic, da jeg tror han har en litt mer sikker plass i laget.


Ser vi vekk fra laget som har trippel, og retter fokuset på lagene med dobbel, så er det noen som skiller seg ut. Gjermund Åsen er en av dem. Han er assist-kongen i LSK som skal spille hjemme mot RBK og Brann. Det er ganske tøff motstand, men det er en stor fordel at begge kampene er på hjemmebane. Det er gode sjanser for at han hanker med seg 1-2 målgivende og noen bonuspoeng. Sandefjord og vinger – det er en dødelig kombinasjon. Hver eneste sesong under Ødegaard og Tegströms ledelse har minst én ving levert massevis av målpoeng. I år er det driblefanten Danilo Al-Saed som har scoret flest mål med sine syv nettkjenninger. Sandefjord møter serieleder Viking på bortebane i første kamp. Det er helt klart en tøff match, men Viking er uten Sondre Bjørshol, og trolig uten Herman Haugen. Det betyr at vi kan få se Sondre Langås som høyreback. Nå har de gått forbi Glimt på toppen av tabellen – det kan også påvirke et lag mentalt som til nå har slått nedenfra og opp.


Molde er gjerne et lag man ser til med «Røkke-chipen» i bruk. Men akkurat nå er det langt fra sikkert at man bør ha med noen offensivt fra «rosenes by». Eikrem spiller som regel rundt 65 minutter når han starter. Jeg er ganske sikker på at Moldes kaptein starter mot Viking, men mer usikker på om han starter mot Godset tre dager etter bortekampen i Aserbajdsjan torsdag. Hestad, Breivik og Kitolano er andre kandidater, men jeg er ikke sikker nok på at Kitolano og Hestad starter begge kampene til at jeg vil gå dit. Breivik tror jeg starter begge, men jeg syns ikke han er den heiteste å gå for på Rik Onkel. For meg står det mellom Vinge, Åsen og Al-Saed.

På topp syns jeg det er ganske rett frem. Moumbagna ble vraket mot Lugano på torsdag, men kom inn midtveis i 1. omggang da Espejord dessverre ble skadet. Det betyr nok at Moumbagna er sikker i elleveren til Knutsen. Glimt har cupkamp mot Vålerenga mellom seriekampene mot Vålerenga igjen og Godset. Espejord er etter alt å dømme ute av bildet i dobbelen, og da er det Oscar Kapskarmo som eventuelt skal ta minutter fra Moumbagna topp. Jeg sliter med å se at kameruneren ikke starter begge kampene, til tross for middels form i det siste. Bård Finne og Brann har kanskje ikke den mest sexy dobbelen, men tallene hans er så gode at han bør med likevel. Lehne Olsen har levert scoring i fire strake seriekamper for LSK. Jeg er litt skeptisk til LSK som lag for tiden, men TLO er klar «main man» i LSK og bør med. Lars Jørgen Salvesen er også et godt alternativ spesielt med den fine hjemmekampen mot Sandefjord.

Jeg tror danske Luca Kjerrumgaard starter på topp for Stabæk mot AaFK, men jeg ville ikke gått for verken ham eller Bakenga, til tross for at STB har tre kamper. De vil nok dele en del på minuttene, og i tillegg så sier rapportene at Kasper Høgh nærmer seg å kunne være med i kamptropp.


To kapteiner

Å spille to kapteiner denne runden kan fort vise seg å være den det som gir høyest poengsum. Hvis man har planlagt godt og hatt litt flaks, kan man stå med et meget sterkt lag som inkluderer dobbeltspillere, samt Pettersson og Næss.

Jeg mener Amahl Pellegrino er den beste kapteinen denne runden. Sånn er det jo ofte, men noen har vurdert andre denne runden da 33-åringen er ett gult kort unna suspensjon. Det hadde jo vært kjipt om Pelle kun spilte én kamp denne runden – helt klart. Men Pelle har kun fått gult kort i 9 % av kampene i karrieren til nå. Selv om man tenker at han har en 15-20 % sjanse for å pådra seg gult kort i første kamp, mener jeg fortsatt at han er den beste kapteinen.


Men hvem skal man velge som kaptein nummer to?

Det syns jeg er ganske åpent, så her kan man helt klart følge magefølelsen sin.
Kandidatene slik jeg ser det er Zlatko Tripic, Thomas Lehne Olsen, Albert Grønbæk, Faris Pemi Moumbagna, Bård Finne og Isak Pettersson.

