Offensivt uttak av Cervelo

Uttak er alltid vanskelig, spesielt om den eller de siste plassene. Hvor det er flere gode kandidater, og ikke minst der kandidatene selv mener de er gode nok – i stedet for en av de uttatte.

Team CERVELO har hatt en fin start på året så langt. Godt over forventning, en fin blanding ryttere har utfylt hverandre godt. Til beste for laget, og seiersstatistikken.

Tour de France er syklingens desidert viktigste begivenhet. Den internasjonale medieinteressen overgår alt annet i bransjen. Prestisjen knyttet til suksess, og konsekvensene av gode resultater, ikke minst økonomisk, er positive. Alle idrettsutøvere vil gjerne delta i årets viktigste konkurranse. Slåss mot de beste, vise at uttallige treningstimer har båret frukter. Og, siden de er yrkesutøvere, fylle på bankkontiene.

I Tour de France er det alt overskyggende momentet å vinne sammenlagt. CERVELO-laget har regjerende TdF-mester i Carlos Sastre. Selv trodde jeg Alberto Contador skulle være den selvskrevne favoritt. I mine øye er han fremdeles det, men det har vært små svakhetstegn i oppkjøringen. Gikk tom i Paris-Nice, og kjørte et middels Dauphine Libere. Men sannsynligvis holdt han litt igjen – for å lette på favoritt-trykket, og spare litt krefter til den siste oppkjøringen. Det er mange om beinet, åpent som bare det. Sastre viste styrke da han vant to klatreetapper i Giro’en. Han er en klar pallkandidat. Og siden det primært gjelder å sykle fortest fra Monaco til Paris, må CERVELO selvfølgelig bygge laget rundt vinnerkandidaten. Noe annet hadde vært totalt bortebom. Det er prestisje i å vinne etapper og den grønne trøya, men det teller lite i forhold til kampen om den gule trøya. I landbruket, kalles noe «attåtnæring» – det er nettopp det de andre konkurranse innlagt i TdF er. I Credit Agricole fantes det ikke sammenlagtkandidater, selv om Christophe Moreau hadde et visst potensiale. Da er det naturlig for et lag å gå for tilleggskonkurransene. Og Thor var den selvsagte kandidaten til å bringe heder og ære til de grønne.

Sastre har rutinerte ryttere rundt seg. Cuesta er rittets eldste deltager, forsvarte sin plass etter god kjøring i Sveits Rundt. Gustov har likeledes solid. Som Gomez Marchante. Jeg er overrasket over at Xavier Florencio ikke er med. Serge Pauwels imponerte i Giro’en med sterk klatring., men var ikke aktuell – han skal lade opp batteriene på nytt mot Spania Rundt, som Phillip Deignan. Begge er to Sastre hadde hatt god bruk for. Her kommer svakheten til CERVELO fram, de må også ha noen ryttere som prioriterer Giro og Vuelta. Stallen er i tynneste laget til å sende det absolutt beste laget til Monaco. Det kan bli Sastres bane.

Thor har med seg Haussler, Lancaster og Roulston, med kjempesterke Klier som motoren i laget.

Spennende å se om Haussler fungerer bedre i forhold til Thor i TdF enn i Sveits? Det må han for at Thor skal lykkes.

At Simon Gerrans ikke kom med forundrer meg. Vant etappe i TdF i fjor, i Giro’en i år. Gabba har lov til å være skuffet, han har gjort mange gode ritt, ikke minst på brosteinen i vår. Nå er det helt andre ting det dreier seg om i TdF. Både Gerrans og Florencio, og Roger Hammond sto før i køen for plass på laget.

Gabriel får knytte neven, fortsette sin gode trend, trene på å klatre bedre, og kjøre et flott Spania Rundt.