Spillerne som kan gi deg grønne piler!

Ser du etter spillere med stor oppside som konkurrentene dine ikke har? Da bør du lese videre! Med kun syv kamper igjen nærmer vi oss det stadiet av sesongen der mange fantasy-managere ønsker å ta noen sjanser for å slå sine konkurrenter!

Hvis man går for spillere som få eier, inngår man en avtale med «fantasygudene» som innebærer større sjanse for skikkelig klatring, men også høyere risiko for å falle lenger nedover på listene.

Her er «differ» jeg mener kan vurderes!

Forsvar

Kristoffer Haugen (7,1 mil). Eid av 4,3 %.
Moldes venstre vingback er i sin beste form for sesongen. Men det er fortsatt ganske få som eier han. Det er blant annet på grunn av prisen, og at han har vært en del småskadet tidligere i sesongen. Molde roterte også mye på laget i kvalifisering til gruppespill i Europa som gjorde han lite aktuell. Det virker på meg som at Molde nå prioriterer det å komme topp 3 i Eliteserien høyere enn kampene i gruppespillet i Europa League. Molde er ikke helt ute av gullkampen heller hvis de slår Glimt denne runden. Haugen er en herlig diff fordi oppsiden er så stor. Han er målfarlig både i åpent spill og på dødball, og er en mester til å stikke inn bak motstander forsvar og servere innlegg med sin strålende venstrefot.

Espen Ruud (5,7 mil). Eid av 6,5 %.
Veteranen skrev nettopp under en ny ettårskontrakt med Odd. Jeg er mektig imponert over at han fortsatt holder koken, og at han stadig holder nivået til å spille fast i Eliteserien. Med dødball- og straffeansvar har han alltid en sjanse til å få med seg målpoeng. Til nå i år har det blitt tre mål og seks målgivende. Mot FKH forrige kamp scoret han med et vakkert langskudd med venstrefoten. Minuset er at Odd kanskje virker litt «ferdigspilte» for sesongen. Den tøffeste kampen de har igjen er Brann borte i runde 27.

Gustav Valsvik (5,5). Eid av 9,0 % i topp 1000 i runde 22.
Jeg tar han med selv om han er eid av nesten 10 % av de i toppen. Jeg vil ha han med her når jeg tenker på spillere som har potensiale til å få tosifret med poeng i enkeltrunder. Godset-kapteinen er en av de mest målfarlige stopperen i Eliteserien. I WyScouts xG-modell har han høyest xG per 90 (0,18) av stopperne i ligaen. Han er ordentlig farlig inne i boksen på offensive dødballer.

Peter Therkildsen (4,9). Eid av 0,6 % i topp 1000.
Et skikkelig punt, men han oppfyller kriterene mine. Eid av veldig få, målpoengtrussel og ok sjanse for å holde nullen. Haugesund kjemper for livet i Eliteserien. De har, i hvert fall på papiret, tre fine kamper de kommende rundene. Godset hjemme, HamKam borte og Aalesund hjemme. Dansken spiller høyreback, men kan også være aktuell som høyrekant. Haugesunds kaptein er ganske offensiv i åpent spill, men like viktig er det at han er oppe på dødballer, hvor han er et av FKHs farligste våpen.


Midtbane

Mohamed Ofkir (8,1). Eid av kun 1,9 % i topp 1000.
Geir Bakke begynner å få fasong på hovedstatslaget nå! Ofkir og Ilic spiller sammen i frontleddet i Bakkes 3-5-2. Ofkir spiller da «ute av posisjon» som midtbane i spillet, men som én av to spisser i virkeligheten. Han vandrer mer mot sidene enn spisspartner Ilic,. Jeg syns det ser ut som det både kan være mål og assister i Ofkir for tiden. At Brann har trøbbel i forsvaret sitt før helgens kamp er en fordel denne runden.

Sarpsborg 08 (6,5-7,5 mil)
Sarpsborg er et lag som har mange mål i seg, men som kan variere mye i prestasjonene. 08 har et veldig fint program de neste fire kampene så her går det an å ta en sjanse. Mikkel Maigaard (7,5), Ramon Pascal Lundqvist (7,1), Victor Torp (7,3) og Jo Inge Berget (6,5) er alle interessante. Berget har de to siste kampene spilt spiss og fått 68 og 69 minutter på banen. Han gikk lenge uten å spille fotballkamper før han signerte for Sarpsborg på tampen av overgangsvinduet. Jeg tror han er den som er minst trygg i Billborns ellever av disse fire. Jeg syns det skiller veldig lite mellom midtbanealternativene fra Sarpsborg. Med fantasy-øyne så er det litt synd at spredningen i målpoeng er så stor i laget. Jeg syns Maigaard har sett mest målfarlig ut i det siste av de tre førstnevnte, men her kan man ta et lodd på den man har magefølelse på, også krysse fingrene. Viktor Torp har tatt hele 21 bonuspoeng denne sesongen – det er nest flest av alle, kun slått av Amahl Pellegrino!

