Siste serierunde!

Nå har tiden kommet for å avlutte sesongen. Det føles også litt på tide når man ser hvilke temperaturer det er rundt om i landet. Men en ting er sikkert; det blir hett mellom kl. 17-19 i kveld. Fem av åtte kamper har mye på spill og avgjør hvem som tar medalje, og ikke minst hvem som må ta den tunge turen ned en divisjon.

I årets siste blogginnlegg skal jeg presentere mitt ultimate fantasy-lag for runden. Hvor mange av disse har du inne? Til slutt avslutter jeg meg å anbefale en billig «diff» i hvert ledd, min kapteinsrangering, og planen for mitt eget lag.

Husk at vi får alle lagoppstillingene 70 minutter før frist. Jeg legger ut lagoppstillingene på Twitter/X @TV2NorgeFantasy.Det ultimate laget siste serierunde

Keeper: Oliver Petersen (4,5)
Molde og HamKam har ikke allverdens å spille for siste runde, men Molde er i forberedelsesfasen til cupfinalen, og siste kamp i gruppespillet i Europa League. Molde er laget med størst sjanse for seier denne runden hvis man ser til oddsmarkedet. 22-åringen har visst denne sesongen at han kan redde straffespark – det er en fin bonus.

Forsvar:
Kristoffer Haugen (7,2): Jeg er langt fra sikker på at Haugen starter kampen, så her bør man sjekke. Jeg tror ikke han spiller mer enn maks 75 minutter siden han spilte mot Qarabag på torsdag, og det cupfinale om seks dager. Den kampen avgjør om det blir europaspill neste sesong. Da MÅ Erling Moe ha Haugen klar. Selv hvis han får 60-65 minutter så er han så farlig offensivt at han fort har fått med seg målpoeng.

Joachim Soltvedt (6,5): Brann er sammen med Tromsø laget som har sluppet til færrest mål i Eliteserien 2023. Brann jakter sølv, mens Godset har sikret plassen for noen runder siden. Godset er et lag som ofte forsvarer ganske dypt. Jeg tror det blir mye spill på Godset sin halvdel, og da er sjansene for målpoeng ganske gode for Soltvedt som står med 12 målpoeng i årets sesong.

Espen Ruud (5,7): Verken Odd eller Aalesund har mye å spille for, men Odd er et mye bedre lag. Jeg tror også det er en stor fordel å spille på hjemmebane i en sånn kamp da dette er det siste hjemmefansen for se av guttene sine på en stund. Espen Ruud tar dødballer, og er trolig fortsatt på straffer. Fra sin vingback-posisjon har det blir 3 mål og 6 assist. Skal han klare tosifret antall målpoeng da?


Midtbane
Amahl Pellegrino (13,9)
Pelle spilte kun andre omgang mot Brann forrige runde, men viste på torsdag at formen er der med 90 minutter og to scoringer mot Lugano. Pelle trenger ett målpoeng for å stå alene med rekorden for flest målpoeng i løpet av én Eliteserie-sesong. Jeg tror han starter, men det får vi jo vite før fristen. Han blir fort byttet ut i 2. omg når rekorden er sikret. Sarpsborg er et lag som ønsker å styre kamper, og de kommer til å prøve på det selv om det er borte mot serievinnerne. Jeg blir ikke overrasket om Sarpsborg har like mye eller mer ball enn Glimt i denne kampen. Det lukter egentlig mye mål, men nå som banen ikke kan vannes pga. minusgrader, og den er litt kanskje er litt hard, så kan det lugge litt teknisk slik vi så i torsdagens kamp tross 5-2 til de gule.

Zlatko Tripic (9,9)
Viking-kapteinen har nest flest poeng i spillet av midtbanespillerne. Jeg solgte han for en del runder siden da han en liten stund kom til få gode målsjanser, og fordi Viking skulle inn i en rekke med kamper der de møtte 5-backslag som gjerne lot Viking ha ball. Det fører ofte til at Zlatko blir veldig bred, med liten sjanse for å score fra åpen spill. Sist runde møtte de et 4-backslag, og da var 31-åringen tilbake i god form. Hans beste kamp på en stund. Nå møter de Rosenborg som er ferdigsspilt, og som har slitt veldig defensivt i en lengre periode. Jeg tror Viking scorer 3-4 mål, og da er Tripic en kjempespiller denne runden. Igjen møter Viking et lag med fire bak, og et lag som egentlig er ganske offensivt anlagt. Det er etter min mening gode nyheter for de som eier Tripic.

