Messis “fiende” vender tilbake

Da Messi måtte gå av med skade mot Sevilla holdt hele Camp Nou pusten. Barcelona vet godt hvor avhengige de er av sin lille magiker. Etter kampen kom meldingene alle culés frykta: Messi hadde pådratt seg et brudd i armen, og er ute i rundt tre uker. I kveld kan Messis “fiende” gjøre vondt verre for katalanerne. Icardi er tilbake i Barcelona, og det kan bli skjebnesvangert.

Barcelona må klare seg uten Messi i kveld, og det betyr at en annen argentiner fort kan finne på å stjele overskriftene. Mauro Icardi er en av Europas aller giftigste spisser, og kommer til Barcelona bare dager etter at han avgjorde Milanoderbyet på overtid. Inter-kapteinen bør være full av selvtillit og sugen på revansje. Før Icardi kom til Italia, var han nemlig en del av Barcelonas sagnomsuste La Masia.

Icardi er født i Rosario, samme by som Lionel Messi. Og akkurat som Messi dro han til Spania i ung alder. Da Icardi var ni år flytta familien til Kanariøyene, der det enorme talentet hans etter hvert ble umulig å overse. Allerede som 14-åring var han ønska av en rekke storklubber, men da Bareclona kom på banen var valget enkelt. Icardi hadde alltid drømt om å spille for Barcelona, og rett før 15-årsdagen gikk drømmen i oppfyllelse. Han signerte for Barcelona, og alt lå til rette for at han skulle skrive seg inn i rekka av talenter som gikk veien fra La Masia til Camp Nou. Han storspilte for ungdomslagene til Barcelona, og viste hvilket vanvittig potensiale han hadde som en klassisk boksspiss. Det var bare ett problem. Barcelona hadde en spillestil der det ikke var plass til den spisstypen. Dermed kunne han heller ikke utvikle seg videre som spiller i klubben. Icardi og agenten hans bestemte seg for å prøve lykken et annet sted. Valget falt på Sampdoria, og det skulle vise seg å bli helt avgjørende for både karrieren og privatlivet.

Icardi fra tida i Sampdoria. (Foto: Scanpix)

Det er nettopp tiden i Sampdoria som er årsaken til påstandene om at Messi har et horn i siden til Icardi. I årevis har det gått rykter om at det er Messi som har holdt Icardi ute av landslaget, og at Messi er grunnen til at Barcelona ikke har prøvd å hente tilbake sin tidligere elev. Senest i vår gikk den tidligere landslagshelten Hernan Crespo ut og sa at hans inntrykk var at Icardi ikke fikk være med til VM fordi han ikke er en av Messis venner. Det har blitt skrevet og spekulert mye rundt hva som egentlig skjedde i Sampdoria, men den rådende historien går slik:

Da unge Icardi kom til Sampdoria, valgte landsmannen Maxi López å ta seg av ham. López hadde i likhet med Icardi en fortid i Barcelona, og de to argentinerne ble gode venner. Icardi tilbragte mye tid hjemme hos López, kona Wanda Nara og barna deres. Etter hvert ble det klart at det var mer enn bare vennskapelige følelser mellom Wanda og Icardi. Det hele endte med at Wanda erklærte at hun kom til å forlate López. I et intervju fortalte hun at det var tre måneder siden hun hadde hatt sex med ektemannen, og at hun følte seg forsømt. Samtidig annonserte Icardi sin kjærlighet til henne på twitter. Saken ble naturlig nok slått opp stort både i Italia og Argentina.

Trekantdramaet fortsatte også etter skilsmissen. Både Icardi og Wanda brukte flittig sosiale medier til å dele bilder av forholdet, inkludert bilder av de tre barna Wanda har fra det første ekteskapet. Maxi López gikk ut og sa at han ikke var komfortabel med at Icardi la ut bilder av barna hans, men det hjalp ikke. Icardi svarte på twitter, der han anklaga López for å ikke ha sett eller kontakta barna sine på ti dager. Han fulgte opp med å publisere flere bilder av seg selv sammen med barna. Icardi har også tatovert navnene til López sine tre barn på armen, og fikk blant annet mye kritikk da han la ut en video der López’ sønn sier at Mauro Icardi er verdens beste pappa. Etter at Icardi og Wanda gifta seg, tok hun også over som agenten hans. De gangene Icardi og López har møttes som motstandere på fotballbanen, har italiensk presse selvsagt døpt kampene “Derby della Wanda Nara”. Klipp der López nekter å ta Icardi i hånda før kamp har gått sin seiersgang verden rundt. 

