Hva er det med politikere og mødre?

CHARLOTTE, NORD-CAROLINA: USA, USA, USA, roper landsmøtedelegatene. Noen ganger roper de også FOUR MORE YEARS. Dette er i Charlotte. Sist uke i Tampa ropte de MITT, MITT, MITT. Noen ganger tenker jeg at jeg er på en rockekonsert, og bare venter på at bandmedlemmene skal entre scenen. Men dette er politiske landsmøter etter amerikansk mal. I ni år dekket jeg norsk politikk og jeg har vært på et stort antall landsmøter med alle partiene på Stortinget. Ingen av disse kan sammenliknes med et amerikansk «convention».  På convention er alt stort. Landsmøtesalen, avstanden mellom salen og pressesenteret og cola’en og hamburgerne. Entusiasmen er også stor. Bare talene er relativt korte. Også de er helt annerledes enn norske politiske taler. Amerikanske politikere snakker stort sett om følelser og ideologi, eller rettere sagt de store spørsmålene. Norske politiske taler er mye mere jordnære og spesifikke om hvordan politiske løfter skal innfris. Ingen slår amerikanske politikere når det gjelder fremføring. Alle bruker selvfølgelig telepromter, det vil si en skjerm hvor teksten til talen kommer opp. Selv innledningsordene til Michelle Obama som var: Thank you so much, Elaine, kommer opp med store bokstaver på en skjerm  ca. tjue meter midt i mot scenen.

Jeg har til nå blant annet fått med meg talene til Ryan, Christie, the Romneys, fru Obama og demokratenes nye latino-stjerne Julian Castro. Alle har de snakket om mødre og fedre. Det hender at Jens Stoltenberg har nevnt Thorvald og hvor vanskelig det er å bli klok på trygdereglene, men jeg har til gode å høre Erna Solberg snakke i detalj om hvordan foreldrene strevet for å gi henne et bedre liv slik at hun kunne virkeliggjøre den norske drømmen. Det nærmeste jeg har hørt noe slikt i norsk politikk er Siv Jensens taler, hvor hun har nevnt sin mor som sitt forbilde.

Hensikten med landsmøtetaler i USA er å skape entusiasme. Fortsatt er valgkampen preget av slagord og lite detaljer om den konkrete politikken kandidatene vil føre.  Kanskje ikke så fristende å være for spesifikk når det sitter et kobbel av «faktasjekkere» som avslører hver lille minste løgn eller i beste fall  omskrivninger  av sannheten.  Faktasjekkere kan like gjerne være politiske motstandere som journalister.

Du sovner sjelden under et amerikansk landsmøte, for det er jubel, musikk og engasjement time etter time. Og noen ganger er det deilig å lytte til politikere som ikke er redde for å ta i bruk store ord, enten de snakker om Gud, familie eller mer eller mindre bruk av statlige dollar. God bless you, God bless America. Det blir ikke helt det samme på norsk.

62 tanker om “Hva er det med politikere og mødre?”

 1. Joda valgkampen er viktig den. Den er viktig fordi partiene, pressa og du I minst 4 uker bruker all den kunnskap dere har til å få folk til å tro på en masse ting som I beste fall er på siden av sannheten, men I verste fall er reinspikka løgn, innpakke I diplomatiske ord og vendinger som dere alle vet at velgerene tolker en vei og som politikerene I etterkant kan stå fritt til å tolke den veien de selv vil. ETTERPÅ kommer dere og forteller oss at dette er det “Politiske språk” og at Hværmannsen selvsakt burde ha forstått det, og ikke burde komme etterpå og påstå at noen har bedrevet løgn. Jeg venter med lengsel på at den dagen skal komme da dere alle innser at når du står foran folket og taler, da skal du MENE det du sier, ikke en masse annen løgn som du IKKE sa. Inntil videre er enhvær politiker en kvalm løgner for meg. Og de neste 4 årene vil den ene løgna verre enn den andre bli avdekket, for så om 4 år, bli omtalt av politikerene og av pressa og deg som “akseptabelt politikerspråk” men som altså for den vanlige velger blir regelrett løgn.

