Her er stjernenes terningkast

Første runde unnagjort. Noen stjerner har levd opp til forventningene. Andre har skuffet. Her er terningkastene på noen av mesterskapets største stjerner.

Heldigvis for noen er det(kan det være) lenge igjen av mesterskapet.

Cristiano Ronaldo – 6

Mens et nesten samlet ekspertkorps tippet Portugal som mesterskapets skuffelse med Cristiano Ronaldo i spissen. I stedet hadde superstjernen andre planer. Etter å ha scoret på en straffe og på et heldig skudd, tok han ansvar da laget fikk frispark og trengte mål mot naborival Spania. Den beste av superstjernene i den første runden.

Cristiano Ronaldos hat-trick er den største individuelle prestasjonen så langt i VM. FOTO: NTB SCANPIX/AP Photo/Francisco Seco

Harry Kane – 5

Englands målkonge kom til mesterskapet uten scoringer i U21-EM, EM eller i Premier League i august. Forbannelsen ble brutt tidlig, men det så likevel ut til å bli en ny frustrerende kveld for England. Kapteinen tok imidlertid ansvar på overtid med en fremragende heading, og sendte hjemlandet til himmels.

Romelu Lukaku – 4  

Var store forventninger til duellen mot spilleren FIFA anser å være verdens sterkeste, Roman Torres. Knapt borti ballen, men var der når kampen skulle avgjøres. Et Belgia som ikke klarte å bryte gjennom før pause, vant etter hvert komfortabelt 3-0 takket være to Lukaku-scoringer.

Sadio Mané – 4

Bevegelig og hissig på å true Polen. Involvert i Senegals ledermål. Kunne også scoret, og tok ansvar på topp da løvene måtte få tiden til å gå.

Paul Pogba – 3

Hele sesongen har det blitt diskutert hvordan man skal få det beste ut av Pogba både på klubb- og landslag. Det har man ikke funnet ut av ennå, og Pogba klarte ikke ta ordentlig tak da stjernegalleriet stanget mot Australia. Endte likevel opp med å stå bak vinnermålet.

Til tross for en anonym dag på jobben, sto Pogba likevel bak seiersmålet til Frankrike. FOTO: NTB SCANPIX// AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Christian Eriksen – 3

Nesten ene og alene grunnen til at Danmark i det hele tatt er i VM. Men Eriksen slet med å dominere kampen mot et Peru som kampen sett under ett hadde fortjent å vinne.

Luis Suarez – 2

Uruguay slet mer enn forventet mot et Egypt som manglet sin superstjerne Mohamed Salah. Suarez ble bare mer og mer frustrert samtidig som sjansene ble brent, men heldigvis for superstjerna hadde de lyseblå en ung stopper ved navn Gimenez som reddet dagen.

Neymar jr. – 2

Et Brasil som så meget gode ut før pause, forsvant inn i et spor de ikke klarte å komme ut av, og Sveits fikk til slutt med seg poeng. Neymar prøvde, men endte mer opp som en hemsko enn drivkraft i brassenes angrepsspill.

Toni Kroos – 2

Tyskland var favoritter mot Mexiko, men ble rett og slett løpt i senk. Kroos fant ikke åpningene, og bakover var det en god gammel autostrada gjennom vanligvis solide Tyskland. Klarte ikke dekke de rommene han skulle.

Robert Lewandowski – 2

Bayern-spissen har vist en nedadgående kurve, og lite tydet på at han har funnet veien ut av den mot Senegal. Er villig, men lykkes ikke, og Polen har nå presset på seg for ikke å ryke ut i gruppespillet.

David de Gea – 2

Verdens beste keeper så ikke slik ut da han slapp inn en lompe fra Cristiano Ronaldo. Tre innslupne, og medansvarlig for at Spania ikke vant. Ikke måten de Gea hadde håpet å starte mesterskapet.

Der Cristiano Ronaldo herjet, skuffet Lionel Messi enormt. Brant straffen som kunne gitt seier. FOTO: NTB SCANPIX/REUTERS/Christian Hartmann

Lionel Messi – 1

Dagen etter at Cristiano Ronaldo hadde stjålet alle overskrifter, fikk Messi mulighet til å følge opp. Men straffesparket han sendte avgårde ble reddet, og da alt skulle gjennom midten når Argentina jaktet seiersmålet, maktet ikke Messi å finne noen åpninger gjennom den islandske muren.

Mohamed Salah kom aldri på banen i den første kampen, mens James Rodriguez kom innpå som innbytter for et Colombia som spilte med én spiller mindre.