Hodestups ute av Champions League – hva nå, Messi?

Foto: AP

Lionel Messis drøm om å vinne en ny Champions League-tittel ble knust nok en gang, selv om alle spekulasjoner om at han er i ferd med å miste ambisjonene sine og gi seg på elitenivå er langt bak mål.

35-årigen har scoret 29 mål på 64 kamper for PSG siden han forlot Camp Nou for snart to år siden, og vil ingenting mer enn å vinne hans femte store, europeiske tittel. Hans beste håp for å oppnå det er fortsatt med PSG.

Kontrakten går ut i sommer, og nå er det opp til klubben å bevise at de er interessert i å beholde argentineren, ettersom han er den viktigste faktoren til at de er så konkurransedyktige som de kan bli helt på toppen i Europa.

PSG så alltid nest best ut da de røk hodestups ut av turneringen mot Bayern München på onsdag, og Leo vil trenge lovnader fra sin nåværende arbeidsgiver før han signerer under på noen papirer.

Leo fikk slike løfter fra hans tidligere klubb Barcelona, spesielt etter 2-8-ydmykelsen for Bayern München i kvartfinalen i august 2020. Men det skjedde ikke – Barcelona hadde aldri midlene som gjorde at de kunne holde løftene hans. Det som skjedde var at det kom en rekke av påstander, motanklager og bitterhet som kulminerte i den mest rotete skilsmissen og hans avgang til det franske klubben.

Han vil være desperat etter å forsikre seg om at noe slikt ikke vil skje igjen, men det er fortsatt langt at han er klar for å returnere til Argentina for å spille for hans barndomsklubb Newell’s Old Boys, som noen har antydet.

Det kommer ikke til å skje, og samtaler er allerede i gang for å være sikker på at han blir i Frankrike i ytterligere ett år. Sannsynligvis vil det skje, selv om det er et stykke unna «done deal» akkurat nå.

Fotballrådgiver i klubben, Luis Campos, og Jorge Messi, Lionels far og agent, har en avtale klar, og den portugisiske PSG-direktøren har ikke lagt skjul på at han ønsker at Leo skal bli.

«Vi er for øyeblikket i samtaler. Jeg vil ha han med videre i vårt prosjekt, det er ingen hemmelighet. Jeg ville blitt glad om han fortsatte. Vi er i samtaler for å nå målet og fortsatt ha ham med oss, sier han.

Men det er andre faktorer som spiller inn. Ikke minst at PSGs budsjett kan bli begrenset neste sesong for å overholde Financial Fair Play-reglene. Det sier seg selv at dette potensielt vil skade kvaliteten på troppen som er tilgjengelig for dem.

YDMYKELSEN: 2-8-tapet for Bayern München ble et slags vendepunkt for Lionel Messi. Foto: AFP.

Selv om Leo kanskje blir tilgitt for å tro at han har vært her før, er Campos fortsatt trygg på at alle utfordringene som dukker opp kan møtes.

Ha sa nylig til Le Parisien: «Vi prøver å være kreative med de økonomiske begrensingene. Vi må være respektfulle overfor Uefa og Fifa. Men vi er klare.»

«Vi har laget en god plan, som involverer å redusere antallet profesjonelle spillere i troppen for å gi plass til unggutter i klubben som innehar et bra nivå, og ikke miste dem til andre store klubber i Europa.»

Forhold som lønn, kontraktslengde etc. må bli bekreftet skriftlig. Han vil fortsette hvis betingelsene er riktige, men det viktigste for PSG er at konkurranseevnen er på det høyeste nivået.

Det er andre faktorer som kan påvirke situasjonen, nemlig klubbens mulighet til å fortsatt beholde Kylian Mbappé, engasjementet og entusiasmen til Qatar-eierne, beholde spillere til tross for Financial Fair Play-reguleringer, og stille med midlene som kreves for å fortsatt ha Messi.

Som ting står seg nå vil VM-triumfen med Argentina bety at han er storfavoritten til å vinne en enestående åttende gullball i oktober. Det betyr i så fall at han vil ha tre flere gullballer enn noen andre spillere, og det vil utvilsomt spille en rolle i hans endelige avgjørelse.

Så langt denne sesongen har han scoret 18 mål på 30 kamper for PSG denne sesongen. I 36 kamper for klubb og landslag har Messi scoret 30 mål og assistert 20.

Med åtte poengs luke til andreplassen Marseille er han i rute til å vinne hans andre Ligue 1-tittel.

BLIR HAN? Her fra dagen Lionel Messi ble klar for PSG. Foto: AFP

Praten rundt at han skal til USA og Inter Miami fortsetter å komme fra den amerikanske klubben, som insisterer at de har lagt alle kortene på bordet for Messi for å slutte seg til dem, og de avventer hans avgjørelse. Team Messi hevder på sin side at det ikke foreligger noe tilbud.

Det er heller ikke noe fra Barcelona hvor han scoret rekordstore 672 mål på 778 kamper for klubben han kom til som 13-åring og hvor han vant 35 trofeer.

Barcelonas president Joan Laporta møtte Jorge Messi nylig, selv om det bare var for å diskutere muligheten for en mulig hyllest til spilleren en gang i fremtiden.

Det er ikke midler nok til å få ham til Camp Nou , ikke minst fordi det ville kreve at klubben selger enda mer av sine eiendeler for å ha råd, noe som ville blitt kraftig motarbeidet av LaLiga.

Så foreløpig er det et tilfelle av «vent og se», selv om jeg fullt ut forventer å se Messi stille opp i PSG-drakt neste sesong for en ny runde i Champions League.