 2. gå på en håndballtrening og si du vil spille strek en time..hvis du overlever all julingen du får der..skal jeg spandere en øl på deg..for du aner ikke hva du snakker om

 3. la oss sette deg på strek i håndball,hvor du får juling i 6o min konstant..så vil du se at enn 8-10 dueller iløpet at 90 min med jaap stam blir barnemat

 4. latterlig svar! Hvor ofte blir noen taklet med to strake bein???? Enig i at håndball har en viss feminin side ved seg, men da kommer du ikke med sosse pappagutte idretten tennis som eksempel….

 5. Var nok litt tullete å utelukke rugby her, til tross for at du sa at det var unntaket. Ser at mange her vil ha Amerikansk fotball som ett alternativ, jeg har selv spilt amerikansk fotball i canada (ja jeg ser ironien) og det var ett helsikes adrenalinrush hver gang. Allikevel føler jeg at amerikansk fotball har for forskjellige krav til hver spiller til å kunne hevde seg her. Fotball er ikke en fysisk idrett og det må noen bare innse så det er helt utelukka, volleyball fyller jo ingen andre krav enn at det brukes en ball, men da kan jo baseball også vurderes. Så da står vi igjen med håndball og basketball, også blir det for dumt å ikke ta med rugby helt inn. Du ser fler tøffe taklinger i håndball enn basket, men de blir jo ofte også avblåst, type 9 meterkast, noe som gjør at det er ulovlig og da er vi inne på taktiske vurderinger, så jeg føler at håndball og basket er ganske likt stilt, med en liten fordel håndball, men det er fortsatt ett stykke opp til rugby, som nok går ganske klart ut av din kåring her!

 6. Tidenes mest provoserende innlegg, ærlig talt: er du dum eller lever du virkelig i den fantasi at håndball er verdens tøffeste idrett?

  Amerikansk fotball er i en egen liga for tøffhet. Med en gang en spiller har ballen følger det med en risiko for å ende opp som en grønnsak pga. de enorme påkjenningene man kan få av en takling. Du er ikke supermann med en gang du får på deg beskyttelsen.

  Forresten, uten fysikk er det ikke vits å prøve seg på ballidrett i det hele tatt.

 7. Hvorfor drar dere inn fotball i denne diskusjonen? Fotball er jo ikke akkurat en veldig fysisk idrett? Er det et mindreverdighetskompleks jeg aner? Håndball ER en tøff sport. Har du ikke fysikken, har du ingenting på banen å gjøre. Til dere som roper “amerikansk fotball er tøffestetøffestfordijegikkelikerhåndball”… Selvfølgelig er det en fysisk sport, men å sammenligne det med håndball er.. hm, søtt!

 8. Hvorfor har beskyttelse så mye å si? Kan garantere deg at enkelte av taklingene i Amerikansk fotball foreksempel er så tøffe at bein brekker. Taklingene tillater rett og slett tøffere sammenstøt, uavhengig av beskyttelse eller ei. Beskyttelsen gjør deg ikke immun mot store sammenstøt. Det avtar kasnkje litt av kraften og beskytter hodet, men ellers er det ekstreme påkjenninger og langt større enn håndball.
  Om eneste kriterie for hvor tøff en sport er, er i hvilken grad man får albuer i fjeset så er nok håndball der oppe ja.

 9. Det som hvertfall er sikkert er at Fotball er den minst ærlige av alle ballidretter. I hvilken annen idrett drives det med systematisk forsøk på filming på en slik skala, som supporterne på toppen av alt applauderer?
  Noe slikt ville vært helt tabu på håndball banen, og du ville kjapt bli stempla som ei pingle.

 10. Olympiatoppen reflekterer ikke VERDENS beste utøvere. Verdens beste håndballspillere er ikke raskere enn verdens beste fotballspillere. Mikkel Hansen slår neppe Cristiano Ronaldo eller Theo Walcott i en sprint. Angående ESPN-undersøkelsen, så er den kanskje ikke 100 % nøyaktig, men den gir nok en god pekepinn. Hånball er ikke blant de sportene der det kreves mest styrke, noe som sikkert kommer overraskende på mange nordmenn som ikke har innsikt i kravene til utøvere i idretter med mer prestisje og konkurransenivå, som feks amerikansk fotball og basket.