Jeg holder Tripic marginalt som førstemann etter Pelle selv om de møter Molde i kamp to. Han spiller stort sett 90 minutter, og tar straffer og en god del dødballer. Den første kampen mot Sandefjord er meget pen på papiret, og i mine øyne en litt bedre kamp enn Vålerenga og Godset som Glimt møter. Molde må gå for seier for å ha et gullhåp – det kan bety kontringsrom for Viking. Molde er ikke i kjempeform for tiden, og har midtukekamp i semifinalen i cupen mot Kjelsås før kampen mot Viking. Det er helt klart en tøff kamp, men Viking kan fint score et par mål på Aker.

Glimt har to hjemmekamper mot lag som ligger på nedre halvdel av tabellen, så det er helt naturlig å vurdere Grønbæk og Moumbagna.
Isak Pettersson har tatt 4,1 poeng i snitt per kamp til nå i år. Tror man at han kan fortsette med det så vil han være et godt valg.

Mine gode venner og kolleger i «Eliterådet» har følgende kapteinrangering:

Sondre og Franco
1. Pelle
2. Grønbæk
3. TLO

Simen
1. Pelle
2. TLO
3. Grønbæk

Min topp fem.
1. Pellegrino
2. Tripic
3. Grønbæk

Spissrush
De tre beste å ha på spissrush tror jeg er Lehne Olsen, Moumbagna og Finne. Men Salvesen er en fin «diff»! Men alle de fire er dyre, så det kan være vanskelig for en del å få til. Jeg mener den beste «budsjettspissen» er Pål Alexander Kirkevold. «Mål-Pål» har virkelig imponert meg denne sesongen. HamKam møter Sarpsborg 08 hjemme, og Stabæk borte. Det er ok pluss. Kirkevold spiller nesten alltid 90 minutter, og står med seks scoringer og fem assist. Det jeg liker godt med å ta ham inn denne runden, er at han har to fine kamper etter dobbeltrunden, så det er ikke nødvendig å bruke et bytte for å ta ham ut med det første.


De beste spillerne å ta inn for de uten Rik Onkel

De som ikke spiller «Rik onkel» denne runden bør helt klart unngå tunnelsyn, og huske på å tenke på rundene som kommer etter dobbelen. Dette er min rangering av spillere å bytte inn denne runden:

Keeper:
1. Isak Pettersson
2. Jakob Haugaard

Forsvar:
1. Nikolai Næss
2. Kent-Are Antonsen
3. Kasper Pedersen
4. Niklas Vesterlund
5. Joachim Soltvedt

Midtbane:
1. Amahl Pellegrino
2. Albert Grønbæk
3. Zlatko Tripic
4. Danilo Al-Saed
5. Rasmus Eggen Vinge

Angrep:
1. Bård Finne
2. Thomas Lehne Olsen
3. Faris Pemi Moumbagna

Jeg rangerer Kent-Are Antonsen (5,1) såpass høyt, blant annet fordi han koster 1,0 millioner mindre enn sin danske lagkamerat. Antonsen tar en betydelig andel av dødballene og spiller i en relativt offensiv rolle på midtbanen.

Den beste billigspilleren på midtbanen er nok Aleksander Nilsson (4,5), venstre indreløper for Sandefjord. Svensken tar sannsynligvis straffespark og har blitt mer målfarlig i løpet av sesongen. Hjemmekampen mot Vålerenga er helt klart en kamp der han kan bidra med målpoeng.

Lykke til med runden!

Mitt wildcard-lag – serierunde 21

Forrige lørdag var det enkelt å trykke på knappen som aktiverte mitt siste wildcard for sesongen. Men det har vært vanskelig å sette sammen et nytt lag, et lag som på mange måter vil avgjøre hvor godt jeg gjør det i årets sesong.

Sondre og Franco i Eliterådet har også aktivt «villkortet» denne runden. I motsetning til meg har de ikke rik onkel-chipen til runde 23 – noe som gjør forutsetningene våre litt annerledes. Se deres siste wildcard-utkast lenger ned.