Samuel Adegbenro (7,8)
Adegbenro møter gamleklubben i en helt avgjørende kamp for medaljejagende Viking. Da blir det vel mål på «Benro»? Adegbenro ble hentet på lån i sommer, og har de siste kampene spilt spiss for Viking. Det er attraktivt for oss fantasy-spiller da han er midtbane i spillet. RBK har hatt store problemer med at e slipper til mange innlegg og med å forsvare seg i bok. Han ble tatt ut for Salvesen etter kun 60 minutter sist. Men det skremmer meg ikke nok til at jeg dropper ham. Hadde han vært sikker på å få 90 minutter kunne jeg fint funnet på å kapteine han denne runden.

Mikael Norø Ingebrigtsen (7,0):
Dette er min anbefalte «diff» denne runden! Som forrige rundes beste «diff», Adegbenro, har Ingebrigtsen 0,0 % eiere i topp 1000! Jeg har fulgt nøye med på ham den siste perioden fordi jeg har hatt han på blokka for siste runde i seks uker. Jeg er veldig fan av Ingebrigtsen, han har _noe_ som gjør at jeg får veldig god feeling på han i siste runde. Han har 5 mål og 5 assist på 1369 minutter i år. Det er ok+ Nå har han (kanskje litt for tidlig for å holde eierandelen nede) vist at formen er god! På sine siste 108 minutter har han scoret 3 mål! Som Odd-ekspert Tor Henrik Stensland så i fantasy-sendinga med meg og Amin Askar på Twitter/X : «Når Mikael er i form, da leker han fotball». Den siste bekreftelsen jeg trengte var at han stod 84 minutter på Åråsen sist etter å hatt en del småskader.

Danilo Al-Saed (6,8)
Jeg går for 3-5-2. Men jeg vil se an rapportene på gressbanen på Jotun Arena først. Er banen hard/dårlig så er det en stor ulempe for lette og tekniske Al-Saed. Sandefjord har alt å spille for, LSK er ferdige for sesongen. Det lukter hjemmeseier lang vei. LSK kan også være med å sende VIF på kvalikkplass eller rett ned med å tape kampen. Det er i hvert fall noe en del av LSK-fansen håper på. Al-Saed har levert en enorm sesong og er i søkelyset til Glimt. Close call mellom ham og å ta sjansen på en Molde-midtbanespiller eller Berisha i stedet for Danilo. Alle gode valg med stor potensiell oppside. Niklas Castro er også en fin diff som omtrent ingen har.


Angrep

Bård Finne (9,1)
Selv om jeg var med å hype Bård Finne før sesongen så er det kanskje spilleren jeg bommet mest med da jeg satt pris. Han har prestert så bra at han helt klart skulle kostet tosifret antall millioner.
Det er klart at jeg skal ha med spissen som leverte 4 (fire!) målpoeng mot Glimt forrige runde. Landslagsspilleren står med ville 16 mål og 15 assist i spillet før siste runde. Godset er et solid lag, men jeg tror uansett Brann scorer to, kanskje tre mål på dem og vinner kampen og tar sølv.

Andrej Ilic (7,1)
Vålerenga har knapt vunnet en hjemmekamp i år, og Tromsø har vært gode borte. Men denne kampen blir helt spesiell. Oddsmarkedet holder Vålerenga som små favoritter. Ilic er klokkeklart mannen å ha fra Vålerenga, han har stått for 10 av de siste 15 scoringene til Vålerenga! «Main man» som bare det. Det spekuleres også i at han kan være på straffer etter at Strandberg bommet på sin forrige.  


Benk
Keeper: Mathias Dyngeland (4,7). Brann slipper til få mål, og i tillegg har Dyngeland begynt å få litt bonuspoeng.

Forsvar: Peter Therkildsen (5,2), Sondre Bjørshol (4,9) og Niklas Vesterlund (6,3) er alle fine spillere med offensivt potensiale og ok sjanse for smultring. Det er litt usikkerhet rundt om Bjørshol starter.

Midtbane: Eikrem er et kjempevalg dersom han starter, men det har jeg null troa på at han gjør etter etter en sjelden 90-minutter på torsdag. Men en spiller som Eric Kitolano kan være en frekkis! Jeg har en annen Molde-spiller som jeg også liker, han kommer jeg til litt seiere. Erlien og Horn Myhre er også fine spillere denne runden.

