Power-ranking Europa II

Hvordan rangerer du toppklubbene i Europa? Si din mening i vår rangeringspoll på tv2.no!

15. ARSENAL
14. JUVENTUS
13. MILAN
12. INTER
11. BORUSSIA DORTMUND

10. NAPOLI
31 poeng av 33 mulige. Tre baklengsmål på elleve kamper. Kanskje kan sesongen ende i klubbens første seriemesterskap siden Maradonas dager. Med Milan på samme poengsum er det nostalgisk sus over Serie A-tabellen. Napoli har kvalitet i alle ledd, som stopperkjempen Kalidou Koulibaly, midtbaneeleganten Fabian Ruiz, europamesteren Lorenzo Insigne og spisskometen Victor Osimhen.

9. MANCHESTER UNITED
Poengfangsten har vært ok i både Premier- og Champions League, men man kan telle antall overbevisende United-seiere på én hånd. De har sjelden maktet å dominere kamper mot lag de skal være mye bedre enn. I tillegg har forsvarsspillet ofte vært langt fra godt nok. 3-0-seieren over Tottenham var en god reaksjon på det skrekkelige hjemmetapet mot Liverpool. Med sine syv mål på ti kamper, flere av dem avgjørende, har Cristiano Ronaldo levert varene foran mål. Nå må også hans lagkamerater heve seg og bevise at de tilhører et topplag.

8. AJAX
For drøyt to siden var Ajax fryktelig nære Champions League-finale. Selv om halve 2019-laget forsvant ser den gamle storklubben ut til å ha et nytt superlag på gang. De har nemlig brukt høsten på å herje med nesten all motstand. I den knallsterke 4-0-seieren over Borussia Dortmund spilte de bortimot en perfekt kamp med herlig fotball og nydelige mål. Den 21 år gamle brasilianske kantspilleren Antony har vært fabelaktig, og Sebastien Haller er med sine seks mål på tre kamper toppscorer i Champions League. Ajax er sesongens store gledelige overraskelse hittil.

Dusan Tadic, Sebastien Haller og Ajax jubler mot Borussia Dortmund. (Alle foto: NTB Scanpix)

7. ATLETICO MADRID
Etter en noe vaklende innledning på sesongen svinger det nå mer av de regjerende spanske ligamesterne. De er ikke like solide som i sine beste perioder, men ettersom angrepsspillet er godt har kampene deres bydd på god underholdning i det siste. Oppgjøret mot Liverpool var sesongens høydepunkt i så måte, da de kjempet seg fra 0-2 til 2-2, men tapte etter at Antoine Griezmann ble utvist. Dermed er det mye jobb igjen å gjøre for å sikre avansement til 1/8-finale.

6. REAL MADRID
Til tross for varierende resultater er stemningen positiv i Real Madrid. De vant El Clasico på tre kvart maskin og er på kurs mot tabelltopp i La Liga. Etter elleve runder er avstanden ned til Barcelona åtte poeng. Ingen i Europa herjet som Karim Benzema i sesongens to første måneder. De siste ukene har supertalentet Vinicius jr. stått frem. Brasilianeren har spesielt tatt store steg foran mål. I tillegg har et par andre nøkkelspillere, Toni Kroos og Ferland Mendy, kommet tilbake fra skade. November-programmet ser overkommelig ut for Madrid.

Real Madrid vant sesongens første El Clásico.

5. PSG
De er som forventet suverene i hjemlig liga, og ser allerede ut til å ha hektet av potensielle utfordrere. Når det er sagt har det hverken vært fyrverkeri eller overkjøringer den siste måneden. To ettmålseiere, én uavgjort og ett tap er oktober-fasiten. I Europa har fangsten vært god etter den skuffende starten mot Club Brügge. 2-0 over Manchester City var flatterende, men viste også hva et par øyeblikks magi fra noen av verdens beste spillere kan bety. PSG har startet sesongen godt og har mye mer å gå på.

4. MANCHESTER CITY
Det har vært blandet drops fra det som i skrivende stund er oddsfavoritten til å vinne Champions League. Høydepunktet var den knallsterke borteseieren mot Chelsea, mens den største nedturen var 0-2 hjemme mot Crystal Palace sist helg, da de var én mann mindre i 2. omgang. Man forventer bestandig det beste av dette laget, men for øyeblikket er blant andre Kevin De Bruyne et lite stykke unna sitt toppnivå. Til helgen venter det som bør bli et brennhett Manchester-derby.

3. CHELSEA
Seks strake seiere, men likevel «bare» tredjeplass. Begrunnelsen for dét er at seieren har kommet mot ganske svake lag, deriblant en heldig mot Brentford. Det ble tap i de to siste kampene mot gode lag. Chelsea topper Premier League, har en råsterk tropp og en av verdens beste managere. Når de tar ledelsen er de nærmest umulige å slå. Ankelskaden til Romelu Lukaku var ikke alvorlig, og med ti mål mot Norwich og Newcastle var det midlertidige savnet av stjernespissen minimalt. Den siste ukas store spiller er Reece James, som scoret tre seriemål på to kamper og avgjorde straffekonken mot Southampton.

Chelsea-guttene Reece James og Mason Mount med tre mål hver den siste uka.

2. LIVERPOOL
De er ikke helt oppe på nivået de holdt for halvannet år siden, men med 24 kamper uten tap er Liverpool for lengst friskmeldt. Energien og kvaliteten er tilbake. Tilstedeværelsen til Virgil van Dijk og Jordan Henderson gjør stor forskjell, Trent Alexander-Arnold og Roberto Firmino har funnet sin beste form igjen og Mohamed Salah går på vannet for tiden. Det største forbedringspotensialet ligger i forsvarsspillet, noe man så i 2. omgangen mot Brighton.

1. BAYERN MÜNCHEN
Det er nesten umulig å skille de beste lagene i Europa for øyeblikket – spesielt topp fem. Alle er vanvittig gode, men ingen av dem har vært prikkfrie. For Bayern var cuptapet mot Borussia Mönchengladbach, 0-5, ubegripelig. Ellers har de stort sett vært uimotståelige. De har scoret minst tre mål i 12 av 16 kamper denne sesongen. I Champions League har de 12-0 på tre kamper. Robert Lewandowski har blitt 33 år i høst, men fortsetter å snitte over ett mål per kamp. Bayern er det beste laget nå. Så vidt …