Bør man bruke wildcardet denne runden?
Hvis du ikke har bestemt deg for om du skal svi WC denne runden, så har jeg noen tanker som kanskje kan hjelpe deg på vei. Etter helgens runde kommer det et opphold med landslagskamper før Eliteserien durer på videre. Det kan være et godt tidspunkt for WC. Da vet vi litt mer om de nye spillerne som har kommet inn i august. Albert Grønbæk vil da ha gjort unna suspensjonen sin, og kan være en veldig aktuell spiller å få inn på WC. For de uten rik onkel vil man i runde 22 kunne sette et lag tettere på den store dobbeltrunden i runde 23. Med blank i runde 18 og 20 så valgte jeg, i tur og orden, å kaste Pellegrino og Tripic. Det er en av grunnene til at jeg bruker wildcardet nå. Det er to spillere det er viktig å ha denne runden. Hvis du klarer å komme deg til Pelle og Tripic med gratisbytte(r) så er det veldig gode sjanser for at du har et lag du kan spille videre med litt til. Mange sitter på Sarpsborg-spillere fordi de har hatt kamp i begge blankrundene. Med 120 minutter for Brann torsdag, så tenker jeg sjansen har økt for at «08» klarer å score 2-3 mål på Brann Stadion på søndag. Glimt måtte også ut i ekstraomganger torsdag, noe som gjør Glimt-spillere litt mindre attraktive denne runden. Men man har svidd seg før på å undervurdere Pellegrino! Jeg mener fortsatt han er et prioritert bytte denne runden.

Mitt wildcard-lag

Først vil jeg understreke at dette er mitt utkast i skrivende stund. Grublingen vil nok fortsette frem til byttefrist kl. 17:55. Jeg skal bruke rik onkel-chipen runde 23, noe som gjør at jeg f. eks ikke har med noen spillere fra Stabæk som har hele tre kamper i runde 23.

Keeper:
De to keeperne det akkurat nå står mellom for meg er Jakob Haugaard (4,8) og Viljar Myhra (4,9). Haugaard står med hele 7 smultringer på 16 kamper. De har nå tre strake hjemmekamper (ser vekk fra runde 23 her). Dette, sammen med Tromsøs soliditet så langt i år, gjør at han virker som det mest opplagte valget. Jeg har likevel noen betenkligheter. Tromsø solgte Casper Øyvann til Molde uten å få inn en erstatter. Jeg tror de blir noe svekket av dette. Tromsøs danske målvakt har den høyeste gjennomsnittlige poengsummen per kamp av keepere – 4,75 poeng per kamp. Dette skyldes i stor grad rene bur. Han har «kun» 2,625 redninger per kamp og får sjelden poeng for redninger.
Viljar Myhra har holdt 5 nuller på 19 kamper. På den andre siden får han flere poeng for redninger og virker mer sannsynlig å få bunuspoeng. Han har tatt 4,21 poeng i snitt per kamp til nå.
En interessant statistikk fra WyScout viser at Godset er det laget med lavest xG imot per skudd. Det vil si at skuddene mot Myhra oftere kommer fra posisjoner med lav sjanse for scoring sammenlignet med andre keepere i ligaen. Dette bidrar til mange redninger, en ok sjanse for rent bur, og god bonuspoengfangst. Myhra har sammen med Pettersson i Stabæk fått flest bonusspoeng fra Opta Indexen med 13. Haugaard er til sammenlikning på 9 hvor 6 av dem ble tatt i løpet av de første 4 kampene hvor Tromsø slapp til en del sjanser, men var dyktige og heldige som dro med seg poeng. Det skiller lite her. Det er også andre gode alternativer. Hvis du ønsker å spare 0,3/0,4 millioner, kan Wahlstedt-erstatteren, Bråtveit, være et godt alternativ. Bråtveit og Myhra kan kombineres med klubbenes andrekeeper til 4,0 millioner.

Forsvar
Joachim Soltvedt (6,1) er en spiller jeg har flørtet med å droppe på wildcardet. Jeg har opparbeidet med mye verdi i Soltvedt, og hadde tapt 0,5 millioner dersom jeg hadde solgt han nå også hentet han senere. Han leverte en god kamp mot AZ på torsdag, inkludert et helt utsøkt frispark. Han skal med. 0,42 forventede målpoeng per 90 denne sesongen er ekstremt høye tall for en back. Kan han levere noe nærme det i Brann så blir han i laget mitt ut sesongen.
Ser man på historikken til Sondre Bjørshol (5,1) denne sesongen så skriker ikke den sikre minutter. Men han er førstvalg i et Viking-lag i storform. Det har vært skader og suspensjon som har vært årsaken til at han ikke har startet så mange kamper i år. I etablert angrep ser man ofte at Bjørshol er breddeholder ganske høyt i banen på høyresiden, mens Pattynama på andre siden i perioder trekker litt inn i banen i en litt lavere posisjon. Da med Tripic som breddeholder på venstre. Bjørshol har ganske ofte dukket opp ganske alene på bakre stolpe. Herman Haugen (4,8) er helt klart et godt alternativ på høyrebacken for Viking. Han vil nok stjele noen minutter, men jeg tror ikke han kommer til å starte så lenge Bjørshol er frisk og fortsetter i samme stim som han er i nå. Haugen vil nok ofte komme inn å spille 15 minutter. Det er jo litt kjipt når man eier Bjørshol, men i en del kamper kan det bytte faktisk sikre deg fire clean sheet-poeng.
Niklas Vesterlund (6,0) er en spiller jeg har likt lenge. I etterpåklokskapens navn så burde jeg kanskje priset ham til 5,5 før sesongen. Men folket har kjøpt, og prisen har gått opp én hel million. Vesterlund spiller vingback og er god til å time løp inn bak mostanders forsvar. Han fyller også på inne i boks når TIL slår innlegg fra venstre. Hans underliggende tall er faktisk ikke så bra som man kanskje skulle tro. 0,12 xG per 90, og 0,07 xA per 90 (fra WyScout). Men med tre strake hjemmekamper, og hvordan jeg analyserer Tromsø, så vil jeg ha ham med. Han er trolig 2. valg på straffer bak Vegard Erlien (7,7).

