Runde 27: Kjempene faller

Det hagler mål i Leicester og Cardiff. Arsenal er tilbake på fjerdeplass, mens Huddersfield synker stadig dypere ned i nedrykksgjørma. Burnley var en solid festbrems i Harry Kanes comeback, og West Ham ødela det som kunne blitt Ryan Babels store dag. Rundens gigantoppgjør ble ødelagt av et mannefall uten like på Old Trafford.

Watford lagde hakkemat av Cardiff, og Gerard Deulofeu viste at han er ustoppelig når han først har dagen. Hattrick og assist gjør spanjolen til rundens store spiller, og Watford sniker seg opp på sjuende plass. Fulham fortsetter å tape til tross for at de tar ledelsen, og ikke en gang sveisen til Ryan Babel klarer å løfte stemninga i Fulham-leiren. 

Ashley Barnes scora i sin fjerde kamp på rad. (Foto. Scanpix)

Harry Kane var tilbake fra start for Tottenham, og så ut til å fortsette der han slapp. Men hva hjelper vel det når Ashley Barnes er i sitt livs form? 29-åringen scora i sin fjerde kamp på rad, og sørget for at alle tre poengene ble igjen på Turf Moor. Tottenhams tittelsjanser fikk et alvorlig skudd for baugen, og Pochettino var mildt sagt ikke blid etter kamp. Arsenal tok tilbake fjerdeplassen etter at de slo Southampton 2-0, og Lacazette fikk lov til å utfolde seg fritt etter å ha måttet stå over Europa League-seieren mot BATE.

Huddersfield tapte sin femte kamp på rad, og er så godt som klare for Championship allerede. Leicester gikk på en stygg smell hjemme mot Crystal Palace, og tremålstapet var dråpen som fikk begeret til å renne over. Klubben sa takk og farvel til Claude Puel, og må ut på managerjakt igjen. Ryktene sier at de vil prøve å hente Brendan Rodgers tilbake til England, og det kan bli fryktelig spennende. 

Rundens øyeblikk

Vondt blir værre for Solskjær og Manchester United. (Foto: Scanpix)

Oppgjørene mellom Manchester United og Liverpool er alltid intense. Denne helga føltes det likevel som vi skulle få en helt spesiell kamp. Manchester United har kjempet seg tilbake etter en grusom start på sesongen, og Liverpool kan endelig få sitt etterlengtede seriegull. Og det ble en helt spesiell kamp, men av grunner de færreste kunne sett for seg på forhånd. Jeg kan ikke huske sist jeg så fire bytter i første omgang. Kjempene falt som fluer på Old Trafford, og det påvirket selvsagt kampen.

Rundens øyeblikk for meg ble da Jesse Lingard lå og vred seg på gresset, snaut tjue minutter etter at han hadde blitt byttet inn for en skada Juan Mata. Da hadde allerede Ander Herrera kasta inn håndkle, og Marcus Rashford gikk småhaltende rundt på banen. Rashford måtte bite i seg smerten, og Solskjær så ekstremt frustrert ut på sidelinja. Det er alltid tøft å møte Liverpool, men når du tvinges til å bruke alle byttene før det har gått 45 minutter virker oppgaven nærmest umulig. Men gjestene hadde mistet Roberto Firmino etter en halvtime, og Daniel Sturridge var aldri i nærheten av å kunne fylle fotballskoene til brasilianeren.

Firmino er enormt viktig for Liverpool, og Sturridge klarte aldri å erstatte den jobben han gjør. (Foto: Scanpix)

Alt i alt ble det en rar fotballkamp, preget av manglende presisjon og kreativitet. Mohamed Salah var en skygge av seg selv, og Marcus Rashford var synlig prega etter smellen han fikk. Managerduellen mellom Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp endte uavgjort i protokollen. Likevel må jeg si at jeg er skuffa over at Klopps Liverpool ikke klarer å skape mer mot et skadeskutt Manchester United. Firmino er enormt viktig for den offensive flyten i Liverpool, men om du skal vinne ligaen må du klare å gripe de mulighetene du får med de spillerne du har tilgjengelig. 

Solskjær på sin side får mye kritikk for å ha byttet inn Lingard, men det er lett å være etterpåklok. Det er ikke Solskjær som har det medisinske ansvaret i Manchester United. Han må stole på spilleren og det medisinske apparatet. Før kamp sa han at Lingard satt på benken fordi han ikke var klar for 90 minutter, men han var tydeligvis meldt klar til å kunne delta som innbytter. Og byttet kunne fort ha blitt hyllet som en genistrek, om det ikke hadde vært for Alissons heroiske inngrepen da Lingard var alene gjennom. Gitt kampbildet, ga det mening å sette inn Lingard fremfor Alexis Sánchez. Kanskje var det for risikabelt å bruke Lingard så kort tid etter skaden mot PSG, men det store spørsmålet er hva Lingard og det medisinske apparatet har sagt til Solskjær. Hvis Solskjær har overprøvd deres anbefalinger, er det utilgivelig. Hvis Lingard i utgangspunktet var meldt klar, var dette maksimal uflaks. Jeg kan ikke se for meg at Solskjær er så uforsiktig at han gambler med Lingard hvis han har fått beskjed om at det var en betydelig risiko å bruke ham.

Uansett er den ubehagelige sannheten for Solskjær at han nå mangler flere av de nøkkelspillerne han har satsa på etter at han kom inn. Vi vet foreløpig ikke hva som er status på Marcus Rashford, men i verste fall må Manchester United klare seg uten både Martial, Rashford og Lingard i neste runde. Da må Solskjær få Alexis Sánchez til å fungere igjen, og det er ingen enkel oppgave når chileneren stort sett er i like god form som russen på 18. mai.