«Template-laget» under lupen

Det har utkrystallisert seg en klar “template” på tampen av sesongen. I ukens blogginnlegg vurderer jeg hvem fra “template-laget” man bør ha, og hvem man kan droppe for en spiller med lavere eierandel.

Det er en grunn til at disse spillerne er eid av så mange aktive managere. De aller, aller fleste her er veldig gode valg. Strategien for de siste tre rundene vil være forskjellig fra manager til manager, ut fra hvilket mål man setter seg. 

Er alt som betyr noe å forsvare ledelsen mot en venn? Da er det logisk å ta inn spillere hen har, slik at lagene deres blir så like som mulig.

Er alt som betyr noe å ta igjen rivalen din som har et solid forsprang? Da gjelder det motsatte, da bør du finne spillere hen ikke har, som du tror kan levere.

Er målet å få en så høy plassering som mulig, da gjelder det samme som tidligere i sesongen, å gjøre de valgene man tror fører til flest fantasypoeng til slutt.

Forrige rundes tips til «diff» ble dessverre et skikkelig dårlig treff på ball. Sander Kartum hadde ikke sin beste dag på jobben, og ble tatt av tidlig mot Odd. Vi får startelleveren til Brann før byttefristen denne runden, og jeg tror og frykter at Castro starter på venstrekanten, og Børsting venstre indreløper. Det er andre midtbanespillere som er spennende å vurdere, som jeg kommer til om litt.
Ønsker du tips til ditt lag, skriv en tweet og tagg @TV2NorgeFantasy, og skriv antall gratisbytter du har og penger i bank – så skal du få min anbefaling.

Dette er de mest eide spillerne i topp 1000.
Tallene er hentet fra Ole Martin Borges nettside, https://www.viewfantasystats.com/eliteserien/.

Benk: Haugaard (21 %), Antonsen (28 %), Taaje (22 %), Pattynama (18 %), Lundqvist (37 %), Erlien (26 %), Salvesen (14 %)


Keeper
Keeperposisjonen er den siste jeg ville brukt et bytte på nå på tampen. Keeperpoeng er uforutsigbart. De kan ta poeng i tøffe kamper ved å gjøre mange redninger, eller i lettere kamper ved å holde nullen. Eier man Jacob Storevik som ble vraket forrige runde, ville jeg sett til Pettersson, Haugaard eller Keto. Tromsø har tre utespillere jeg mener det er høyaktuelle å ha, derfor ville jeg droppet Haugaard og heller tatt inn Hugo Keto (4,5) som har to hjemmekamper de siste tre rundene. Han er kun eid av 3,8 % i topp 1000.

Bilde: NTB / Svein Ove Ekornesvåg

Forsvar:
Joachim Soltvedt er ikke en spiller jeg ville droppet nå. MEN hvis man vil ta en liten sjanse, så benker man Soltvedt neste runde mot Bodø/Glimt dersom man har en annen forsvarer med oppside og en bedre kamp. F. eks Antonsen hjemme mot FKH. Det er det jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre selv. Det går an å gå så drastisk til verks at man selger forsvarsspilleren med flest fantasypoeng iår i runde 29. Siste serierunde møter Brann Godset i Drammen. En kamp jeg vil ha Soltvedt i elleveren min. Godset har sikra plassen, og scorer ikke mange mål. Og uansett er ikke et forsvarssbytte det man har mest lyst til å gjøre de siste to rundene hvor det normalt renner inn med scoringer på arenaene rundt omkring i landet.
NIklas Vesterlund er en spiller jeg ville strukket meg ganske langt for å ha i laget. TIL har tre fine kamper igjen, kamper hvor de har brukbare sjanser til å holde nullen. Vesterlund kommer stadig vekk til målsjanser. Før den tredje siste runden står vingbacken med 4 mål og 5 målgivende.
Nicolai Næss er forsvareren fra “template-elleveren” man fint kan gå uten. Grunnen til at han har høy eierandel er at mange sitter igjen med ham fra trippelen i runde 23. Men også fordi Stabæk har hevet seg under Bob Bradley, og ikke minst at han har tatt en del dødballer. Han har mistet noen av dødballene, og han bommet fra straffemerket på Lerkendal. Men litt stang inn så setter han inn en scoring på direkte frispark, eller på langskudd slik som mot HamKam for noen runder siden. 

Bilde: NTB / Rune Stoltz Bertinussen

Forsvarsspillere jeg liker som et alternativ til Næss er Espen Ruud (5,7), Kent-Are Antonsen (5,3) og Christian Borchgrevink (5,4). Jeg liker de to førstnevnte best fordi de både har gode sjanser til å holde nullen, og til å produsere målpoeng. Odd har holdt hele 10 nuller denne sesongen – det er flest i ligaen. Tromsø har tredje flest “clean sheets” med 8. Ruud spiller vingback, og tar dødballer og straffer. 39-åringen er eid av 8,9 % i topp 1000. Kent-Are Antonsen spiller ofte indreløper i den defensive rammen og venstre tier i angrep. Han tar mange av dødballene til «Gutan».

Bilde: NTB / Annika Byrde

Midtbane
Pellegrino, Grønbæk og Al-Saed er spillere jeg har inne selv, og som jeg absolutt anbefaler å beholde eller ta inn denne runden. Grønbæk kan vurderes ut neste runde borte mot Brann, da gullet kommer til å bli sikret denne helgen.

