Slik løser du årets største dobbel!

Ingen helger er like i Eliteserien Fantasy, men serierunde 23 er virkelig en unik perle i kalenderen. Med hele 14 kamper på tapetet, kan valget av spillere denne runden være avgjørende for hvor bra fantasy-sesongen blir når alt skal telles opp etter siste serierunde. I dette blogginnlegget går jeg gjennom de beste valgene fra lagene som spiller to og tre(!) kamper denne runden!

Denne runden vil se alle mulige chips spilt. Det kan gi store utslag!

Rik Onkel

Med Rik Onkel kan man stable sammen et valgfritt lag for akkurat denne runden. Med et fritt budsjett. I skrivende stund er dette mitt Rik Onkel-utkast:

Isak Pettersson skal udiskutabelt være burvokteren denne runden, da han og Stabæk spiller tre kamper.

Når det gjelder forsvarsspillerne, er Nicolai Næss nesten like selvskreven. Han tar en del dødballer for Stabæk, og en av lagets klart beste spillere. Jeg tror Molde prioriterer serien fremover, og at Kristoffer Haugen starter både mot Strømsgodset og Viking. Molde har rotert en del på laget de siste månedene, så helt sikker er jeg ikke. Jeg syns oppsiden med Haugen er stor nok til at jeg vil ha ham med. Den tredje spilleren er vanskeligere. Soltvedt og Vesterlund har begge levert bra med målpoeng i år, men dobbelen til Tromsø og Brann er ikke mer enn helt ok. Pattynama er et alternativ, men det er ikke en spiller jeg personlig ville gått for da de møter Molde i kamp to, samt at han har svakere underliggende tall enn Soltvedt og Vesterlund. Fredrik Bjørkan er et alternativ man kan vurdere dersom man ønsker å droppe Moumbagna, som ikke er i sin beste form akkurat nå. Næss’ stoppermakker Kasper Pedersen, og høyreback Sturla Ottesen, er begge fine valg. Aleksander Andresen kom inn for en skadd Nikolas Walstad på ventrebacken mot Brann og tok cornere fra høyre side. Foreløpig vet jeg ikke nok om skadeomfanget til Walstad til at jeg tør å satse på G19-landslagsspilleren.

På midtbanen på Rik Onkel bør absolutt ha Pellegrino, Tripic og Grønbæk. Den siste spilleren på midtbanen er der jeg tror det vil være størst forskjell mellom Rik Onkel-lagene. Hvis man «kun» går Pettersson og Næss fra Stabæk defensivt, så kan man ta en sjanse på en av vingene i Bob Bradleys 4-3-3. Rasmus Vinge var med sitt lave tyngdepunkt og kvikke vendinger en spiller jeg bet meg merke i mot Brann. Han spillte på høyrevingen og er høyrebeint. Han har vært ute med kneskade, så med litt begrenset kampgrunnlag så ble krampe i begge beina utover 2. omgang. Det som var positivt å se var at han hadde grønt lyst til å utfordre hver gang han hadde mulighet. Dette er en spiller jeg føler meg ganske trygg på at Bradley kommer til å satse på utover høsten. Keegan Jelacic kom inn for Kevin Kabran etter pausen og leverte en bra omgang på venstrekanten. Han ble hentet til Gent fra australsk liga tidligere i år, før turen gikk videre på lån til Stabæk. Jelacic er eies av 0,0 % og vil være en megadiff. Husk at vi får elleveren til Stabæk mot Aalesund før byttefristen. Jeg tror jeg holder Vinge marginalt over Jelacic, da jeg tror han har en litt mer sikker plass i laget.


Ser vi vekk fra laget som har trippel, og retter fokuset på lagene med dobbel, så er det noen som skiller seg ut. Gjermund Åsen er en av dem. Han er assist-kongen i LSK som skal spille hjemme mot RBK og Brann. Det er ganske tøff motstand, men det er en stor fordel at begge kampene er på hjemmebane. Det er gode sjanser for at han hanker med seg 1-2 målgivende og noen bonuspoeng. Sandefjord og vinger – det er en dødelig kombinasjon. Hver eneste sesong under Ødegaard og Tegströms ledelse har minst én ving levert massevis av målpoeng. I år er det driblefanten Danilo Al-Saed som har scoret flest mål med sine syv nettkjenninger. Sandefjord møter serieleder Viking på bortebane i første kamp. Det er helt klart en tøff match, men Viking er uten Sondre Bjørshol, og trolig uten Herman Haugen. Det betyr at vi kan få se Sondre Langås som høyreback. Nå har de gått forbi Glimt på toppen av tabellen – det kan også påvirke et lag mentalt som til nå har slått nedenfra og opp.


Molde er gjerne et lag man ser til med «Røkke-chipen» i bruk. Men akkurat nå er det langt fra sikkert at man bør ha med noen offensivt fra «rosenes by». Eikrem spiller som regel rundt 65 minutter når han starter. Jeg er ganske sikker på at Moldes kaptein starter mot Viking, men mer usikker på om han starter mot Godset tre dager etter bortekampen i Aserbajdsjan torsdag. Hestad, Breivik og Kitolano er andre kandidater, men jeg er ikke sikker nok på at Kitolano og Hestad starter begge kampene til at jeg vil gå dit. Breivik tror jeg starter begge, men jeg syns ikke han er den heiteste å gå for på Rik Onkel. For meg står det mellom Vinge, Åsen og Al-Saed.