Franklin Daddys Boy Nyenetue (5,3). Eid av 0,4 %!
Nyenetue har startet som spiss for Sandefjord i 8 strake kamper. Jeg tenkte i mange runder at Ruud Tveter når som helst kunne komme inn i elleveren, men så har ikke skjedd. Nå er vi der at vi må anta at han spiller fra start frem til vi ser noe annet. Det er så klart en viss risiko der, men når han kun koster 5,3 og spiller ute av posisjon, så tar man ikke en veldig stor sjanse, og oppsiden kan være stor. De siste fire kampene har han spilt 79, 73, 72 og 82 minutter. Dette gjør meg mer optimistisk på at han kan være et bra valg. Sandefjord møter denne runden HamKam på eget gress. «Kamma» kommer fratap mot Stabæk i midtuka. De underliggende tallene til Daddys Boy er ganske bra, og formen er god med fire målpoeng på de siste fire kampene. Veldig fin diff!

Angrep

Andrej Ilic (6,6). Eid av 5,6 %.
Et opplag valg, og en spiller som snart ikke er en diff lenger. Mange vil nok ta han inn i løpet av de kommende rundene, men langt fra alle. Ilic er virkelig god i luftrommet, og medspillerne har blitt bedre og bedre til å spille han situasjoner hvor han får brukt denne spisskompetansen.
Det koster å ha en angrepsrekke med f. eks Finne, Moumbagna og Ilic. Selv har jeg Skogvold til 5,5. Andre har Diarra til ca. samme pris. Ser man på kampene til Glimt fra runde 25 til runde 28 så tenker jeg at Moumbagna er et must i den perioden. Bård Finne bør man også ha ut sesongen hvis det ikke skjer noe spesielt. Det er ikke bare bare å få inn Ilic for min del, og slik tror jeg det er for mange. Brann sitt forsvar er som nevnt svekket mot VIF på søndag. Sery Larsen er suspendert, Thore Pedersen og Ruben Kristiansen er skadet. Det er en klar fordel for VIF og Ilic, selv om Brann fortsatt regnes som favoritter i kampen.

Mushaga Bakenga (7,7). Eid av 5,8 %.
Bakenga fikk endelig tillit fra start under Bob Bradley og svarte med å score to mål. Bakenga er den soleklart mest målfarlige for Stabæk som nå møter et veldig svekket LSK-lag. Edh, Garnås og Rodgers er suspendert, i tillegg er flere spillere usikre. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at Bakenga er et soleklart førstevalg fremover. Han tar også straffer. Stabæk, under «Byggmester Bob», er et lag som står høyere i banen enn de gjorde under Lars Bohinen. Som i amerikanerns første periode i Stabæk, går de for seier uansett motstander, og uansett om det er hjemme eller borte. Det kan bli målrike kamper, og jeg tror de vil skape sjanser også mot bedre motstand. Ilic er nok et bedre valg alt i alt. Men vi vet Bakenga har mange mål i seg, og vi at Stabæk nå er et lag med en offensiv mentalitet. Kanskje Bakenga kan levere noe i nærheten av det Adama Diomande leverte for Bradley i hans forrige periode?

Mai Traore (5,9) Eid av 0,3 %.
Dette er et rent rundespunt. Jeg tror det er gode sjanser for at Traore starter på topp for tredjeplass plasserte Tromsø som møter ligaens dårligste lag på hjemmebane. Traores spisskonkurrent, Lasse Nordås, spilte kamp for TIL 2 på mandag. Troare står med fem målpoeng på 420 minutter til nå denne sesongen. Han kan muligens kapteines denne runden for de som virkelig vil finne på noe sprell. Men selv holder jeg lagkamerat Vesterlund over han som kapteinskandidat. Den store ulempen her er at han neppe er et bra valg på sikt, så dette er nok et punt som er mest aktuelt for de som enten har wildcard igjen som kan brukes neste runde, eller som har et godt lag og kan bytte han ut for en ny diff om få runder.

Den siste jeg vil nevne er Lars-Jørgen Salvesen (9,3 mil). Han er eid av en del, men jeg tror de fleste vil sikte seg inn på en frontrio med Finne, Moumbagna og Ilic. Med D’Agostino ute resten av sesongen så ligger alt til rette for at Salvesen skal spille 90-minuttere ut sesongen. Viking har et fint kampprogram og spiller ikke i Europa, i motsetning til Glimt og Moumbagna (10,3 mil).