Publikumsfavoritten

En kaotisk seriepremiere er over. Og vi har mer kaos i vente. For når det er Jürgen Klopps Liverpool som sparker i gang Premier League-lørdagen er det simpelthen nødt til å bli show.

Det er jo sånn med dette Liverpool-laget. Når de har toppnivået inne spiller de gnistrende god offensiv fotball full av energi, kombinasjonsspill i verdensklasse og scoringer. Forrige sesong var de best av alle i toppkampene. De slo Chelsea, Manchester City, Arsenal og Tottenham. Så gode var de til tider at til og med mange Manchester United-fans innrømte at Liverpool spilte ligaens mest underholdende fotball.

Men at Liverpools kamper mot lag nedover på tabellen har vært artige skyldes noe helt annet. I 2016/17-sesongen tapte de mot Bournemouth, Burnley, Swansea, Hull og Crystal Palace. Når underdogen leder lever gjerne spenningen helt til kampslutt, noe som både gleder nøytrale seere og supportere av rivalene i toppen.

Én som i all hovedsak har gledet Liverpool-fansen er Sadio Mané. Etter overgangen fra Southampton i fjor sommer ble han raskt en av lagets aller viktigste spillere. Det er ikke uten grunn at Liverpool forrige sesong vant 68% av kampene med Mané på banen og bare 40% uten ham.

Premier League har ingen Messi eller Ronaldo. Den nærmeste har vært Eden Hazard. Han er skadet i sesonginnledningen, har tidligere slitt med å følge opp en jubelsesong og bak han står en liten gjeng klar til å ta over spillernes Premier League-trone. Jeg ser ikke bort fra at Sadio Mané blir kåret til bestemann i sesongen 2017/18.

Igjen har Mané & co. vært strålende i forsesongen. I kamp mot forsvarsspillere i feriemodus har Klopps huggepress fungert til punkt og prikke. Det virker rett og slett som om denne stilen funker godt mot de beste lagene – og perfekt nettopp i pre-season. I fjor slo de Barcelona 4-0 før seriestart (de tapte 4-0 mot Mainz dagen etter) – i år ble Bayern München løpt i senk og utspilt. Så til tross for overgangskaoset rundt Coutinho og van Dijk går spillergruppa i det minste til seriestart med bris i seilene.

Nå venter Watford på Vicarage Road, arenaen hvor Klopp i desember 2015 røk på sitt hittil styggeste ligatap (3-0) som Liverpool-sjef og en himmelsk volley fra Emre Can sørget for revansje nå i mai. Begge to var knokkelkamper med lange baller og tøffe dueller – slike Liverpool har for vane å slite i.

Men i sommer har Watford fått ny trener. Marco Silvas mer ballbesittende filosofi med frispilling bakfra bør passe Liverpool som hånd i hanske. Dersom de klarer å spille av Klopp-guttenes gjenvinningspress åpner landskapet seg mot de rødes vaklende forsvar.

Utfallet av Liverpools kamper er bestandig vanskelig å spå. Men én ting er sikkert; de blir aldri kjedelige.