På topp syns jeg det er ganske rett frem. Moumbagna ble vraket mot Lugano på torsdag, men kom inn midtveis i 1. omggang da Espejord dessverre ble skadet. Det betyr nok at Moumbagna er sikker i elleveren til Knutsen. Glimt har cupkamp mot Vålerenga mellom seriekampene mot Vålerenga igjen og Godset. Espejord er etter alt å dømme ute av bildet i dobbelen, og da er det Oscar Kapskarmo som eventuelt skal ta minutter fra Moumbagna topp. Jeg sliter med å se at kameruneren ikke starter begge kampene, til tross for middels form i det siste. Bård Finne og Brann har kanskje ikke den mest sexy dobbelen, men tallene hans er så gode at han bør med likevel. Lehne Olsen har levert scoring i fire strake seriekamper for LSK. Jeg er litt skeptisk til LSK som lag for tiden, men TLO er klar «main man» i LSK og bør med. Lars Jørgen Salvesen er også et godt alternativ spesielt med den fine hjemmekampen mot Sandefjord.

Jeg tror danske Luca Kjerrumgaard starter på topp for Stabæk mot AaFK, men jeg ville ikke gått for verken ham eller Bakenga, til tross for at STB har tre kamper. De vil nok dele en del på minuttene, og i tillegg så sier rapportene at Kasper Høgh nærmer seg å kunne være med i kamptropp.


To kapteiner

Å spille to kapteiner denne runden kan fort vise seg å være den det som gir høyest poengsum. Hvis man har planlagt godt og hatt litt flaks, kan man stå med et meget sterkt lag som inkluderer dobbeltspillere, samt Pettersson og Næss.

Jeg mener Amahl Pellegrino er den beste kapteinen denne runden. Sånn er det jo ofte, men noen har vurdert andre denne runden da 33-åringen er ett gult kort unna suspensjon. Det hadde jo vært kjipt om Pelle kun spilte én kamp denne runden – helt klart. Men Pelle har kun fått gult kort i 9 % av kampene i karrieren til nå. Selv om man tenker at han har en 15-20 % sjanse for å pådra seg gult kort i første kamp, mener jeg fortsatt at han er den beste kapteinen.


Men hvem skal man velge som kaptein nummer to?

Det syns jeg er ganske åpent, så her kan man helt klart følge magefølelsen sin.
Kandidatene slik jeg ser det er Zlatko Tripic, Thomas Lehne Olsen, Albert Grønbæk, Faris Pemi Moumbagna, Bård Finne og Isak Pettersson.

Jeg holder Tripic marginalt som førstemann etter Pelle selv om de møter Molde i kamp to. Han spiller stort sett 90 minutter, og tar straffer og en god del dødballer. Den første kampen mot Sandefjord er meget pen på papiret, og i mine øyne en litt bedre kamp enn Vålerenga og Godset som Glimt møter. Molde må gå for seier for å ha et gullhåp – det kan bety kontringsrom for Viking. Molde er ikke i kjempeform for tiden, og har midtukekamp i semifinalen i cupen mot Kjelsås før kampen mot Viking. Det er helt klart en tøff kamp, men Viking kan fint score et par mål på Aker.

Glimt har to hjemmekamper mot lag som ligger på nedre halvdel av tabellen, så det er helt naturlig å vurdere Grønbæk og Moumbagna.
Isak Pettersson har tatt 4,1 poeng i snitt per kamp til nå i år. Tror man at han kan fortsette med det så vil han være et godt valg.

Mine gode venner og kolleger i «Eliterådet» har følgende kapteinrangering:

Sondre og Franco
1. Pelle
2. Grønbæk
3. TLO

Simen
1. Pelle
2. TLO
3. Grønbæk

Min topp fem.
1. Pellegrino
2. Tripic
3. Grønbæk

Spissrush
De tre beste å ha på spissrush tror jeg er Lehne Olsen, Moumbagna og Finne. Men Salvesen er en fin «diff»! Men alle de fire er dyre, så det kan være vanskelig for en del å få til. Jeg mener den beste «budsjettspissen» er Pål Alexander Kirkevold. «Mål-Pål» har virkelig imponert meg denne sesongen. HamKam møter Sarpsborg 08 hjemme, og Stabæk borte. Det er ok pluss. Kirkevold spiller nesten alltid 90 minutter, og står med seks scoringer og fem assist. Det jeg liker godt med å ta ham inn denne runden, er at han har to fine kamper etter dobbeltrunden, så det er ikke nødvendig å bruke et bytte for å ta ham ut med det første.


De beste spillerne å ta inn for de uten Rik Onkel

De som ikke spiller «Rik onkel» denne runden bør helt klart unngå tunnelsyn, og huske på å tenke på rundene som kommer etter dobbelen. Dette er min rangering av spillere å bytte inn denne runden:

Keeper:
1. Isak Pettersson
2. Jakob Haugaard

Forsvar:
1. Nikolai Næss
2. Kent-Are Antonsen
3. Kasper Pedersen
4. Niklas Vesterlund
5. Joachim Soltvedt

Midtbane:
1. Amahl Pellegrino
2. Albert Grønbæk
3. Zlatko Tripic
4. Danilo Al-Saed
5. Rasmus Eggen Vinge

Angrep:
1. Bård Finne
2. Thomas Lehne Olsen
3. Faris Pemi Moumbagna

Jeg rangerer Kent-Are Antonsen (5,1) såpass høyt, blant annet fordi han koster 1,0 millioner mindre enn sin danske lagkamerat. Antonsen tar en betydelig andel av dødballene og spiller i en relativt offensiv rolle på midtbanen.

Den beste billigspilleren på midtbanen er nok Aleksander Nilsson (4,5), venstre indreløper for Sandefjord. Svensken tar sannsynligvis straffespark og har blitt mer målfarlig i løpet av sesongen. Hjemmekampen mot Vålerenga er helt klart en kamp der han kan bidra med målpoeng.

Lykke til med runden!