Rooney i 200!

I dag må vi hylle Wayne Rooney, som har nådd enda en milepæl: Premier League-mål nummer 200.

For å sette den prestasjonen i perspektiv: Kun én spiller har vært der før.

Alan Shearer innehar den umulige rekorden for antall Premier League-mål med 260 scoringer.

For å sette den prestasjonen i perspektiv: 23 år gamle Harry Kane må fortsette å score mål i den takten han har gjort siden han entret scenen til han blir 32 år for å hente inn Shearer!

Det var vanskelig å tenke seg at Rooney kunne hamle opp med den rekorden der han jogget rundt blant United-reservene på indre bane forrige sesong. Men nå må vi ta inn over oss at det faktisk er mulig. Ikke sannsynlig, for tenker vi oss 15 mål per sesong, trenger han fire ganske vellykkede år i Everton.

Men Rooney, som har flest scoringer for Manchester United og det engelske landslaget, kan ende opp som tidenes mestscorende spiller i Premier League!

Det er ganske stort, men det viktigste er at en av Premier Leagues største spillere ser ut til å få en verdig avslutning på karrieren. Han ble hentet av Koeman, som vet hva han driver med. Han bringer med seg en enorm erfaring, fra triumfer som Everton har manglet, og fra store kamper, som Everton ønsker å være involvert i.

Vi som husker Rooneys entré tidlig på 2000-tallet, minnes en rå, sterk og uredd unggutt som spilte med hjertet utenpå trøya. En av disse engelske ungdommene som hadde vokst opp i et av Liverpools tøffeste strøk, og som tok med seg den råskapen ut på banen. Han var, sammen med Cristiano Ronaldo, den viktigste spilleren i enda et Ferguson-lag som dominerte i England og Europa.

Så virket det som om fysikken, hans fremste styrke da han slo gjennom, ble et problem. Tung og treg. Kaptein, men uten autoritet. Et ganske trist syn etter hvert.

Big game players – det er ikke mange av dem. Rooney returnerte til sin moderklubb og ble matchvinner i premieren. Så putta han igjen, mot City, på Etihad i neste kamp.

Det er den perfekte start, og jeg unner virkelig Rooney suksess videre i Everton.

Les også: Rooney med stikk til City-fansen etter scoringen