Unødvendig informasjon, del 17 (av 100)

Det var mye å glede seg over for Chester-fans i fjor. Først røyk den tidligere eieren Stephen Vaughan i fengsel for å ha banket opp en politimann, så rykket de opp til Evo-stik League Premier Division (nivå sju i England). Grunnene til misnøyen med Stephen Vaughan, var mange. Han lekte med planer om å flytte klubben til en annen by, og sørget for at klubben hadde et minutts stillhet til ære for den døde gangsteren Colin Smith. Til slutt droppet han å spytte inn mer penger, og klubben gikk konkurs.

Før Stephen Vaughan, eide amerikaneren Terry Smith klubben. Manageren Kevin Ratcliffe sa opp etter fire kamper, fordi Smith blandet seg for mye inn i laguttaket. Da tenkte amerikaneren at han like gjerne kunne ta over selv, han hadde tross alt vært trener i amerikansk fotball tidligere, Han ladet opp til kamper med å ta spillerne til fast food-restauranter, og ba for dem i garderoben. Av en eller annen grunn var det ikke nok. Etter fire måneder med forferdelige resultater, ga han fra seg hovedansvaret, men de rykket likevel ned. Etter hvert var fansen såpass misfornøyd at de brannbombet huset hans. Da solgte han like godt til Stephen Vaughan.

Og Stephen Vaughan kjørte klubben i dass i april 2010. Men de startet opp en ny klubb, som var eid av fansen, og spikret sitt andre opprykk forrige helg. Neste år blir det Conference North for Chester FC, og det er dem vel unt.

 

  • Anonym

    Fantastisk historie 🙂

  • Settes stor pris på at folk viser interesse for andre ting enn bare toppligaene og duellen mellom CR7 og Messi! Mange utrolige tilskuertall i engelske lavere divisjoner, var over 5000 på Chester-Northwich for bare noen dager siden – noe som vel hadde glidd rett inn i Tippeligaen.