 11. kan nevne at håndballspillere har flere bestetider enn fotballspiller på 40 metertesten på olympiatoppen….

 12. undersøkelsen til espn viser jo at de ikke har satt seg inn i noe i det hele tatt…de gir håndball 3, 40 på styrke?

 13. Jeg synes hodedueller er enda tøffere. Hvorfor er du så interessert i å lese svaret mitt? Det er ikke sånn at hvis jeg er enig med deg at det første alternativet er tøffest så er håndball den tøffeste sporten. Så er det vel gjerne midtstopperne i fotball som får gjennomgå mest. De veier vel ofte rundt 100 kilo dem og.

  Ellers er det liten tvil om hvilke sporter som er tøffest; Ischokey og Rugby

 14. Se her ja, en som ikke er så happy med at andre er Ronaldo supporter. Rooney sitt kutt var dypere og farlgere ja, men poenget var jo bare at det blir for dumt å sette Ronaldo i dårlig lys hele tiden. Det skal jo ingen ende ta! Det er stor forskjell på å være pyse og klyse!
  Hvorfor skal du være så vanskelig egentlig? Og hvorfor skal du absolutt vite hvilken skade jeg pådro meg? Jeg fikk prolaps og det har i tillegg gjort at jeg ikke klarer å løpe lenge på venstrebenet. Hvorfor er du så stor taper? Ingen grunn til å være frekk! Synes synd på deg, så skal ta å be for deg din patetiske Ronaldo hater!

 15. Randi Gustad er den mest pr-kåte personen jeg vet om! Etter hun sluttet på landslaget har hun kommet med den ene utspillet etter det andre for å komme på tv eller i avisen! Linselus…

 16. Da RBK var på topp,spilte cham.league osv.Ble de med i ett prosjekt på olympia toppen.Med både håndball,fotball og basket..Etter å ha tatt oksygentest,løpetest osv.Sier de på olympiatoppen at RBK er de som er dårligst trent,Nils Arne Eggen blir forbannet og tar med seg gutta og går.For han trenger ikke høre på sånt…

 17. Det går ikke ann å sammenligne disse idrettene. Alle har sine egne styrker og taktiske spilleregler. Hadde et lag fra hver idrett møtt hverandre, hadde de som hadde hjemmebane feid banen med den andre motstanderen. Når det er sagt, snakker vi om proffeliten i NFL er nok disse de beste atletene. De har rå styrke, fart, teknikk og et killer innstink du ikke finner i noen andre idretter, dog også de verste skadene innen idrett. Bare fordi de bruker beskyttelse så skal de ikke telles med, blir for dumt. Sporten er jo så rask at uten hadde de sittet i rullestol alle mann.

 18. Bli med på bedriftsfotball… Det er den hardeste idretten… Folk med dårlig kondis med like dårlige taklingsferdigheter.. Definisjons sak… ‘
  Hvorfor skal håndball hevdes hele tiden? Er dere dårlig utrustet`? Mannehåndball er uansett mer interesant enn pikeball…

 19. Latterlig analyse. Skulle likt og sett en håndballspiller bli taklet med to strake bein og knottene først. De største idrettstalentene går aldri til håndball, men til fotball, tennis, basket (altså skikkelige idretter for ekte menn). Det er noe udefinerbart feminint med håndball for menn, som er med på å avgrense populariteten internasjonalt.