Angrep: Her syns jeg det er veldig vanskelig bak Finne og Ilic. Berisha er naturlig å se til dersom han starter. Ellers så er det Thomas Lehne Olsen borte mot Sandefjord. Det kan være noe, men jeg er usikker på hvor motiverte LSK er i denne kampen. Mushaga Bakenga borte mot Haugesund er en annen mulighet, men han har blitt huket av etter rundt 70 minutter og vi vet ikke sikkert om han er på straffer. Haugesund er også små favoritter. Alexander Sølderlund er en mulighet, men mot Tromsø spilte han i en slags tierrolle. Da liker jeg bedre Sory Diarra som spilte 90 minutter mot Tromsø som spiss og scoret. Stabæk har sluppet til en del målsjanser selv om de ikke har fått mange mål bak sin gode svenske sisteskanse den siste tiden. Oscar Kapskarmo (6,0) har vist god form i det siste når han har kommet inn for Moumbagna. Starter ham så er han en fin diff. Uansett hvem som starter av Moumbagna og Kapskarmo så tror jeg det blir et relativt tidlig bytte for å holde begge i gang før cupfinalen. Alexander Ruud Tveter må nevnes! Han har vunnet tilbake spissplassen og scoret i tre strake kamper. To av dem på straffer, men det er jo lov! Blodet bruser ikke av tanken på å ta inn Ruud Tveter, men han er nok en av de beste spissene å ha denne runden. Sitter man som meg med Finne, Ilic og Moumbagna og man ser at Moumbagna er benka så anbefaler jeg å gå med magefølelsen. Det skiller veldig lite mellom de spissene jeg har nevnt her.


Rundens First Price

Har man lite å rutte med, eller trenger å hente litt penger for å finansiere noe dyrt som f. eks Pelle eller Tripic, da er disse spillerne gode alternativer!

Forsvar: Casper Andersen (3,9). Andersen er en ving som har blitt omskolert til vingback i Pacos Odd. Josef Baccay er suspendert og det betyr at Andersen trolig starter som venstre vingback mot tabelljumbo Aalesund. Dette er rett og slett et godt kjøp denne runden. Tor Henrik Stensland meldt også at dette er en spiller som har målpoeng i seg. Jeg ville gått Espen Ruud over unggutten dersom prisen ikke har betydning.

Midtbane: Niklas Ødegård (5,3). Dette er en «shout» jeg liker å kunne melde om før runden. Molde-spilleren er som regel å se på benken, men han er på vei til å få sitt gjennombrudd nå. Det kan fort smelle mot HamKam! Jeg føler meg sikker på at han starter OG at han får spille mye i denne kampen -for han skal nok ikke starte cupfinalen. 19-åringen er regnet som et stort talent, og dette blir verdifulle minutter for ham. Han er nok motivert til å vise seg frem og etter hvert ta en plass i elleveren til Molde
Han starter nok enten som én av to på topp, eller som indreløper. Uansett så er sjansene for målpoeng mot HamKam store i mine øyne. Perfekt spiller å ta inn hvis man ikke har råd til de dyreste spillerne.

Angrep: Sory Diarra (5,3). Som nevnt spilte han 90 minutter og scoret på Romssa Arena forrige helg. Stabæk er et offensivt tenkende lag under Bob Bradley og de kommer til å gå ut og forsøke å presse høyt i perioder, det kan åpne rom for Diarra. For meg er han en av de beste spissvalgene bak Finne og Ilic, og man kan hente mye midler hvis man trenger det til en dyr midtbanespiller f. eks.

Kapteinsrangering

1. Pellegrino
2. Tripic
3. Finne
4. Norø Ingebrigtsen
5. Eikrem
6. Adegbenro
7. Berisha
8. Al-Saed
9. Ilic
10. Kitolano


Mitt lag


2 bytter, 7,0 millioner i bank

Planen er å ta ut Lundqvist for Pellegrino.
Det siste bytte er jeg litt usikker på. Som forrige runde da jeg tok inne Adegbenro og kapteinet han, har jeg lyst til å ha det gøy siste runde og følge magefølelsen min. Og den sier Mikael Norø Ingebrigtsen. Jeg skulle gjerne hatt inn Tripic også, men jeg ser at det blir vanskelig å få til og da velger jeg Pelle marginalt over ham. I utgangspunktet er Pellegrino min kaptein, men jeg vurderer som sist å gå mot strømmen. Pelle er nok på banen minumim frem til han får det målpoenget han trenger. Jeg tror han minimum tar 5 poeng. En liten del av meg har lyst til å gå en av Finne, Norø Ingbritsen og Adegbenro. Starter ikke Pelle så tar jeg inn Zlatko Tripic.

Takk for i år!
Takk for at du har lest bloggen min, og masse, masse lykke til siste rund