Zlatko Tripic har vært et av de store samtaleemnene i ESF de siste ukene. Et stort gnagsår for mange. Viking har gått fra en enorm seiersrekke, til tre strake tap. På de siste to kampene har ikke Viking scoret et eneste mål. Siddisene har i det siste møtt lag som har spilt med en fem-backlinje. Tripic har blitt bred og til tider ganske dyp i posisjoneringen sin når Viking angriper mot etablert forsvar. Han har rett og slett vært for langt unna mål sett med fantasyøyne. Jeg mener de tre kampene som kommer nå er langt bedre for Zlatko enn de tre foregående. De møter lag som i større grad ønsker å angripe og eie ballen selv. Sarpsborg 08, Aalesund og Rosenborg spiller med fire i forsvar, det mener jeg er en fordel for Viking offensivt, og for Tripic isolert sett. Sarpsborg 08 er et lag som scorer mange mål, og slipper inn mange mål. Jeg forventer en underholdende kamp på søndag, en kamp hvor begge lag vil komme til en god del målsjanser. I alle de resterende kampene tror jeg at vi kan få et kampbilde der Tripic kan komme til flere sjanser fra åpent spill enn han har gjort i det siste. Så spørs det om det er nok til at han er fantasyverdi. For det har det vært manko på scoringstrussel fra ham over en lengre periode. Mot lag som vil presse høyt og ha ball selv, kan vi få se et Viking-lag som får flere muligheter til å kontre. Og det er da Tripic har størst sjanse til å score fra åpent spill. Han tar alt av dødballer, pluss straffer, så sjansen for målpoeng vil alltid være der. Tripic er ikke et must med den formen han og Viking er i, men hadde jeg hatt ham i laget mitt nå, så hadde jeg ikke byttet ham ut hvis ikke det var helt nødvendig for å få på viktigere spillere. Tripic kan faktisk bli en «diff» opp mot veldig mange andre lag – inkludert mitt eget.

Bilde: NTB / Ole Martin Wold


Vegard Erlien (7,7) er en midtbanespiller jeg liker veldig godt for innspurten. Tromsø har alt å spille for, og Erlien er tilbake i målform. Jeg liker spesielt de to siste kampene. Grønbæk til Tripic eller Erlien er noe man kan vurdere neste runde. Rasmus Eggen Vinge (5,9) er en frekk “diff”. Stabæk kjemper for overlevelse i Eliteserien, og på papiret har de et program som tilsier at det blir tre jevne kamper. I de siste kampene har Eggen Vinge sett litt mer målfarlig ut enn han gjorde i de første kampene på det øverste nivået. Det er lov å håpe at scoringen mot “Sarp” var forløsende for den tidligere Kjelsås-spilleren. Emil Frederiksen (7,3) har visst god form for Rosenborg i det siste. Dansken står med 3 målpoeng på de siste 4 kampene. Høyrekanten kan være en luring nå på tampen – kun eid av 0,7 % i topp 1000. Faniel Tewelde er en annen spiller som jeg vil nevne som en fin “diff”. 17-åringen er midtbanespiller til kun 5,3 millioner i spillet, men spiller spiss for Odd. Han scoret et fantastisk mål mot Brann forrige runde. Jeg føler meg sikker på at han spiller de resterende kampene fra start. I siste runde møter Pacos menn Aalesund. Der er oppsiden potensielt veldig stor.

Bilde: AFP / Ozan Kose

Angrep
Ilic, Finne og Moumbagna skiller seg klart ut som de mest eide spissene i spillet. Og det med god grunn. Man kan tenke at det er vanskelig å klatre hvis man har de tre høyest eide angriperne, men det stemmer ikke helt. Under halvparten har kombinasjonen av alle de tre (47,5 %). Jeg vil ikke tukle med trioen denne runden, men jeg vurderer å ta ut Moumbagna neste runde. Bakenga og Salvesen er de to jeg for øyeblikket er mest interessert i. Begge har mye å spille for de siste to kampene, og kampprogrammet er ganske fint. Sitter man med to av de tre mest populære, og ønsker å diffe, ville jeg tatt sjansen på Stabæks midtspiss som møter Vålerenga på Intility søndag. Jeg tror det er gode sjanser for at trønderen scorer mot VIF. Salvesen er ikke i sin beste form tiden, men jeg tror landslagspausen kan komme ham og Viking til nytte. Salvesen møter Aalesund i runde 29, et Aafk som etter alt å dømme rykker ned den denne helgen. Viking – RBK i siste serierunde er en kamp jeg syns det lukter mål av.

Mitt lag runde 28.
Jeg har to bytter og 1,7 millioner i bank. Jeg står mellom å ta ut Lundqvist for Erlien, eller Øyvann for Antonsen. Jeg heller mot sistnevnte løsning. Da plasserer jeg Bjørshol på benken, da jeg har liten tro på at VIking holder nullen mot Sarpsborg. Det er jo typisk at høyrebacken scorer da, er det ikke?
I runde 29 vil jeg i så fall ha mulighet til å starte Vesterlund, Antonsen og Bjørshol, med Soltvedt på benk mot Glimt. Skulle det dukke opp en skade eller suspensjon så kan jeg starte fire spillere i forsvar hvis jeg ikke vil bytte ut den skadene/suspenderte spilleren.

Jeg ønsker deg god helg, og masse lykke til med runden!