Nå begynner det å bli vanskelig. Jeg har lekt meg med tanke på å ha med Kristoffer Haugen (7,0), men jeg har slått det fra meg nå. Haugen er uten tvil den forsvarere i ligaen med størst potensiale for målpoeng. Men han er dyr, og Molde spiller i europa. De som er på WC neste runde får 11er mot Odd, men da er det lurt å ha i bakhodet at Molde møter Glimt og Brann i de to rundene etter dobbeltrunde 23. Han kan absolutt være et godt valg, men da må man akseptere at det er en risiko der for at han kan starte på benk i enkelte kamper.
Jeg tror jeg faller ned på at jeg velger en spiller til rundt 4,5 millioner samt Holst-Larsen i Strømsgodset som den billige forsvareren i spillet til 3,8 mill. Det å velge en 4,5-forsvarer på wildcard nå har jeg funnet ganske vanskelig. Jeg har ikke landet den spilleren enda. Spillere jeg vurderer akkurat nå er Casper Øyvann (4,5) og Djibril Diop (4,4). Det midtstoppere til en billig penge som spiller for to av de beste lagene i ligaen. Diop tror jeg vil spille fast ut sesongen da Stensness er langtidsskadet. Minusene med å gå med han er at han sanker en del gule kort, og aller viktigst at det blokkerer meg fra å ta inn en offensiv spiller fra Viking i tillegg til Tripic. Jeg har ikke tenkt til det for øyeblikket uansett, men det kan bli aktuelt sinere. Samtidig så har Viking et prima program ut sesongen, og har gode sjanser for å holde nuller. Plusser og minuser der altså. Litt det samme er det med Øyvann, men der er jeg litt mindre bekymret for å blokkere en Molde-plass, og mer bekymret for om han faktisk kommer til å spille fast i Eliteserien. Molde skal ut i europeisk gruppespill i høst, så minuttene kan bli fordelt. Han er heller ikke spesielt målfarlig. Jeg har litt mer troa på at Diop kan heade inn en scoring i løpet av høsten, enn at Øyvann gjør det. Jeg er veldig usikker på hvem jeg ender med som min fjerde forsvarer.

Midtbanen:
Amahl Pellegrino er for meg en no-brainer. Zlatko Tripic er nesten det samme. Jeg vil Tripic nå fra start i hvert fall. Tallene hans hjemme er ekstremt mye bedre enn borte. Etter rundens kamp mot VIF spiller Viking fire bortekamper de neste fem rundene (hvis man ser vekk fra runde 23). Det er ikke helt uhørt å vurdere å gå til en annen spiller da. Nummer tre på midten har vært mer tricky. Vegard Erlien (7,7) er en naturlig kandidat med straffespark og 8 mål og 3 assist denne sesongen for Tromsø. Nå kommer det tre strake hjemmekamper som inkluderer HamKam og tabelljumbo AaFK. Han er ikke like god form som tidligere i sesongen, men likevel aktuell.
Det jeg foreløbig står med, etter muligens å ha latt meg overbevise av min kompanjong Amin Askar, er enten å gå med Albert Grønbæk (9,0) med en gang tross at han er suspendert mot HamKam, eller gå med en spiller jeg kan bytte til Grønbæk kanskje allerede neste runde. Men da er spørsmålet hvem det kan være? Kandidatene jeg har grublet meg frem til er Gjermund Åsen (8,5) borte mot AaFK, Sander Svendsen (7,0) mot VIF, Niklas Castro (8,5) mot Sarpsborg 08 eller Ulrik Saltnes (9,2) mot HamKam. Kanskje det endelig skal løsne for Ramon Pascal Lundqvist (7,4) borte mot (et muligens utladet) Brann? Selv syns jeg det er for mye spredning i hvem som får målpoengene i «Sarp» til at jeg vil ha noen derfra på WC. Men kanskje noe å se til i runde 24-27 når programmet blir grønt.

