Noe må skje

Det sørgelige synet av tusenvis av tomme seter lenge før kampslutt på Old Trafford var ikke til å misforstå. Ett år etter at Ole Gunnar Solskjær gikk på vannet i Manchester er mange fans i ferd med å vende laget ryggen. Helgens tap mot Liverpool var en smule hederlig, men nedturen mot Burnley var fryktelig. Seieren til laget som ikke hadde vunnet en bortekamp mot noen på øvre halvdel på år og dag var aldri truet. United var livløse, ufarlige og til slutt paralyserte. Det er vanskelig å komme på mange dårligere hjemmekamper fra det som skal være en av verdens mektigste klubber.

(Foto: NTB Scanpix)

Den sørgelige fasiten er 34 poeng etter 24 seriekamper – Uniteds dårligste fangst på dette stadiet av en sesong på 30 år. Det eneste positive akkurat nå er at avstanden opp til Chelsea på fjerdeplass «kun» er seks poeng. Til tross for mange håpløse prestasjoner er ikke alt håp ute.

Dersom manageren het noe annet enn Ole Gunnar Solskjær, hadde jobben hans vært i fare. Alle på innsiden av klubben hevder Solskjær kommer til å få tid, uavhengig av pokaler og suksess på kort sikt. Supporternes vrede rettet seg i går mot direktør Ed Woodward og eierne fra Glazer-familien. Grunnene til dét er mange, men akkurat nå er frustrasjonen over manglende nye spillerkjøp stor.

På spørsmål om hva han synes om fansens sanger mot klubbledelsen svarte Solskjær: «Jeg er ansvarlig for hva som skjer på banen, og selvfølgelig prøver vi å forsterke spillerstallen.» Stallen er i utgangspunktet syltynn, og med skader på Scott McTominay, Paul Pogba og Marcus Rashford er man nødt til å foreta seg noe. Hvis ikke, venter nok flere nedturer mot lag i kategorien til Watford og Burnley.

United skal ha fått sitt bud på Sportings målfarlige midtbanespiller Bruno Fernandes avslått, og vil ikke betale overpris for portugiseren. Erling Braut Haaland ville heller til Borussia Dortmund. At Solskjær ikke klarte å lokke en tidligere elev til selveste Manchester United var beviset på managerens og klubbens manglende tiltrekningskraft for øyeblikket.

Mottoet til prosjekt Solskjær har vært «Trust the process». Budskapet er godt, men vanskelig å kjøpe når det går feil vei med laget og klubben. De har tross alt elleve poeng mindre enn på samme tid i fjor. Én uke før januar-vinduet lukkes er Solskjær & co. nødt til å trekke opp noe av hatten. Hvis ikke blir det mange sure miner og tomme seter i tiden som kommer.