Kurt, du kommer igjen

Ikke helt overraskende ble Kurt Asle satt ut av Tour-laget til Team Sky. Resultatene så langt har vært under pari, og i tillegg ble det mageproblemer på slutten av Sveits Rundt, som svekker en optimal siste oppkjøring. Hvis Kurt selv hadde sagt at han vil være klar til å fylle en rolle som kaptein på veien i et Sky-laget med store ambisjoner på vegne av Bradley Wiggins, ville jeg tatt med Kurt. Han har gjort denne jobben strålende for laget til Bjarne Riis. Hvem andre i Sky kan fylle den rollen? I tillegg er Kurt den fødte Tour-rytter, tåler belastningen og er lojal som hjelper. Kurt ville vært en samlende kraft i et Sky-lag som debuterer i Touren.

Sky valgte klatreferdighetene til Serge Pauwels, som kom over fra Cervelo. Etter en god sesong i fjor, som ikke har vært fulgt opp i år av skade- og sykdomsårsaker. I det hele tatt mangler det klatreferdigheter i Sky til å støtte Wiggins i fjellene. Jeg tviler på at Pauwels vil gjøre noen forskjell, da tror jeg Kurts spisskompetanse ville betydd mer i positiv retning.

Det har vært et tungt år for Kurt, to kravebeinsbrudd på åtte måneder. Kneskade, og nå sykdomstegn. Det gjør noe med formen – negativt. Det kan være lurt av Kurt å ta en mellomsesong i år, og komme grusomt tilbake. Da har han flyttet til Lommedalen med noen av landets fineste skiløyper utenfor stuedøra. Hvilket betyr at Kurt vil starte neste sesong med et topp grunnlag.

Jeg vil savne deg Kurt, derfor ønsker jeg at du blir hundre prosent skadefri og frisk igjen. Og, kom tilbake på samme høye nivå som tidligere. Kapasiteten er udiskutabel. Bare husk VM-innsatsen i fjor etter kravebeinsbruddet i juli. Litt lavere profil i år, og sulten og det mentale fokuset vil være som før.