Klemmeregler, trekantdrama og isolasjon – slik klarte OLs kjærestepar seg i Kina

Kjærlighet på sosiale medier 

OL har vært en følelsesmessig berg- og dalbane for alpinsportens superpar, Aleksander Aamodt Kilde og Mikaela Shiffrin. Kilde var den store favoritten før OL-utforen, men konkurransen ble en skuffelse, og nordmannen endte utenfor pallen, på en 5. plass. 29-åringen fikk derimot sin revansj i super-g dagen etter, der han kjørte inn til OL-bronse. Sin første mesterskapsmedalje noen sinne. Deretter avsluttet Kilde lekene i Beijing med en overraskende sølvmedalje på kombinasjonen, hvor han egentlig ikke hadde tenkt til å delta. 

For kjæresten, den amerikanske alpinstjernen Shiffrin, ble lekene i Beijing en enorm skuffelse. Storfavoritten kjørte ut i både storslalåmen, slalåmrennet og kombinasjonen. Shiffrin har fått mye hets i sosiale medier for å ikke prestere når det gjelder som mest. I ettertid har Aamodt Kilde gått ut på Instagram og forsvart kjæresten sin

TUNGT MESTERSKAP: Lite har gått veien for Mikaela Shiffrin. Foto: AP.

Fra kollaps til stavbrekk 

Frida Karlsson gikk inn i OL som Therese Johaugs kanskje aller største utfordrer i langrennssporet, men den svenske 22-åringen har sett ut som en skygge av seg selv. Karlsson ble nummer fem på åpningsdistansen 15 kilometer skibytte, deretter skuffet hun voldsomt med en 12. plass på 10 kilometer klassisk, som vanligvis er et av hennes sterkeste kort. Også på sin stafettetappe for Sverige tapte hun voldsomt. Alle gangene har Karlsson kollapset i målområdet og vært helt utkjørt. Til slutt måtte 22-åringen bryte OL og reise hjem før tremila av helsemessige årsaker, for å komme seg igjen etter den heftige påkjenningen.

Karlssons kjæreste, William Poromaa har hatt en langt mer positiv opplevelse i Beijing. 21-åringen imponerte med en sterk 6. plass på Skiathlon, men fikk deretter 15 kilometeren ødelagt av en brekt stav, etter et uhell med Esteve Altimiras fra Andorra.

– Jeg er så lei av han. Jeg vil ikke ha noe med han å gjøre. Det er et veldig vanskelig menneske. Det er ikke første gangen han ødelegger for noen, sånn har det vært i verdenscupen også, sa en forbannet Poromaa til Aftonbladet etter 10. plassen.

Svensken fikk en liten revansje på stafetten. Der gikk han en fantometappe, et par sekunder raskere enn Alexandr Bolsjunov på andreetappen. Poromaa endte på niendeplass på den forkortede femmila. 

SUPERPAR: William Poromaa og Frida Karlsson er Sveriges nye langrennshåp – og favorittkjærestepar. Bilde: Instagram.

Pikant trekantdrama raserte landslaget

I den svenske skiskytterleiren har det oppstått et ganske spesielt kjærlighetsdrama. Da Hanna Öberg vant OL-gull på normaldistansen i Pyeongchang i 2018, ble hun gratulert av sin daværende kjæreste Jesper Nelin med puss og kram. For halvannet år siden gikk paret fra hverandre, men nå har eldstesøster Öberg funnet seg en annen på det svenske landslaget, nemlig Martin Ponsiluoma. Og som om ikke det var nok, så har Nelin blitt sammen med Ponsiluomas ekskjæreste. De skal ha funnet sammen i sorgen over at Öberg og Ponsilouma ble sammen. Dette har skapt splittelser innad i den svenske skiskytterleiren.

– Vi var et sammensveiset landslag før, men det er ikke tilfellet lengre. Jeg vet ikke om vi kommer til å bli venner igjen, sa Nelin til svenske Aftonbladet i høst. 

Under lekene i Kina har Hanna Öberg havnet i skyggen av lillesøster Elvira, men søstrene reiser hjem med et OL-gull fra stafetten. Ponsilouma overrasket stort på fellesstarten og tok et imponerende OL-sølv bak Johannes Thingnes Bø.  

KJÆRESTER: Martin Ponsilouma og Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån/Jon Olav Nesvold.