 20. 1. Sammenlikningen er meningsløs. Å basere hva som er “verdens tøffeste ballidrett” på hvor mye kroppskontakt sporten innebærer og hvor mye “svette, blod og klister” som flyter på banen, blir en vurdering på helt feil premisser. Vurderingskriteriet må åpenbart være hvor tøft det er å nå opp på toppnivå i sporten, og på dette punktet faller håndball tvers igjennom, på den simple bakgrunn av at det er en ørliten sport som majoriteten av verdens befolkning knapt har hørt om. Om du spør en tilfeldig person i verden hva håndball er, er sannsynligheten stor for at vedkommende tror du snakker om “hands” i fotball. Det er latterlig innlysende at en sport som bedrives av hele verden, som har enorm popularitet i media og som det er en hver unggutts drøm om å bli proff i, har et høyere toppnivå og dermed må anses som tøffere enn en bitteliten idrett som praktiseres i enkelte områder i Europa. Og dersom rugby avfeies som følge av at idretten er relativt lite utbredt i Norge, var det kanskje ingen strålende idé å kalle blogginnlegget “VERDENS tøffeste ballidrett”.

  2. Utstyr og beskyttelse er ingen hindring for at idretten er tøff. Amerikansk fotball medfører ekstreme sammenstøt, kollisjoner og påfølgende skader. Det kan faktisk hevdes at utsyret gir en “falsk beskyttelse” som gjør at utøverne tar enda større risiko og at sjansen for skader dermed ikke reduseres i alt for stor grad. Se dessuten pkt 1: prestisje, berømmelse og økonomisk gevinst i amerikansk fotball på toppnivå er av kollosal dimensjoner sammenliknet med håndball, hvilket innebærer at utøverne må trene hardere, ta større risiko og ofre mer for å nå toppnivå. Det er ingen tvil om at håndball er en tøff, fysisk krevende og spennende idrett, men tittelen “Verdens tøffeste ballidrett” faller på sin egen urimelighet også på dette punktet.

  3. Håndball er helt klart en fysisk tøff idrett, og håndballspillere på toppnivå er utvilsomt i god fysisk form (de er jo tross alt toppidrettsutøvere) Sammenliknet med andre idretter, når de imidlertid etter min mening ikke opp på dette punktet heller. For det første er også denne diskusjonen av mindre praktisk betydning, da fysikken gjenspeiler idrettens krav og det er vanskelig å vekte fysiske egenskaper opp mot hverandre. En sentral midtbanespiller i fotball har feks bedre utholdenhet enn en håndballspiller, mens de fleste håndballspillere trolig scorer høyere på overkroppsstyrke. ESPN prøvde å gjøre dette i en undersøkelse fra 2012, basert nesten utelukkende på fysiske egenskaper: http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
  Av ballidrettene finner vi amerikansk fotball på tredje plass, basket på fjerde og fotball/soccer på 10. Håndball? 26. plass, rett bak freestyleski og fekting.

  4. Hvor godt trent er egentlig en håndballspiller? Ja, mange av dem er raske, men sammenlikner du 60- eller 100-metertidene til en håndballspiller med en fotballving eller en running back i NFL, er resultatet nedslående.

  De er også relativt sterke, men også her skuffer den gjennomsnittlige håndballspiller sett opp mot amerikanske fotballspillere, rugbykjemper eller til og med basketspillere. (som nevnt gir det liten mening å sammenlikne konkrete resultater, men som illustrasjon: Kristian Kjelling tar (visstnok) 135 kg i benkpress, mens de fleste NFL-backer ligger opp mot 200-tallet)

  Håndball stiller ikke ekstreme krav til utholdenhet, pga banens korte lengde, moderat intensitet og mange bytter. På dette punktet må nok håndballspillere se seg slått av fotballspillere (kanskje også innebandy, mens de sannsynligvis har overtaket på NFL og NBA-proffer.

  Høyde og vekt er heller ingen god indikator på fysisk form. Riktig nok er de fleste håndballproffer relativt muskuløse og mange veier 90 kg eller mer. Det er derimot ingen tvil om at fettprosenten blant håndballspillere er relativt høy sammenliknet med andre atleter. Svært “rippede” utøvere (lav fett%, markerte muskler) er sjeldent i håndball, i motsetning til i rugby og basket. Her vil utøverne ofte (i likhet med sprintere og de raske NFL-utøverne) ha stor muskulatur ifht fett og dermed en bedre relativstyrke.

