Rundens beste joker!

Denne uken ønsker jeg å trekke frem en spiller jeg tror kan være en kjempegod «diff» de siste fire rundene. Sander Kartum kom til Brann fra KBK i sommer for å erstatte Mathias Rasmussen, som ble solgt til Union Saint-Gilloise. Det har ikke gått helt smertefritt, men nå ser det lyst ut.

Form og motivasjon

Nå som vi er på tampen av sesongen, er det lurt for oss fantasy-managere å være bevisste på hvilke lag som har noe å spille for. I likhet med deltagerne i «Forræder», jakter Brann sølv denne høsten. De har alt å spille for, og formen er veldig, veldig god.

Tilvenning

Det har tatt litt tid for Kartum å venne seg til Branns intensive spillestil. I to av de første kampene i rødt «tålte» han kun 1. omg, og ble byttet ut i pausen. Men litt som et eplekart som først på høsten blir til søt og moden frukt, har Kartum brukt tiden til hjelp og ser nå ut til å kunne spille 90 minutter med foten på gasspedalen. Brann trener og spiller med en ekstrem intensitet, så det er naturlig at nye spillere trenger en tilvenningsperiode. Kartum leverte 6 mål og 6 assist for KBK i Obosligaen før han ble solgt. Han står med 3 mål og 2 assist på 572 minutter i Brann. Det er gode tall prisen hans tatt i betraktning. Og nå er han i sin beste form etter overgangen fra Kristiansund. Det er ikke sikkert at Kartum spiller 90 min. hver kamp, men det virker som han har den fysiske formen til å gjøre det. En spiller som Børsting kan også spille indreløper og stå 90 min dersom Brann skal sette inn en kant. Og da kan det vært Kartum som går ut. Jeg syns likevel han er det beste midtbanevalge i Brann. Jeg tror han vil spiller 75+ i mange kamper etter det han leverte mot Molde.

Brann – Molde (3-2)

Brann herjet med Molde på Brann Stadion for to runder siden. Kartum spilte 90 min og scoret 2 mål. Mot Sandefjord var han dessverre suspendert. Midt ut i 1. omg ble Kartum flyttet opp som en smal venstrekant, mens Børsting tok over som indreløper. Jeg tror Horneland starter med den løsningen mot Odd. Brann var virkelig gode mot Molde. Rundens motstander, Odd, spiller som Molde med 5 bak. Jeg regner med at Horneland bygger videre på det som funket bra mot fjorårets serievinnere. Mot Molde hadde Kartum hele 8 ballberøringer i Moldes 16-meter.

Bård Finne

Det er ingen tvil om at Bård Finne er den som er soleklart farligst I Brann. Bak ham har kantene, indreløperne og Sivert Heltne Nilsen delt på målpoengene. Ingen av midtbanespillerne i Brann har vært gode fantasyvalg gjennom hele sesongen. Børsting, Mathisen og Horn Myhre er også spillere man kan vurdere å ta inn, men jeg har klart best magefølelse på Kartum. Børsting er noe billigere og spiller alltid 90 minutter. Dansken er også et godt valg. Men jeg mener Kartum har større sjanse for målpoeng fremover.

Programmet

En av grunnene til at jeg vil trekke frem Kartum denne runden er at Brann møter Odd på eget gress. Som nevnt bør vi tenke på hvilke lag som har noe å spille for. Odd er i «ingenmannsland». Det er lag det er gunstig å møte nå på slutten. I tillegg har Paco masse fravær i troppen sin til søndagens dyst. Sondre Solholm Johansen er skadet. Hans erstatter, Leon Hien, er suspendert. Det samme er Leonard Owusu og Espen Ruud. Vi ser fort en sentral midtbane med Thomas Rekdal og Tobias Svendsen. Jeg tror Odd får en veldig vanskelig kamp. Brann er soleklart den største favoritten denne runden. I runde 28 spiller Brann borte mot FKH. Det er en helt ok kamp for Brann. Runde 29 spiller de hjemme mot Glimt. Jeg tror Glimt vinner gullet i runde 28. Jeg tror absolutt at Brann scorer på Glimt i den kampen. Siste runde er det borte mot Godset som ligger i «ingenmannsland». Jeg liker programmet til Brann.

Klatring

Det fine med Kartum er at han er ganske billig (6,3 millioner), og at han er eid av ekstremt få. Det betyr at man kan klatre skikkelig dersom han leverer noe i nærheten av hva han gjorde mot Molde. Kun 0,9 % av lagene har ham inne. Ser man på de som lå topp 1000 etter forrige runde så er det kun 2 % som eier ham. I topp 100 er det ingen!

For å oppsummere så mener jeg at Kartum oppfyller de fleste kriterene for å være en god og eksplosiv «diff».
– Veldig lav eiderandel
– Har mål og målgivende i seg
– Spilleren er i god form
– Laget er i god form
– Laget har mye å spille for
– Kampprogrammet er bra. Brann er rundens største favoritt.
– Han er billig

Mitt lag

Jeg har veldig lyst til å ta inn Kartum på laget mitt, men det er ingen på midtbanen jeg ønsker å ta ut. Danilo Al-Saed er veldig bra å ha i innspurten, og de tre andre det samme. Hadde jeg hatt 0,3 million mer kunne jeg solgt Nilsson for Kartum og benket Ilic borte mot Sarpsborg.

Jeg kommer til å spare byttet og gå inn i neste runde med to bytter.

Lykke til med runden!