Ny poll of polls: Obama i siget

Vår valgekspert Terje Sørensen har igjen gått gjennom samtlige lokale meningsmålinger i USA, og konklusjonen er at Barack Obama leder. Men i vippestatene er marginene tynne – helt ned til 7000 stemmer.

 

Ingen jeg kjenner har bedre tallforståelse enn Terje Sørensen, og vår valgekspert jobber fortere med penn og papir enn han ville gjort med en datamaskin. Slik ser det ut når han lynhurtig samler inn samtlige lokale meningsmålinger i USA og regner om  til stemmetall stat for stat. For de åtte, avgjørende vippestatene er dette situasjonen i dag lørdag. Tallene til høyre viser marginen i stemmetall:

 

Husk at vi fra før har slått fast at Obama har sikret seg 237 valgmenn mot Romneys 206. Dermed viser tabellen over at det – tril tross for at Obama leder seks av åtte vippestater – fortsatt er helt åpent i kampen om presidentvalget. Med utgangspunkt i tennisspråket kan vi vel si at det er fordel Obama.

På nasjonalt nivå viser Terjes beregninger også at Romney nå også har mistet grepet om the popular vote, Obama ligger an til å vinne både i stemmer og antall valgmenn.

 1830nyhetene