  Som eksempel, kan vi se et bilde av Kristian Kjelling (som langt i fra er den håndballspilleren med høyest fettprosent):
  _FEK2404s.jpg
  http://www.freewebs.com/kjellingsiden/_FEK2404s.jpg

  , opp mot eksempelvis wide receiver Michael Garvin på Cardinals:
  http://media-cache-ec6.pinterest.com/upload/45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg
  45247171226946821_Xso2pg4A_c.jpg

  Eller hva med rugby?

  http://images.watoday.com.au/2009/03/26/434434/article-cousins-420×0.jpgarticle-cousins-420×0.jpg

  Kom gjerne med liknende fysikker fra håndballverden. Husk at dette ikke automatisk betyr at håndball er mindre tøff sport enn andre, men det illustrerer de fysiske kravene. Som nevnt innledningsvis er håndball klart en tøff og krevende sport, men “verdens tøffeste” er i beste fall svært naivt å hevde.

 21. Dessverre må dette være noe av det dummeste jeg har hørt, seriøst, noe av det dummeste. “håndball har den tøffeste fysikken fordi alle må løpe i angrep og forsvar, og de blir taklet når de er i angrep” altså, først burde vi gå over ordet “takling”. Det dere kaller taklinger er det fotball kaller “duell i boksen” dere holder og drar i hverandre. Oi, kjempeslitsomt. i fotball er en takling når man spurter og hopper ned, knottene først og treffer vanligsvis ballen så spilleren, selv om det finnes bedre og dårligere taklinger enn det. ja vi har leggbeskyttere, men herregud, hvor ofte brekker noen beinet etter en takling i håndball??? skader for dere får fotball også, eneste stedet dere er mer belastet er knærne. Fotball har det like tøft for blant annet anklene.Det at håndball er sporten som trengs best fysikk for å bli god i er også latterlig, ja dere løper opp og ned i 5 minutter, deretter sitter på benken i 5 minutter. Kampen varer 2×30, ikke 2×45, fotball har maks 3 bytter, som betyr at minst 8 av de 11 spillerene som starter, må spille i disse 90 minuttene. kan ærlig si at jeg ikke leste hele artikelen, for da hadde jeg mensa. Takk for meg.

 22. Ser at du fikk med deg hele skadeomfanget rundt Rooney. Kuttet var jo såpass dypt at det tok mange dager før han i det hele tatt kunne trene igjen på grunn av at det var en risiko for at det kunne rives opp bare ved å løpe. Oi, shit.. Kan ikke du utdype litt mer hvorfor ikke legen lar deg spille mer? veldig interessert i hvorfor ikke du får spille fotball ser du.

 23. Hvorfor skal du ta ut ballsporter som bruker beskyttelse? fordi det blir klin umulig å diskutere tema? Så vidt jeg vet.. er det vel bare amerikansk fotball man da ekskluderer, ballsport hvor “tung” beskyttelse blir brukt. Mitt poeng er; beskyttelse eller ikke, Amerikansk fotball er helt klart det tøffeste ballsporten som finnes, kanskje sett bort i fra “rugby” da.. men håndball er ikke i NÆRHETEN

 24. Gaustad, du har helt rett. Håndball er den mest fysisk krevende ball idretten.

  Når du har blitt invitert på bandykamp, må dette være pga personene finner deg attraktiv, for ingen med sine fulle 5 kan sammenligne bandy med håndball. Det blir som å sammenligne kvinnegruppen Ottar med victorias secret, en helt annen verden.

  Den eneste sporten som også er meget fysisk hard er amerikansk fotball, men der har de som nevnt beskyttelse.

  Gaustad, du må ikke ta deg nær av hver enkelt sinne kommentarer, “haters gonna hate”.

 25. for å få dette klart, hvordan kan du påstå at håndball er verdens tøffeste idrett på bakgrunn av at Rugby ikke spilles så mye i Norge? Norge er et veldig lite land i verdensammenheng og det var en tynn unnskyldning fra din side.

