POWER-RANKING EUROPA

15. ATALANTA
14. BORUSSIA DORTMUND

13. MILAN
12. ATLÉTICO MADRID
11. MANCHESTER UNITED

10. LIVERPOOL
De er nede i en solid bølgedal, og trolig må seiersvante Liverpool justere målsettingen for sesongen og ta til takke med en kamp for en topp fire-plass. For tiden klarer man ikke å utkjempe eller utspille sine motstandere. Det begynner å bli på tide at Mohamed Salah & co. kommer skikkelig i gang med sesongen.

9. CHELSEA
Høsten har vært humpete for Chelsea, med skuffende prestasjoner på banen og storrengjøring i styrerom og trenergarderoben. Graham Potter er en spennende manager som bør kunne få mye ut av den sterke Chelsea-troppen. Det var en del bra å ta med seg fra borteseieren mot Crystal Palace i helgen, og nå venter to interessante kamper mot Milan i Champions League.

NYE FJES: Pierre-Emerick Aubameyang og Raheem Sterling feirer scoring. Foto: Scanpix.

8. TOTTENHAM
Etter tapet for Arsenal er de ikke lenger ubeseiret i ligaen. Likevel har det vært en god start for Spurs, som har vunnet de ligakampene som skal vinnes hittil. Frontrekka med Kane-Son-Richarlison har potensial til å bli av de aller farligste i Europa. Med tapet mot Sporting i Lisboa har de åpnet opp deres Champions League-gruppe, men mulighetene for avansement er fortsatt svært gode.

7. NAPOLI
Det har blitt sagt noen ganger de siste årene, men vi sier det igjen; nå har Napoli en god mulighet til å ta klubbens første seriemesterskap siden 1990. De er fortsatt ubeseiret og har tilbragt den siste måneden på tabelltoppen. Den store prestasjonen hittil er likevel 4-1-seieren mot Liverpool, som ble fulgt opp med seier over Rangers i Glasgow. Spilleren alle snakker om er georgiske Khvicha Kvaratskhelia, som river i stykker forsvar hver eneste helg og midtuke for tiden.

STJERNESKUDDET: 21 år gamle Khvicha Kvaratskhelia herjer i Napoli. Foto: Scanpix.

6. ARSENAL
For en nydelig utvikling dette unge laget har hatt. Med en uvanlig (til dem å være) stødig sentrallinje og kreativ kraft i massevis har det meste gått på skinner til nå. Gabriel Jesus har vært en åpenbaring på topp, og er en av de som absolutt må holde seg skadefri. Arsenal får deres klart høyeste plassering i de tre årene jeg har laget denne listen.

5. BARCELONA
Endelig er Barca tilbake for alvor. Under Xavi er identiteten og kvaliteten der den skal være. At Robert Lewandowski skulle score på bestilling var forventet. Mer oppsiktsvekkende er det at man bare har sluppet inn ett mål på de første syv ligakampene. Derfor topper de La Liga-tabellen for første gang på over to år.

NY KLUBB, SAMME SPILLER: Robert Lewandowski har kommet godt i gang for Barcelona. Foto: Scanpix.

4. BAYERN
Etter en gnistrende god sesongåpning har Bayern og manager Nagelsmann opplevd motgang i Bundesliga. Etter tre uavgjorte og ett tap var det godt med 4-0-smadring av Bayer Leverkusen fredag kveld. I Champions League har det blitt fin-fine seirer borte mot Inter og hjemme mot Barcelona. Spesielt 2. omgangen i sistnevnte kamp var sterk. Dermed kan de spille hjem avansement i dobbelmøte med Viktoria Plzen.

3. PSG
«Kan de klare det denne sesongen», er det tilbakevendende spørsmålet om PSG på høsten. Tegnene er i hvert fall gode, selv om deres berømte fronttrio har slått av litt på takten de siste tre kampene. De har gått på det litt mer ukjente sporet enn tidligere med Christophe Galtier som manager, og den karismatiske franskmannen får foreløpig gode skussmål fra sine spillere. Denne ukens bortekamp mot Benfica kan bli en fin test av lagets moral.

FORTSATT GODE VENNER: Neymar og Lionel Messi. Foto: Scanpix.

2. REAL MADRID
Selv om seiersrekken stoppet på ni, ser det veldig lyst ut for Real Madrid. Det er en tropp spekket med kvalitet, ung og gammel. Et godt eksempel denne sesongstarten finner man på midtbanen hvor Aurélien Tchouaméni har fylt skoene til Casemiro uten problemer og kan nyte å spille med en fortsatt strålende Luka Modric. Laget klarte seg også veldig godt i perioden Karim Benzema var skadet.

1. MANCHESTER CITY
Fabelaktig lag, genial manager og strålende form. Igjen er Manchester City verdens beste fotballag, og med det favoritter til å vinne alle turneringer de deltar i. Erling Braut Haaland har gjort dem enda (mye) verre å møte. Et av historiens beste lag har fått inn en av tidenes giftigste spisser. Cocktailen er så dødelig at man ikke skjønner hvordan de kan stoppes.

HAT TRICK-HELT: Erling Braut Haaland scoret sitt tredje Premier League-hat trick i helgen – i kamp nummer åtte. Foto: Scanpix.