Min fjerde mitbanespiller er også et dilemma. De fire kandidatene jeg har sett på er Sander Kartum (6,5), Tobias Gulliksen (6,3), Emil Breivik (6,6) og Danilo Al-Saed (6,3).
Kartum har startet ganske bra i Brann-trøya etter overgangen fra KBK. God venstrefot og godt driv. Spørsmålet er hvor mange målpoeng det er i han. Soltvedt tar fort over dødballansvaret nå som han har kommet «hem».
Gulliksen har blitt aktuell litt over natta da Sondre Sørli trolig pådro seg en strekk mot Sepsi torsdag kveld. Men med to ukers pause etter helgens runde så kan plutselig Sørli og/eller Nino Zugelj være aktuelle om noen få runder. Så det føles som et risikabelt valg på sikt. Jeg syns heller ikke at den tidligere Godset-spilleren har sett veldig målfarlig ut når han har hatt utgangspunkt ute til høyre. Men er helt klart fristende med en Glimt-angriper til kun 6,3.
Emil Breivik er en fantastisk fotballspiller. Det var han i fjor også, men i år han har begynt å score mål i tillegg. Spørsmålet her handler rett og slett om spilletid. Han har spilt lite i Eliteserien i det siste pga. kamper i Europa. I tillegg ble Sivert Mannsverk solgt til Ajax, noe som gjør at noen andre må fylle den dype rollen på midten. Jeg tror det er mest nærliggende at det blir Ellingsen, men veien et hakk ned i banen er litt nærmere nå.
Danilo Al-Saed (6,3) har vært ettertraktet av svenske klubber denne sommeren. 6 mål og 2 assist er fangsten hans til nå i Eliteserien. De underliggende tallene er ok, men ikke helt overbevisende.
Den siste midtbanespilleren på mitt wildcard blir nok Sandefjords indreløper Aleksander Nilsson (4,4). Han er i fin scoringsform, og har tatt ansvaret fra straffemerket når Ruud Tveter har vært på benken.

Angrep:
Bård Finne (8,8) er selvskreven. Jeg ser ikke gode nok grunner til å droppe Branns nummer 11.
Den neste spissen har vist seg å være det kanskje største dilemmaet mitt. Det står mellom Faris Pemi Moumbagna (10,1), Thomas Lehne Olsen (10,1) og Jørgen Salvesen (9,2).

Kjøpet av Samuel Adegbenro (8,0) har gjort meg litt mer usikker på Salvesen. Med to så gode offensive spillere på benk som Adegbenro/Svendsen og D’Agostino, så frykter jeg at lysluggens rekke med 90-minuttere vil ta stopp. Viking står med utrolig 10 strake seiere og har det beste kampprogrammet av samtlige (favoritter i alle kamper imo). Thomas Lehne Olsen er en spiller jeg har veldig lyst til å ha med på wildcardet. Aalesund borte i første kamp gjør at jeg får litt vann i munnen. Med Akor Adams borte så er han «the main man» der fremme for «Fugla». Han er i utgangspunktet på straffer selv om han ga den forrige bort til spissmakker Henrik Skogvold. TLOs underliggende stats er omtrent akkurat like bra som Moumbagnas. Det er rett og slett vanskelig å si hvem man bør velge. LSK har et noe finere program nå med det første med aafk, s08, stb vs. Glimts hak, rbk, mol. Faris kan man trolig stå med ut sesongen hvis man velger han. Jeg er ganske delt, men akkurat nå heller jeg marginalt mot Lehne Olsen.

