Post4 om følelser…

Det er lørdag morgen og vi har akkurat spist frokost på hotellet.  Lasse og jeg har begynt å fordøye inntrykkene fra igår. Det er en skikkelig påkjenning å stå i det øyeblikket hvor navnene på deltakerne blir lest opp. Vi har vært så heldige å få lov til å kjenne på følelsen av det kunne gå videre til neste runde – hver gang! Det er en utrolig deilig følelse, en eksplosjon av lykke, lettelse, glede, stolthet, det er som det dirrer i hele kroppen.

Samtidig er det alltid to stykker som står igjen med en totalt motsatt opplevelse. Igår var det Marthe og Sofie som fikk utfordringen med omspill. Vi vet ennå ikke hvordan det kjennes ut å stå der, og det blir veldig kontrastfylt å stå bak scenen med den sterke lykkefølelsen og se våre etterhvert så gode venner bli utsatt for det presset, men sånn er gamet…

Denne gangen var det Sofie som trakk det korteste strået. Vi ser en veldig moden og flott artist i Sofie. Hun er en utrolig flott jente med en stor framtid som artist. Stå på Sofie!! Samtidig er vi veldig glade for at Marthe ble værende sammen med oss.

Vi i Post4 har også måtte lære oss å takle ulike sider ved det å bli disponert i denne konkurransen. Heldigvis for oss er det SÅ mange som vil at vi skal nå langt, og som synes prestasjonene våre er gode. Vi blir overstrømmet av flotte tilbakemeldinger fra kjente og ukjente. Vi setter umåtelig stor pris på det. Det varmer et rockehjerte!

Men vi må også lære oss til å takle det motsatte. For tredje uken på rad har Post4 fått terningkast 2 i Dagbladet. Her er kritikken fra Dagbladet igår:

“Post 4 har lim under skosålene, det er lite annet som kan forklare at de fortsatt er med i konkurransen. Når det er sagt, var kveldens egenkomponerte låt —  som var ufokusert framført — det beste de har bidratt med.”

Etter at vi gikk av scenen i går med den utrolige gode mestringsfølelsen, mange lykkeønskninger – så kom det oss for øre denne kritikken bare en liten halvtime etter at showet var over. Pressesjef i TV2 Bjarne Laastad fortalte oss noen kloke ord i forkant av X Factor-sirkuset. Han sa at det vil komme mange meninger om dere. Dere kommer også til å oppleve negativ kritikk. Det dere da skal huske på er at det er lett å henge seg opp i EN negativ tilbakemelding og dermed glemme de hundre positive. Det var litt av dette som skjedde med meg igår og Lasse etter første livesending.

Det er vanskelig å ikke ta negativ kritikk innover seg. Det at det blir sagt at vi har “lim under skosålene, det er lite annet som kan forklare at de fortsatt er med i konkurransen” føles sårende. Vi aksepterer at “alle” må få ha sin egen mening om hva vi presterer. Vi skal selvsagt ta tilbakemeldinger med ydmykhet og respekt. Men det fremkaller likevel vonde og vansklige følelser å håndtere.

Vi er derfor utrolig takknemlige for all støtten fra dere der ute som heller ikke kjenner dere igjen i kritikken Post4 har fått fra Dagbladet. Vi skal selvsagt fokusere på de gode følelsene som det gir når noen kommer bort til oss og sier “vi heier på dere”, “låta dere har laget er kjempefin”, ” Dere er noen flotte forbilder”, “Dere synger utrolig bra”, “Når jeg ser Post4 live blir jeg glad inni meg”. TUSEN TAKK!

Noen av barna våre! Felix, Sindre, Lasse, Timmo, Klaus, Vegard, Sebastian og Martina.