– Hvorfor er du så på tuppa? 

Norges mixed curling-par Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten ble for alvor kjent under OL i Pyeongchang, både for å krangle høylytt ute på isen, men også for å ha fått tilkjent bronsemedaljen etter at det russiske laget ble diskvalifisert for doping. Under årets leker slet ekteparet voldsomt i innledningen, og også da ble det praktisert tøff kjærlighet utpå isen. 

– Hvorfor er du så på tuppa?, sa Nedregotten til ektefellen under en kamp i gruppespillet, og den ampre stemningen var til å ta og føle på.

Men ekteparet spilte seg opp utover i mesterskapet og tok seg på imponerende vis helt til finalen. Der ble det tap for Italia, men Skaslien og Nedregotten tar med seg et sterkt OL-sølv hjem fra Beijing. 

OPP OG NEDTURER: Curling-ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten reiste hjem fra lekene med et OL-sølv i bagasjen. Foto: AP.

Brøt koronareglene

Sveriges store sprintdronning denne sesongen, Maja Dahlqvist, måtte se seg slått i OL-sprintfinalen av lagvenninne Jonna Sundling. Dahlqvist virket likevel å være strålende fornøyd med OL-sølv, og da hun kom i mål kastet hun seg i armene på sin amerikanske kjæreste Kevin Bolger. Det er imidlertid imot koronareglene i OL. Her skal utøverne i utgangspunktet holde to meters avstand til alle andre enn sine egne lagkamerater, som de må holde en meter avstand til.

– Jeg driter i boblereglene akkurat nå, sa Bolger til Dagbladet etter sprinten. 

Amerikaneren er også sprinter, men lyktes ikke like godt som sin svenske kjæreste under OL-sprinten, der det ble takk og farvel allerede i kvartfinalen. Bolger gikk også ankeretappen til USA på stafetten, som endte på niendeplass. Mens Dahlqvist og Sverige tok bronse på damestafetten og sølv på lagsprinten.

REGLER FÅR VÆRE REGLER: Maja Dahlqvist klarte ikke holde fingrene fra fatet etter sitt OL-sølv. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund.

Slapp ut av isolasjon etter tårevåt video

Skeleton-paret Kim Meylemans og Nicole Silveira konkurrerte faktisk mot hverandre under årets leker i Beijing. Belgiske Meylemans hadde en svært kronglete oppladning til konkurransen. Hun testet nemlig positivt for Covid-19 ved ankomst Kina og ble tvunget i isolasjon. Men etter tre dagers isolasjon og flere negative tester, trodde 25-åringen at hun skulle få slippe ut og flytte inn i utøverlandsbyen. I stedet ble hun flyttet til et nytt isolasjonshotell. Meylemans gikk gråtende ut på Instagram og ba desperat om hjelp, og kun timer senere tok den internasjonale olympiske komité (IOC) grep og fikk henne ut og inn i utøverlandsbyen likevel. 

Det er mulig dette ble en litt for stor energilekkasje for belgieren, for verken hun eller kjæresten fikk det til å stemme i Kina. Meylemans kjørte inn til en skuffende 18. plass, mens brasilianske Silveira ble nummer 13. 

Fra norsk partner til japansk ekteskap

Kunstløp-duoen Misato Komatsubara og Tim Koleto er et par både på og utenfor isen, men det ble til på en ganske oppsiktsvekkende måte. De begynte å konkurrere sammen i 2016 og giftet seg allerede året etter. Koleto er opprinnelig amerikansk, mens Komatsubara er fra Japan, men i 2020 fikk amerikanske Koleto japansk statsborgerskap, blant annet for å kunne konkurrere sammen med sin kjære for samme nasjon. Han endret derfor offisielt navn til Takeru Komatsubara. 

Før han konkurrerte med Komatsubara var Koleto et isdans-par med norske Thea Rabe. De to var Norges første isdans-par og kvalifiserte seg blant annet til kunstløp-EM i isdans. Men kun uker før mesterskapet skilte paret plutselig lag. Et par måneder senere parret han opp med Komatsubara og resten er historie. I Beijing bidro ekteparet til at Japan vant OL-bronse i lagkonkurransen i isdans. 

KUNSTLØP-PARET: Misato Komatsubara og Tim Koleto. Foto: Reuters.