Den siste plassen på mitt wildcardet har stått mellom Haugesunds midtspiss og straffetaker Sory Diarra (5,7), og LSKs spisstalent Henrik Skogvold (5,5). Diarra er nok det tryggest valget. Han tar straffespark og en bra statistikk å vise til denne sesongen når man tar hans rimelige pris med i betraktningen. Jeg har likevel mest lyst til å gå med LSKs 19-år gamle spiss. Uttalelsene til midlertidig hovedtrener, Eirik Bakke, tyder på at Skogvold skal få tillit denne høsten. Det er ikke hentet inn en Adams-erstatter, blant annet fordi de ikke ønsker å hente en spiller som skal blokkere for Skogvold.Mitt wildcard-utkast med plan rik onkel i runde 23Sondre sitt wildcard-utkast uten rik onkel til runde 23


Francos siste wildcard-utkast:

Serierunde 20 – wildcard, rik onkel og hits

Mange står med svært få spillende spillere denne runden og vurderer derfor å bruke en chip. Bør man spille wildcard eller rik onkel nå? Og i så fall, hvem bør man ha med? Her er mine tips!

Uansett om du vurderer wildcard, rik onkel, gratisbytte eller hits, så håper jeg du finner noe nyttig i mitt første blogginnlegg!

Det å ha et litt tynt lag denne runden betyr ikke nødvendigvis at man bør spille en chip. Men hvis mannskapet ditt er kraftig redusert, bør du i det minste vurdere det!

Det er stor forskjell på om man kun har wildcard igjen, eller wildcard OG rik onkel.
Det negative med å spille wildcard denne runden er at mange av de beste valgene for resten av sesongen «blanker» denne runden. Men befinner laget ditt seg i en liknende situasjon som Emil Gukilds, med svært få spillere (4-5 eller færre), så er det likevel noe å vurdere. Emil har ikke rik onkel igjen, så nå når han skal sette et wildcard-lag, må han tenke på blankrunden vi skal inn i nå, dobbeltrunde 23, og alle de andre rundene som gjenstår av av sesongen.


Mitt wildcard-forslag til Emil og alle andre som er i hans situasjon vil bli presentert senere i dette blogginnlegget.

Hvis du har wildcard og rik onkel igjen

Da har du tre valg:
1. Komme deg gjennom runden med et redusert lag. Kanskje ta en hit eller to.
2. Spille wildcard nå og rik onkel i runde 23
3. Spille rik onkel nå, og wildcard i runde 21-23

Jeg har WC og RO igjen og kommer til å stå med 8 spillende spillere denne runden når jeg har gjort mitt gratisbytte. Det er nok til at jeg ikke kommer til å bruke en chipene. Hvis du kan kommer deg til 6-7 spillere denne runden uten hits, og du har/får inn Lundqvist og Erlien, så tenker jeg at du ikke nødvendigvis må spille chip.

Hadde jeg endt opp med kun 5 spillere etter gratisbytte, tror jeg at jeg hadde spilt rik onkel-chipen denne runden. Eller skal vi si fattig onkel? For det blir ikke et svindyrt mannskap akkurat. Men verdien av frie bytter for én enkeltrunde er stor. At rik onkel-lagene i runde 18 tjente få poeng på lag uten bruk av chip, betyr ikke nødvendigvis at det samme vil skje denne runden. Ja, vi mangler mange av de beste lagene og de mest eksplosive fantasyvalgene denne runden, men med RO så får man fullt lag, og man kan ta inn spillere man ikke nødvendigvis vil sitte med på sikt. Som for eksempel Pereira og Frederiksen. Hvis du kun har 5 spillere (uten hits), tror jeg forventet poengsum vil være omtrent 25 poeng lavere enn et rik onkel-lag. Det er en del poeng. Man kan så klart tape like mye eller mer i runde 23, men man kan faktisk sette et wildcard-lag som står ganske bra i runde 23. Og ikke minst vil et WC-lag etter runde 20 ha et bedre utgangspunkt for alle de gjenværende rundene man skal gjennom før sesongen er ferdig, sammenliknet et WC-lag i runde 20.

Det er lett å glemme de «vanlige» rundene oppi blank- og dobbeltrunder. De beste Eliteserielagene, med de beste fantasy-valgene, har dobbel i runde 23. De er fine å ha med seg videre etter dobbelen. Og det finnes gode, billige valg i runde 23 som har mer enn én kamp, noe som gjør det mulig å få til et bra lag på WC. Eksempler på det er Nicolai Næss (4,5), Al-Saed (6,3), Vegard Erlien (7,6) og Henrik Skogvold (5,5) (som jeg tror vil spille relativt fast for LSK fremover). Da har man penger til overs til de viktigste spillerne i dobbelen som jeg tenker er Amahl Pellegrino og Albert Grønbæk.

Som dere skjønner så er jeg lite fan av å spille WC nå dersom man også har rik onkel tilgjengelig. Lek deg litt med og prøve å lage et WC-lag for R23, og se om du liker det du ser. Sammenlikn det med et Rik Onkel-lag for samme runde. Hvor mye dårligere er WC-laget? 15 poeng dårligere? 20? 30?