 26. Jeg skal ikke gå inn på noen diskusjon om hva som er tøffest, søte deg, men jeg mener at det at du har beskyttelse i en idrett overhode ikke skal gjøre idretten “mindre tøff”.
  Hvilken beskyttelse mener du man skulle hatt i håndball som hadde forebygget støtskadene som håndballspillere pådrar seg? En fotballspiller uten leggskinn hadde jo vært om ikke livsfarlig, det er ikke ofte du ser i håndball eller i noen andre idretter at kroppens nest-største bein knekkes rett av som i lik linje med fotball. Hovedsaklig er feks: fotball ikke like tøft fordi du ikke har muligheten til at det skal være like tøft uten at det skal gå ut over kvaliteten på spillet. Håndball er mye mer en kontaktsport enn det fotball er, men når du først får en tofotstakling i fotball inn i leggen….da skal du ikke komme å påstå at fotballen er pysete fordi at du bruker leggbeskyttere, det blir for dumt….

  feks:
  http://www.youtube.com/watch?v=dahv9rBiWAk

  Er Eduardo en pyse der fordi han har leggbeskytter?… Mannen hadde vært invalid i dag fortsatt om han ikke hadde hatt leggbeskytter.
  PS.han ble aldri den samme spilleren igjen, det samme kan du si om Aron Ramsey, Per CIljan Skjelbred, Rodirigo Possebon, Jack Wilshire ( vi får se ) etc. Det verste er at taklingen jeg har linket til egentlig ikke er så stygg.

 27. ALT av tester viser at toppidrettspillere i fotball er best trent. Dessuten kreves det en helt annen type fysikk i håndball. Du kan ikke sammenligne håndball med fotball. Det er to vidt forskjellige idretter, noe jeg ser du har påpekt når det gjelder andre idretter kontra håndball. Dette burde du sett nærmere på før du begynte å vurdere “tøffhet”, hva nå enn det betyr, siden det fins regler i alle typer ballsport. Håndball kan sammenlignes med basketball. Men jeg tror faktisk basketspillere har vel så god fysikk som håndballspillere. NBA kontra spansk liga i herrehåndball – mange likhetstrekk og absolutt sammenlignbart.

  Jeg skjønner hvor du vil hen med innlegget ditt, men det er faktisk en del av det du skriver som faktisk er direkte feil. Du må huske på at fysikk ikke er synonymt med tøffe taklinger.

 28. Det henger jo ikke på greip at man kaller håndball verdens tøffeste ballidrett, også ekskluderer man andre idretter fordi de ikke er store nok I NORGE. Hvor er logikken i det?? I tillegg så er det latterlige å utelukke en sport bare fordi det blir brukt beskyttelse. Skal si deg det at hadde håndball vært en like hard sport som amerikansk fotball, så hadde det blitt brukt like mye beskyttelse.

 29. Jeg lurer på hvorfor håndballinteresserte ofte virker å være så opptatt av å få anerkjennelse som den tøffeste sporten? Synes reglene i spillet burde vært diskutert. I artikkelen skrives det at “Jeg er selvsagt klar over at det er mye kroppskontakt i basket”. På grunn av reglene i basket så er vel ikke akkurat riktig? Basket er sterkt ballfokusert og taklinger tillates i liten grad. Volleyball trenger ikke nevnes engang siden lagene spiller på hver sin side av et nett.

  Reglene og banen i håndball gjør at utøverne helt klart har stor fordel av en robust fysikk. Det tillates STOR grad av fysisk kontakt mellom motspillere, noe som gjør at utøverne trenger mye fysisk styrke. Det er typisk at det ender opp med å sammenligne håndball og fotball til slutt…

  Hvis man ser på håndballspillere sin vekt og høyde på internasjonalt nivå så er vel det et direkte resultat av håndball sine regler? Se link -> http://steviey.blogg.no/1328128847_hyde_og_vekt_i_hndbal.html

  Fotball sin banestørrelse og regelverk gjør at spillernes fysikk blir noe annerledes. Hvis man prøver å nærme seg håndball når det gjelder regler; hva ville skjedd med fotballspillernes fysikk hvis f.eks man bare kunne skåre ved å heade innenfor 16 meteren? Se på fysikken til Andy Carroll, John Terry,Carlton Cole, Nemanja Vidic. Alle spillere som er eksperter i hodespillet. Hva hadde skjedd med fysikken til håndball hvis banen ble utvidet til 60x30m istedet for 40x20m? De hadde fått en lettere kroppstype.

