Edvald på vei mot Tour de France

Ikke bare kan vi glede oss over nedtellingen til fotball-VM, men Tour de France nærmer seg med stormskritt! Rytterne med en sikker plass på Tour-laget trenger bare å finpusse formen, bevare overskuddet, holde seg frisk og unngå velt. Fremover er det en passe miks mellom matching og hvile som sikrer plattformen til det tre uker lange blodslitet.

Noen lag har fremdeles to- tre ryttere som kjemper om de siste plassene på laget. Da gjelder det å markere seg. De siste plassene avgjøres som regel i Criterium du Dauphine eller Sveits rundt. Blant de franske lagene har rytterne kniven på strupen helt til det franske mesterskapet er over den siste helgen i juni. Den siste plassen på laget kan ryke grunnet et enkelt resultat fra en hardt kjempende lagkamerat i et av de nasjonale mesterskapene. For noen betyr det uflaks om en lagkamerat blir bærer av den nasjonale mesterskapstrøyen. Symbolet på nasjonal mester gir ekstra reklame for sponsoren, en god nok grunn til deltagelse i verdens viktigste sykkelritt. Drømmen i Touren kan dermed reddes i siste liten.

Vi har lenge vært usikre på Edvald Boasson Hagen. Er han frisk nok til å delta, og vil kan klare å komme i form?

På onsdagens knallharde tempoetappe i Dauphine beviste han at det siste ikke er det største problemet. Dette er en gutt som finner formen bare ved å tenke på sykkelen.
Dauphine er kjent for sine harde og lange tempoetapper. Derfor var tredjeplassen på den fjerde etappen en imponerende prestasjon av den beskjedne nordmannen. Det beviser at han ikke trenger mange ritt eller kilometer for å prestere i toppen.

Tatt i betraktning at skadeproblemene er over, kan den ufrivillige hvileperioden være positivt for Boasson Hagen. Mange ryttere har konkurrert kontinuerlig siden januar og begynner å få flate batterier. Noen klarer aldri å samle det planlagte og nødvendige overskuddet til Touren.
Edvald Boasson Hagen virker sulten og klar til å ta fatt på veien mot Paris!

Onsdagens prestasjon er en spiker i kista på all tvil om nordmannens Tour-deltagelse.