Har man igjen chipen «to kapteiner» i tillegg til RO og WC, så mener jeg chipsstrategien med RO nå er enda bedre. Da er det noe å vurdere selv om man har så mange som 6-7 spillende spillere denne runden. Da spiller man RO denne runden, WC i runde 21 eller 22, og to kapteiner i dobbeltrunden.

Forslag til rik onkel-lag denne runden:


Hvis du kun har wildcard igjen

Som nevnt så trykker Emil Gukild på wildcard-knappen denne runden. Han har også to kapteiner-chipen igjen, klar til bruk i runde 23. En annen som spiller wildcard denne runden er Martin Sleipnes. Han ligger for øyeblikket på en imponerende 107. plass. Martin har kun WC igjen og står med fire spillende spillere denne runden, men ingen av dem har Lundqvist eller Erlien som etternavn. Helt riktig å spille WC da etter min mening.

Jeg har fått lov til å dele hans WC-lag, og det ser slik ut:

Pettersson, Haugaard
Diop, Zuta, Taaje, Næss, Vesterlund
Pelle, Frederiksen, Paintsil, Ofkir, Nypan
Finne, Moumbagna, Diarra

9 spillende spillere denne runden, men med gode langsiktige valg som Moumbagna, Finne, Pelle og Næss (trippel i runde 23).

Det er en spennende utfordring å lage et wildcard-lag denne runden. Uten andre chips til rådighet så bør et WC-lag nå legge et ok utgangspunkt for resten av sesongen. Det er mange hensyn å ta. Skal man prioritere å ha 11 spillere denne runden, eller skal man vektlegge gode langsiktige valg og spillere med dobbel i runde 23?

Her er mitt WC-forslag til de med veldig få spillere denne runden og ingen flere chips i baklomma:

Keeper:
Jeg vil ha en burvokter som har tre kamper i R20+R23. De aktuelle er da: Haugaard (4,8), Storevik (4,4), Keto (4,5), og Pettersson (4,8). Jeg heller mot Jakob Haugaard hvis man kan ta seg råd til det. Tromsø er bra defensivt, så jeg føler meg trygg på at jeg kan stå med dansken ut sesongen.

Forsvar:
Niklas Vesterlund (6,0) er den eneste som er en absolutt no-brainer i forsvaret. Målfarlig og offensiv i sin vingbackrolle. Tar straffer hvis Erlien er på benken. Har kamp denne runden og dobbel i R23.
Espen Ruud (5,8). Det er mye å like med han! Vingback med fine hjemmekamper og dødballansvar. At han tar straffer er en kjempebonus. Kampen mot VIF denne runden er også ganske fin.
Jesper Taaje (4,5): Han er hvalfangernes farligste våpen på offensive dødballer, og har dobbel i runde 23. Dobbelen er ikke supersexy, men én av kampene er hjemme mot VIF. Kampen denne runden er veldig fin, og i tillegg kommer det om noen runder noen gunstige kamper som Godset og HamKam hjemme på eget naturgress.
Nicolai Næss (4,5) Jeg er ikke veldig positiv på vegne av Stabæk denne høsten, jeg tror dessverre de går ned sammen med Aalesund. Likevel vil jeg ha Næss i runde 23! Stabæk har en trippel i runde 23, og kampene er på papiret fine. Næss er en av lagets beste og viktigste spillere og tar masse dødballer. Billig og kan utenom runde 23 være en fin backup å ha i troppen.
Sondre Bjørshol (5,1) Jeg tror han er et veldig bra valg for resten av sesongen. Jeg har kommet frem til at jeg tror det er bedre å sette han inn med en gang nå, selv om det betyr 10 spillende spillere denne runden. Jeg ønsker å bruke byttene i R21-R23 på midtbanen og i angrep. Bjørshol har allerede 7 målpoeng i år fra en veldig offensiv høyrebackrolle.

