Drømmevinneren!

Igjen skriver Thor Hushovd idrettshistorie! Som en seigmann strekker han seg stadig litt lengre! Oksen fra Grimstad slutter aldri å overraske eller leverer resultater.

Han er modig som sier det han mener og tror på. Nemlig troen på egen evne til å skape ambisiøse sykkelresultater som ingen nordmann har klart tidligere.

Thor Hushovd er en gave til norsk og internasjonal sykkelsport. Med han har medieinteressen for sykkelsporten her hjemme økt. Hans usedvanlig talent og offensiv innstilling er fulgt med argusøyne siden tiden som amatør i Ringerike sykkelklubb og u-23 landslaget på nittitallet. Han har holdt på interessen og troen hos publikum grunnet evnen til å levere nye resultater og steg på veien mot den optimale seier.

Det har blitt mange flotte idrettsprestasjoner på veien, som startet med seier i u-23 utgaven av Paris- Roubaix, og påfølgende verdensmestertittel i tempo i samme kategori i 1998. Siden hans første år som profesjonell i franske Credit Agricole i 2000, har han stadig klatret et steg og styrket sin status som en av sykkelfeltets virkelige jernmenn.

Karrieren nådde i fjor et vendepunkt da han for alvor hevdet seg i de knallharde sykkelklassikerne Paris- Roubaix og Flandern rundt. Alle årene med målrettet trening og knallharde konkurranser har satt sitt preg gjennom en mer utholden og solid sykkelrytter. Med gunstig VM-løype i Australia, og forbedret evne til å takle tøffe endagsritt, forstod Hushovd at han hadde muligheten til nok en gang å bli historisk.

Det tok ti år med tålmodig og målrettet arbeid å nå dit han er i dag. Seieren er et resultat av solid og seriøst treningsarbeid siden ungdomstiden. Med en ydmyk interesse for å forbedre seg, trene og jobbe smartere, samt nødvendig evne til å koble av og skape balanse i hverdagen, har Thor realisert ungdomsdrømmen om å bli verdensmester i landeveissykling for profesjonelle.

I kjølevannet har norsk sykkelsport blomstret, sykkelforbundet har fått orden på økonomien og interessen for den tøffe idretten har aldri vært større. Når det regner på presten så drypper det på klokkeren.

Hvilken flott ambassadør og bærer av regnbuetrøyen – symbolet på verdensmesteren – sykkelsporten har i Thor Hushovd! Internasjonal sykkelsport kunne ikke fått en bedre representant for verdensmestertrøyen det neste året. Med skandaler og dopingavsløringer som stadig legger mørke skyer over den flotte idretten, er det en drøm at selve beviset og symbolet for ren idrett har nådd helt til topps!

Thor Hushovd er en sann verdensmester, som blir en stolt og verdig bærer av den prestisjefulle regnbuetrøyen!

Gratulerer Thor med familie, og gratulerer til Norge som nok en gang har skapt en verdensmester innen ekstrem utholdenhetsidrett uten å jukse!

Mads!