Ny prognose: Fortsatt dødt løp

Det er åtte dager igjen, og fortsatt tyder alt på et jevnt valg. Selv om vi i dag flytter viktige Pennsylvania med sine 20 valgmenn tilbake til Barack Obama.
 
Trykk på kartet for større versjon.
 
 
Dagens eneste endring er Pennsylvania. I denne staten har ikke Mitt Romney tatt nevneverdig innpå Barack Obama den siste uken. Den siste av de lokale målingene kom i går og gir Obama et forsprang på Romney på seks prosentpoeng. Dette er godt utenfor feilmarginene. En uke før valget vurderer vår ekspert Terje Sørensen tallene som så solide at vi tror staten går til den sittende presidenten.
 
Dette er gode nyheter for Obama, men fortsatt har vi bare tildelt ham 237 valgmenn. Han mangler 33 før han når magiske 270 valgmenn  totalt. Hvor skal han sikre seieren?
 
Han har flere muligheter. For eksempel kan han plukke Nevada (6) , Iowa (6) og Ohio (18) og sikre valget med  271 valgmenn. En alternativ vei til målet går via Wisconsin (10), Iowa (6) og Virginia (13) og New Hampshire (4) – som gir til sammen 270  valgmenn. Obama har altså flere veier til målet enn rivalen Romney som må plukke 64 valgmenn i vippestatene mot Obamas 33.
 
Det har vært mange målinger så langt, og nå kommer det ENDA flere. Vi følger med og oppdaterer vår prognose hyppig i dagene som kommer.