  Derfor; ser ikke poenget med å sammenligne idretter med helt forskjellige utgangspunkt.

  At håndball er en svært tøff fysisk idrett er det naturligvis liten tvil om.

 30. Hva syns du er tøffest av følgende:
  – To menn på 100 kilo som dunker sammen i full fart
  – To på 70 kilo, der den ene sparker ned den andre bakfra

  Interessert i lese svaret ditt!

 31. Skal dette være en spøk? Også selvfølgelig skal dem bruke Ronaldo som et eksempel. Håpløst. Er det en som kriger så er det nettopp Ronaldo. Det er sjeldent man ser han går av banen med skade. Han har flere ganger fått skader og spilt ferdig kampen. På bildet øverst på siden holder han seg på skulderen som han forstuet mot Barcelona, men fortsatte å spille og scoret, og sørget med sine 2 mål for at kampen endte uavgjort! Rooney f.eks måtte bli bært ut på båre da han fikk en flenge i låret. Bare dager etter fikk Ronaldo et like stygt kutt, men splte videre og scoret det avgjørende målet. Da han fikk kutt over øyet slik at han mistet synet på det øyet så spilte han videre og scorte. På volley. Imponerende! Han ba ikke om å bli bytta ut, men fikk ikke lov.

  Selv får jeg ikke lov av legen til å spille fotball lenger pga en skade jeg pådro meg i kamp. Fotballkamp altså!

  Takk for meg og heia RONALDOOOO!

 32. Hvorfor snakker du om hvor stor idretten er i norge? Har ingenting å si det når du kaller herrehåndball for VERDENS tøffeste ballidrett. Å det er ikke sånn at siden noen idretter har beskyttelse så er det ut med den sporten. Heller knuffe i hverandre i herrehåndball en å stange i hverandre i amerikansk fotball, selv om de har beskyttelse!

 33. Fortsatt mye tull, men godt å se at det finnes “eksperter” i tv2 som vet å moderere seg i nederlagets time. Men du fikk vel det du ville, oppmerksomhet. Av de fire du nevner så er det vel bare basketball som kan konkurrere. Elsker fotball selv og det er jo idrett som drives på mye høyere nivå enn carebear idretten Hånball, men det har dessverre blitt en pysete sport de siste tyve åra. Jamfør Ashley Cole, Young eller Suarez. Ikke en muskel eller skam i kroppen

 34. Heia Eldar. Hadde syntes det var veldig gøyt og kult hvis du og din samboer kom på stjerneløpet i mercedes klubben en gang, siden dere nå er medlemmer. Hadde vært kult å se bilen deres :-)) Hilsen annet medlem i klubben

 35. Hei, Eldar!
  Utrolig tøft at du er med i “Skal vi danse”! Selv om jeg er fra “feil sie ta mjøsa” så heier jeg på deg! Showman nummer 1 😀

  Hvordan kan man få se deg live?Billetter til skal vi danse ser ut til å være umulig å oppdrive og det synes jeg er utrilig synd!

  Har du noen tips?

  Mvh
  Anders

 36. 639938 er det en Chelsea-spiller i snitt tjener i løpet av en arbeidsuke. Hvorfor nevne Chelsea når du like godt kan nevne Man City eller Man United?Overbetalte fotballspillere er uansett intet nytt. Likevel, som du nevner. Tottenham bør kanskje vurdere å kvitte seg med Gareth Bale. 

 37. Lurer på hvordan Wolverhampton slo Manchester United, på Old Trafford, uten engang å være i ledelsen. Høres litt merkelig ut, men det er vel bare meg.

Det er stengt for kommentarer.