Unødvendig informasjon, del 15 (av 100)

Ordentlig maskot

På enhver fotballkamp med respekt for seg selv, går spillerne ut på banen, mens de leies av et barn. I Premier League i dag er det gjerne en sak som er tilgjengelig for barn som er fans av klubben, og det er ofte lang ventetid på å kunne bli maskot. Men det er likevel ikke noe mot ventetiden på 50-tallet.

Da var det vanlig at klubben valgte et barn, som var maskot for klubben hver eneste kamp, helt til barnet la opp. For eksempel ble David Hartley maskot for Bolton i 1954. Moren hans stiftet supporterklubben til Bolton, og derfor ble den 3-årige David plukket ut. Han ledet Bolton ut til hver eneste kamp hjemme og borte, fram til han la opp som tiåring. Da kunne en ny gutt ta over. Mens David Hartley kunne se tilbake på en sju år lang “karriere” som maskot, med FA Cup-seieren i 1958 som høydepunktet.

 Iflg. Bolton News