POWER-RANKING EUROPA

15. ATLETICO MADRID
14. NAPOLI
13. BORUSSIA DORTMUND
12. VILLARREAL
11. MILAN

10. CHELSEA
Seks kamper inn i sesongen kan man allerede snakke om en berg- og dalbane for Chelsea. De startet godt da de slo Everton borte og var best i 2-2-kampen mot Tottenham. Bortesmellene mot Leeds og Southampton var stygge, og det blir sannsynligvis en kamp for å klare topp fire. Til tross for at Chelsea ikke fikk alle sine førstevalg på overgangsmarkedet har Thomas Tuchel en sterk tropp. Det store spørsmålet er hvem som skal score målene…

FRELSEREN? Pierre-Emerick Aubameyang er hentet inn som Chelseas nye spiss.

9. MANCHESTER UNITED
Etter en grusom sesongstart har United brukt de siste ukene på å plukke poeng og bygge sårt tiltrengt tro og selvtillit. Selv om Erik ten Hag ikke fikk alt han ønsket seg i sommer er laget og troppen styrket. I de jevnspilte hjemmeseirene har han fått nytte av herlig kontringskraft med føttene til Christian Eriksen/Bruno Fernandes og farten til (kanskje) pånyfødte Marcus Rashford. Den ambisiøse spillestilen til ten Hag trenger tid til å sette seg, og nå har han fått en plattform å bygge videre på.

8. TOTTENHAM
Champions League-plass, samhold, ligaens farligste spisspar og en av verdens beste trenere. Tottenham er tilbake i nærheten av der de ønsker å være. Antonio Conte fikk også tidlig på plass flere av de spillerne han ønsket seg i sommer. Til tross for fin poengfangst hittil er det liten tvil om at Spurs har mer å gå på. Samtidig som Harry Kane har fått opp målproduksjonen venter man fortsatt på at Heung-Min Son skal komme skikkelig i gang.

7. ARSENAL
What a difference a year makes. Et år etter at Arsenal startet september nederst på tabellen har de nå sett ut som et ekte topplag. Mikel Arteta bygger stein for stein og har fått inn gode nok spillere til å spille seg inn i Champions League. Den største forskjellen har Gabriel Jesus gjort, med sine mål, målgivende og stor arbeidsinnsats. Kaptein Ødegaard har også hatt en flott start på sesongen. Reaksjonen på tapet mot Manchester United vil fortelle oss enda mer om hva som bor i dette laget.

UTENFOR DET GODE SELSKAP: Arsenal skal spille Europa League denne sesongen.

6. LIVERPOOL
Med to seiere på seks kamper har Liverpool åpnet svakt. Da Sadio Mané ble solgt måtte andre skinne enda sterkere. Foreløpig har Luis Diaz levert en del bra, mens Diogo Jota har vært skadet, Darwin Nunez suspendert og Mohamed Salah nesten usynlig. For en sjelden gangs skyld er Liverpool derfor utenfor topp fem på denne listen. Nå som skadekrisen ser ut til å være over bør de heve seg flere hakk.

5. PSG
Ingen klubber har vært mer preget av uro og kontroverser de siste årene enn PSG. Sommeren var preget av stor glede over Kylian Mbappés avgjørelse om å bli i klubben. Den nye sesongen hadde så vidt startet da Mbappé i kampen mot Montpellier viste ekstremt negativt kroppsspråk, bommet på straffespark og forsøkte å ta ballen fra Neymar da brasilianeren gjorde seg klar for å ta straffe i samme kamp. Spoler vi fram et par uker er harmonien tydeligvis tilbake, takket være enorm målproduskjon fra firma Messi-Mbappé-Neymar. På seks kamper har Mbappé syv mål, Messi tre mål (og seks målgivende) og Neymar syv mål (og seks målgivende!).

4. BARCELONA
For tredje gang på ett år snakker vi om «nye Barcelona». I fjor høst, den første perioden uten Messi, så de aldeles ikke bra ut. Etter ansettelsen av Xavi, parallelt med slutten på en skadekrise, ble det mye bedre. Likevel trengte Barca denne sommeren på å nærme seg de aller beste igjen. De har beholdt sine viktigste spillere (til og med Frenkie de Jong), forsterket seg i alle ledd og startet sesongen godt. Ikke overraskende har Robert Lewandowski sklidd fint inn i laget og scorer mål på bestilling. Den første virkelige testen for Barcelona kommer i München neste uke.

STJERNESIGNERING: Robert Lewandowski har byttet ut Bayern München med Barcelona.

3. BAYERN MUNCHEN
Sesongstarten var skremmende god fra Bayern. 5-0-ledelse til pause borte mot Europa League-mesterne Eintracht Frankfürt (6-1 til slutt) og 7-0 over Bochum i neste bortekamp. Hvor sårt de vil savne Lewandowski gjenstår å se, men med Sané, Coman og Mané har de et tempo i front som er umulig å matche. Like bak dem har 19 år gamle Jamal Musiala allerede et vanvittig høyt nivå inne, og Thomas Müller holder fortsatt koken. Matthijs de Ligt og Ryan Gravenberch er gode fortserkninger. Med fullklaff kan Bayern vinne alt denne sesongen.

2. MANCHESTER CITY
Til tross for et par poengtap er det ingen tvil om Manchester Citys klasse. Erling Braut Haaland har også gitt laget en helt ny dimensjon. Laget og Haaland har tilpasset hverandre på rekordtid, og kjemien kommer sannsynligvis til å bli bedre og bedre. City har også litt å gå på når det gjelder å unngå at motstanderne får gunstige kontringer og dødballmål. Ellers ser det veldig bra ut.

1. REAL MADRID
De europeiske mesterne fortsetter der de slapp før sommeren og står med full pott på fire kamper, uten at motstanden har vært den helt store. Flere gamle helter har forsvunnet, noe som setter ytterligere fart på et allerede påbegynt generasjonsskifte i Madrid. Med Vinicius, Tchouameni og Camavinga ser både nåtiden og fremtiden lys ut. I tillegg holder fortsatt bærebjelkene Benzema, Courtois og Modric ypperste verdensklasse. Bortsett fra at de mangler en backup for Benzema er denne troppen bedre rustet til å vinne store ting enn de var forrige sesong.

BEDRE ENN NOEN GANG? Karim Benzema har levert på øverste hylle de siste sesongene. Klarer han å fortsette også i år?