Midtbane:
Amahl Pellegrino (13,6). Sier seg selv.
Vegard Erlien (7,6). Tromsøs toppscorer spiller i en offensiv rolle, og har i mange kamper spilt helt på topp. Spiller stort sett 90 min og tar straffer. Kamp mot Sarpborg denne runden. Dobbel i runde 23.
Emil Frederiksen (8,0)/ Ramon Pascal Lundqvist (7,4).
Denne plassen var litt mer tricky. Jeg er 50/50 mellom Frederiksen og Lundqvist. Planen med Frederiksen er å spille han denne runden mot tabelljumbo Aalesund, for så å bytte han til Zlatko Tripic neste runde (VIF hjemme). For runde 20 isolert så vurderer jeg Frederiksen og Holse ganske jevnt, men da det er en sjanse for at Holse forlater RBK den nærmeste tiden så må valget bli RBKs nysignering. Både Frederiksen og Lundqvist er høyaktuelle kapteinsvalg denne runden.
Danilo Al-Saed (6,3). Han må med! Sandefjord dribleglade venstrekant har levert 8 målpoeng så langt. Sandefjord er favoritt mot Haugesund denne runden. Dobbel i runde 23.
Aleksander Nilsson (4,4) Det klart beste valget i billigklassen på midtbanen. Al-Saeds lagkamerat har virkelig levert foran mål i det siste. Indreløperen har scoret fire ganger på de siste fem kampene. Tok straffe da Ruud Tveter var på benken mot Molde. Kraftspissen har blitt vraket i startelleveren de siste tre kampene.

Angrep:
Bård Finne (8,8) Jeg syns man skal ha med Branns toppscorer selv om Brann blanker denne runden. Fint program fremover og dobbel i runde 23.
Sory Diarra (5,6) Haugesunds midtspiss er klink i laget og på straffer. Det er få spisser å velge mellom som spiller i runde 20, men Diarra er verdi til den lave prisen og en man trolig kan sitte med en stund. Henrik Skogvold (5,5) er en mulig erstatter etter hvert. Jeg tror han kommer til å spille mer eller mindre fast for LSK utover høsten. Fin spiller å vurdere i dobbeltrunden for å frigjøre penger til dyrere spillere.
Kristian Fardal Opseth (7,1): Denne var litt vanskelig, men jeg tror Opseth er det beste valget på WC denne runden. Sarp spiller hjemme mot Tromsø som må endre en del i backtreeren sin til bortekampen i solbyen. Sarpsborg er alltid offensive – borte som hjemme – og skaper nesten alltid bra med sjanser. Møter Brann i runde 21, og den det trenger ikke være så ille som det høres ut. Brann spiller mot AZ tre dager i forveien. Det er ikke unormalt om det blir en fysisk og mentalt utladning. To offensive lag i en kamp jeg tror begge lag scorer i. I denne posisjonen ser jeg etter å oppgradere til Thomas Lehne Olsen (10,1) eller Faris Pemi Moumbagna (10,1) i runde 23. Skogvold (5,5) kan også være et alternativ her hvis man trenger å spare i budsjettet.

En oversikt over kampprogrammet ut sesongen kan du se her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/168WcZ2mnGbSh-aI-NheJl5OtpTgx3lZL-YFV4bAJRU8/edit?usp=sharing


Spillere det kan være verdt å hitte inn for å øke antallet spillende spillere i laget ditt denne runden.

Noen spillere har en såpass stor oppside at det kan være verdt å ta inn, selv om det koster fire poeng.

Dersom du skal spille WC i runde 21
Da har du friheten til å tenke isolert på runde 20.
Emil Frederiksen, Ramon Pascal Lundqvist, Carlo Holse (dersom det er sikkert at han er RBK-spiller på søndag), Danilo Al-Saed og Vegard Erlien er spillere jeg tenker det er verdt å betale fire poeng for denne runden. De vil få 2 poeng bare for å møte opp og spille minst 60 minutter, og alle fem har gode nok sjanser til å få målpoeng til at det etter min mening er greit å gå for det. Tar man ut en spiller man gjerne vil ha tilbake igjen, men som da vil koste mer enn du selger han for nå – da skal det litt mer til for at det er verdt det.

Andre «punts» som kan vurderes, men som jeg er litt mer usikker på om er verdt -4 er; Adrian Pereira, Espen Ruud, Mikkel Maigaard, Kristian Fardal Opseth, Mohamed Ofkir og Sory Diarra.

Spillere det kan være verdt å hitte inn og stå med videre
Danilo Al-Saed, Vegard Erlien og Niklas Vesterlund er spillere som må nevnes her. Henter du en av dem så kjøper du en spiller med kamp denne runden, samtidig som du får inn en spiller som spiller to kamper i runde 23. Dette er tre spillere det også er fint å ha fremover uansett. Espen Ruud kan kanskje vurderes da han har FKH hjemme i runde 23, og Sandefjord hjemme i runde 21. Står du uten keeper denne runden så kan Jakob Haugaard være et godt langsiktig valg.


God fotballhelg, og lykke til med runden!