Min ønskeliste til Solskjær

Januarvinduet er åpent. Det handles ikke like mye på vinteren som på sommeren, men spillere som Virgil van Dijk, Nemanja Vidic, Luis Suárez og Aymeric Laporte ble hentet til storklubber i Premier League i januar.

Etter kampen mot Arsenal antydet Ole Gunnar Solskjær at de ønsker å få inn én eller to spillere før vinduet stenger. Her er noen jeg tror umiddelbart vil gjøre Manchester United til et bedre lag, og som bør være tilgjengelige for den rette sum.


Timo Werner (RB Leipzig)
Dette er en spiller Manchester United bør strekke seg langt for å få. Han debuterte på seniornivå for seks år siden, har etablert seg på det tyske landslaget, men det er først denne sesongen Werner har vist sitt fulle potensial. Han er kjapp, direkte i stilen og kan spille på flankene eller som spiss. Sånn sett kler han Solskjærs filosofi og dekker det store behovet for flere målfarlige spillere. Under ledelse av Julian Nagelsmann har han scoret 18 seriemål på 17 kamper for serielederne i Tyskland – kun Robert Lewandowski har flere i de fem høyest rangerte ligaene i Europa.

Timo Werner. (Foto: NTB Scanpix)

James Maddison (Leicester)
Den unge engelskmannen tok nivået uten problemer da han i fjor sommer ble hentet fra Norwich i Championship til Leicester. Det siste året har han gått fra å etablere seg i Premier League til å bli en av ligaens stjerner. Tidligere har man latt seg blende av hans presise høyrefot, men i det siste har han også slått nydelige målgivende pasninger og scoret med venstre. Manchester United skriker etter kreative midtbanespillere. Maddison er allerede blant de mest sjanseskapende der ute, er fortsatt i utvikling og kjenner nå ligaen godt.  

Maddison med en suser i krysset mot Newcastle 1. januar. (Foto: NTB Scanpix)

Christian Eriksen (Tottenham)
Etter å ha vært blant de beste i verden i sin posisjon har pila pekt nedover for dansken det siste året. På grunn av hans utgående kontrakt og sviktende form har han vært ut og inn av et Tottenham-lag som har prestert langt under evne. Han er fortsatt bare 27 år gammel, og har et mye høyere nivå inne enn de fleste midtbanespillerne til Manchester United. Hvis Spurs overhodet skal få penger for ham må han selges i januar.    

Kanskje kan Eriksen finne igjen formen på Old Trafford? (Foto: NTB Scanpix)

Jack Grealish (Aston Villa)
Barnestjernen fra Englands nest største by ble med Aston Villa ned en divisjon, og var svært delaktig i opprykket i fjor. Nå vil jeg påstå at han er den viktigste enkeltspilleren for et lag i Premier League. Han har strålende teknikk og driver enkelt forbi motspillere. Viktigst av alt er likevel at han skaper målsjanser i hver kamp og selv scorer titt og ofte. Det skal nok en ekstrem sum til for å lokke et Aston Villa i bunnstrid til å selge ham nå, men i sommer vil situasjonen være annerledes.

Grealish scoret et vakkert mål mot Manchester United 1. desember. (Foto: NTB Scanpix)

Hakim Ziyech (Ajax)
Den offensive midtbanespilleren var en viktig brikke i Ajax-laget som var sekunder unna en Champions League-finale i fjor. De mistet De Ligt og de Jong, men det kunne like gjerne vært Ziyech som gikk til Juventus eller Barcelona. Denne sesongen har han fortsatt å herje i Nederland og Champions League med sin flotte venstrefot. En annen viktig del av spillet hans er den store innsatsen han legger ned uten ball. Trives best bak en spiss eller på høyrekanten.

Hakim Ziyech. (Foto: NTB Scanpix)

Thomas Partey (Atletico Madrid)
Denne mannen ville styrket Uniteds midtbane betraktelig. Det har vært en varierende sesong for Atletico Madrid, men Thomas Partey har vært outstanding. Han er en maskin som dekker store rom, men har i tillegg utviklet spillet sitt med ball stort det siste året. Dermed har han blitt en perfekt boks-til-boks-spiller. Ghaneseren er like gammel som Paul Pogba, og selv om han ikke har det samme toppnivået kan han være en bra erstatter dersom Pogba forsvinner. Alle spillere i spansk fotball har en utkjøpsklausul, og Thomas Partey sin skal ikke være avskrekkende.

Thomas Partey. (Foto: NTB Scanpix)

Jadon Sancho (Borussia Dortmund)
19-åringen har tatt Bundesliga med storm, og det er et tidsspørsmål før han snappes om av en gigant-klubb. Den raske kantspilleren gjør livet surt for de fleste backer han møter med sine rykk og finter. I tillegg blir det scoringer ut av det også. Siden startet av forrige sesong snitter han ett målpoeng (mål/assist) per kamp. Kommer nok til å koste nærmere halvannen milliard kroner, men Manchester United er både rike og desperate.

Jadon Sancho. (Foto: NTB Scanpix)