Drømmedebutene

Premier League er 25 år, og jeg har vært med på moroa nesten hele veien. Men aldri har jeg opplevd en morsommere sesongåpning! 17 mål fikk jeg gleden av å kommentere på de tre kampene, og jeg kan bare beklage til Paul Pogba for at det var lite krutt igjen til hans flotte 4-0 scoring. Det lever han nok greit med.

I promoen Michael Allen og jeg laget stilte vi spørsmålet om hvem som vil få plass i PLs minnebok til neste store jubiluem, og sannelig gjorde de mange debutantene sitt denne helgen! Sjekk denne listen:

Alexandre Lacazette, Arsenal

Mål i hjemmedebuten før det er spilt to minutter! Det er slik et rekordkjøp skal presentere seg for sine nye fans. Franskmannen kommer til å få sjanser i et lag som Arsenal, og selv om han ikke strålte i premieren, viste han at avslutteregenskapene som har gjort ham til en av Europas mest effektive spisser, holder så høyt nivå at han trolig vil bikke 20 mål og bli den spissen Arsenal trenger. Snittet hans på ett mål pr kamp er intakt også etter første kamp i England.

Mohamed Salah, Liverpool

Skaffet straffe, og scoret deretter det som burde vært matchvinneren mot Watford. Salah spilte som han har gjort i pre-season; ikke veldig mye involvert, men involvert i de avgjørende situasjonene. Tempoet er fantastisk, men han er litt avhengig av å bruke venstrefoten. Det frarøvet ham et par scoringer til på Vicarage Road.

Alvaro Morata, Chelsea

En stasjonær Batshuayi ble foretrukket av Conte, men det skjer neppe igjen på søndag mot Spurs. Morata kom inn i en vanskelig kamp der Chelsea lå under og hadde fått Cahill utvist. Smarte bevegelser, en scoring og en målgivende er meget solid under sånne forhold. Kunne til og med berget et poeng for seriemesterne på tampen.

Ahmed Hegazi, West Brom

Når man blir hentet på lån som midtstopper til et Tony Pulis lag og scorer mål på dødball samtidig som man holder tett bak, er det bare en ting å si: En perfekt debut!

Steve Mounié, Huddersfield

22-åringen fra Benin herjet med et stakkarslig Palaceforsvar og scoret to mål. 10 timer hadde Wagners lag gått uten mål før spissen som ble hentet fra Montpellier gjorde sin PL-debut. Han er knallgod i lufta og kunne lett hatt et hat-trick her, men det må også sies at De Boers Palace forsvarte seg som et juniorlag. Spennende å se om Mounié kan fortsette å score mot bedre lag.

Romelu Lukaku, Manchester United

To scoringer av typisk Lukaku-merke, en kraftfull heading, og en suser med venstre. Presset på Uniteds nye nr 9 er kolossalt, og når du presenterer deg på en slik måte foran Old Trafford publikummet, er det umulig å se for seg noe annet enn en knallsesong med +20 mål for belgieren. Wow!

Wayne Rooney, Everton

Ingen debut, men Rooney må med likevel. Tilbake i moderklubben scoret han kampens eneste mål mot Stoke, 13 år etter forrige scoring for de blå. Han har et stort press på seg etter tunge år i United, men dette var skikkelig moro! Unner Rooney en vakker svanesang på Merseyside!

Hvem følger opp i runde to? Stay tuned!

3 tanker om “Drømmedebutene”

  1. Synes Sead Kolasinac burde fått en plass her, han spilte en god kamp mot Leicester. Han hadde flere gode gjenvinninger og en assist til Welbeck. Virkelig god signering av Arsenal. Jeg mener også at Matic var en strålende signering av Mourinho. Tilfører stabilitet i midtbanen til United. Matic kan være vekten på tungskålen for United i år.

  2. Synes det er uansvarlig å forherlige denne vanvittige galskapen som PL i særdeleshet representerer.
    Media gjennom måten dere fremstår på bidrar i høyeste grad til et prisnivå som galloperer i feil retning. Ingen tvil om hvem som må ta regningen til slutt heller, er det vel? Om du er i tvil så blir det forbrukeren og da de av oss som ikke har takket for oss og tatt standpunkt til galskapen.

Det er stengt for kommentarer.