Icardi sammen feirer sammen med Wanda – kone og agent. (Foto: Scanpix)

Hva har så Messi med dette trekantdramaet å gjøre? Messi er kompis med López, og skal ha valgt tydelig side i konflikten. Det er han ikke alene om. Maradona har også vært veldig klar på hva han mener om saken, og har flere ganger krangla åpent med Icardi i media. For to år siden sa Maradona følgende:

“For meg eksisterer ikke Icardi. Han kunne vært kaptein for hele galaksen, men etter det han gjorde er jeg en fan av Maxi López. Det han (Icardi) gjorde er noe du bare ikke gjør. Han (López) ga ham mat, slapp han inn i sitt eget hjem og så skjer dette. Folk som ikke har verdier er allerede døde i mine øyne”.

Det er ikke bare kjærlighetslivet til Icardi som har skapt kontroverser. Han har også havna i trøbbel med Inters egne fans, ultrasene på Curva Nord. Da Icardi for noen år siden ga ut en selvbiografi, blusset konflikten opp for alvor. I boka beskrev Icardi en hendelse fra 2015, da han skal ha konfrontert noen av de ledende supporterne. I boka skrev han blant annet “Jeg skal ta med meg 100 kriminelle fra Argentina som vil drepe dem der de står, og så får vi se”.

Curva Nord med et av flere bannere der de kom med sterk kritikk av Icardi. (Foto. Scanpix)

Supporterne reagerte voldsomt, og hevda at Icardi løy om hva som egentlig hadde skjedd i konfrontasjonen. Curva Nord kom med en uttalelse der de krevde at “klovnen” ble fratatt kapteinsbindet. Det hele toppa seg da Icardi bomma på en straffe mot Cagliari, og Inter-supportere jubla for straffebommen. Samme dag hadde de med seg et banner der det sto “Du er ikke en mann. Du er ikke en kaptein. Du er bare en dritt”. Det så ut som om forholdet mellom Curva Nord og Icardi var umulig å reparere. 

I dag er situasjonen likevel en helt annen. Icardi er fortsatt kaptein, og har klart å spille seg inn igjen i supporternes hjerter. De siste årene har det vært mer fokus på det enorme talentet han har enn på alt utenomsportslig drama. Det er lett å glemme at han bare var 22 år da han ble utnevnt til kaptein i Inter. Da han ble sammen med Wanda, var han 20. Mye har skjedd siden den gang. Han har blitt en leder, en spiller som er sterkt knytta til Inter og som blant annet gjør sitt beste for å ta i mot nye spillere og hjelpe dem med å finne seg til rette i Milano. Han har flere ganger vært rykta vekk, men har valgt å bli i Inter og har hjulpet dem tilbake til Champions League. Senest i går uttalte han:

“Min intensjon er å bli i Inter. Jeg er lagets kaptein og jeg vil forsvare disse fargene på best mulig måte.”

Og selv om mange fortsatt er kritiske til Icardis eskapader i privatlivet, kan ingen nekte for at det han gjør på fotballbanen er enormt imponerende. Han er en klassisk måltyv, sterk, teknisk og intelligent. Icardi har en helt egen evne til å lure forsvarsspillere med smarte løp der han plutselig skifter retning, og han så godt som umulig å stoppe når han først lukter scoring. Få spillere er bedre til å bevege seg i boksen enn Icardi. Få spillere leverer bedre avslutninger. Han er en komplett nummer 9, alltid klar til å gripe en hver sjanse han får foran kassa. Han er en stilstudie i timing og presisjon.

I fjor scora han 29 mål i Serie A, og ble nok en gang Capocannoniere, toppscorer. Om Inter skal hevde seg i Champions League i år, er det Icardi som må lede an. Han ble matchvinner mot PSV, og var den som regisserte comebacket mot Tottenham. I kveld kan Messis “fiende” straffe Barcelona knallhardt. I kveld har han sjansen til å bevise at katalanerne gjorde en grov tabbe da de lot ham gå.