Power-ranking Europa IV

I forbindelse med trekning i Champions- og Europa League kommer en ny rangering:

15. Lazio
14. Leipzig

13.Tottenham
12. Chelsea
11. Leicester
 

10. Borussia Dortmund

Et lag spekket med offensive kvaliteter i noen av Europas fineste talenter. Etter flere nedturer i november har Lucien Favres trenerjobb hengt i en tynn tråd. Laget reddet ham med fire strake triumfer mot overkommelig motstand. Denne ukas hjemmekamp mot Leipzig kan gi gode svar på hvor laget står akkurat nå.

Plassering forrige gang: 13

9. Atletico Madrid

Etter at Barcelonas keeper sto en kjempekamp og Messi avgjorde på slutten ble Atletico midlertidig hektet av i toppen av La Liga. Mye er fortsatt nytt, og relasjoner blir nok bedre fra uke til uke. Midtbanen, hvor Thomas Partey spiller sin beste fotball for tiden, ser sterk ut nå. På topp er det fortsatt mye mer å få ut for Joao Felix og Alvaro Morata. Det er over tre måneder siden de vant tre kamper på rad. Dersom de skal være med på leken til Real Madrid og Barcelona må de finne en slags flytsone de neste ukene.

Plassering forrige gang: 10

8. Inter

Etter snart halvspilt sesong kan vi slå fast at Contes lag har gode muligheter til å bli det første laget på åtte år som snyter Juventus for scudettoen. Den siste drøye måneden har de først vunnet fire kamper på rad og så gått tre uten seier. Kampene blir såpass jevne at små marginer kan avgjøre den ene eller andre veien. Tapet mot et b-preget Barcelona kostet dem avansement i Champions League. Deres største problem nå er skadene på midtbaneduoen Sensi-Barella.

Plassering forrige gang: 9

7. Bayern München

Det tyske storlaget er alt for ujevne denne sesongen. Under ledelse av Hansi Flick har de vært gnistrende gode og fryktelige svake. Det har gjort at de kun er nummer fem i Bundesliga, seks poeng bak serieleder Leipzig. Denne helgen viste Philippe Coutinho at han fortsatt lever med hat-trick og to målgivende i 6-1-seier over Werder Bremen.

Plassering forrige gang: 7

6. Juventus

Siden forrige rangering mistet de først tabelltoppen til Inter, før de nå har den tilbake på best resultat i innbyrdes oppgjør. Det ble uavgjort hjemme mot svake Sassuolo og tap borte for et Lazio i superform. Ikke overraskende har Cristiano Ronaldo svart på Messis gullball med scoringer i den siste ukas to seiere. Juventus har gjort det sterkt i Europa, men savner fortsatt Chiellini i forsvaret.

Plassering forrige gang: 6

5. Paris St. Germain

De er suverene ”høstmestere” i Frankrike og vant gruppa med Real Madrid komfortabelt. I begge de innbyrdes kampene mot Real viste de tidvis sin klasse. Selv om pengekrana har blitt skrudd til en smule er det nok av kvalitet i laget til å kjempe om alt. For eksempel har Angel Di Maria stått fram som lagets beste spiller denne sesongen – superstjernene rundt ham har en del å gå på.

Plassering forrige gang: 5

4. Manchester City

I den ene kampen er de strålende, i den neste i full oppløsning. Toppnivået gjør at City fortsatt er bookmakernes favoritt til å vinne Champions League, men bunnivået gjør at de er akterutseilt i Premier League. Skadeproblemene i forsvaret svir, og når ikke Raheem Sterling eller Bernardo Silva for tiden ikke holder samme nivå som forrige sesong på Kevin De Bruyne dra mye av lasset på egenhånd.

Plassering forrige gang: 2

3. Real Madrid

Det så lenge skummelt ut for Prosjekt Zidane 2.0. i Real Madrid. De nye signeringene slo ikke til umiddelbart og flere av de eldre nøkkelspillerne viste svak form. Nå ser det ut til at ting har snudd. Noe av nøkkelen til den bedre formen er at midtbanen enn tidligere i høst. Uheldigvis for Eden Hazard ble han skadet da han begynte å våkne til live. På topp fortsetter Karim Benzema å vise seg som en av verdens aller beste spisser.

Plassering forrige gang: 4

2. Barcelona

Endelig begynner det å svinge skikkelig av de katalanske gigantene. Hjemme på Camp Nou har de vært uslåelige – og nå venter et veldig interessant El Clasico. Fortsatt har Barca en del å gå på. Det er litt pussig å se dem ligge og forsvare seg i store perioder av kampene, men så lenge de har Messi (og Suárez) blir de gode resultater uansett. Det er hefra og ut i sesongen laget skal vise at de fortsatt er helt i toppen.  

Plassering forrige gang: 3

1. Liverpool

Foreløpig er Jürgen Klopps lag ustoppelige. Ufattelige 49 poeng er samlet på 17 seriekamper. Som vanlig trengte de seks kamper på å sikre avansement til sluttspillet i Champions League. Samtidig som resultatene er oppsiktsvekkende gode sitter man med en følelse at de har et ekstra gir eller to inne. Klopp har rullert en del på laget uten å ta nevneverdig skade av det. Forskjellige spillere står fram og avgjør kampene. Det går mot triumf i hjemlig liga, og ingen lag i Europa ønsker å møte Liverpool under flomlyset på Anfield.

Plassering forrige gang: 1