Serier

Utopia – på Sumo fra 16. august

Hvor er Jessica Hyde? Hvor er Jessica Hyde? Hvor er Jessica Hyde?

Spørsmålet som blir stilt aller flest ganger i første episode av denne unike thrilleren understreker selvsagt hvor viktig Jessica er. Ikke bare er hun viktig å finne så snart som mulig, metodene som blir brukt for å finne henne levner ingen tvil om at de er villige til å gjøre hva som helst. «De» er på konspiratorisk vis en mektig fiende, men våre helter vet knapt hvem «de» er…

Arby og Lee på dødelig jakt etter manuskriptet
Leiemorderne Arby og Lee på jakt etter manuskriptet (foto: Shine International)

Utopia er en helt unik spenningsserie, som vi er stolte av å vise først i Norge! Manuskriptet med andre del av tegneserien («it’s a graphic novel») Utopia har havnet på avveie, og den innbitte fansen som samles på sitt eget nettforum innser snart at det dreier seg om større krefter enn de kan kontrollere. En klossete og rosinspisende leiemorder dukker opp overalt der manuskriptet tar veien, og sammen med sin velkledde kompanjong går de ikke av veien for å torturere sine subjekter med høyst originale virkemidler.

Uten å gå for langt inn i det kompliserte spillet om tegneseriemanuskriptet, kan vi røpe at Jesscia Hyde, Wilson Wilson og den stakkars guttungen Grant ikke er de eneste ofrene for den hensynsløse jakten. I det britiske helsedepartement har Michael Dugdale rotet seg opp i kjempetrøbbel på privaten, og blir bestukket av det samme nettverket som jager våre venner.

Michael Dugdale er i trøbbel med alle
Michael Dugdale er i trøbbel med alle (foto: Shine International)

Utopia ble sendt på britiske Channel 4 denne vinteren til glimrende anmeldelser ispedd en dose seersjokk. Et konspirasjonsmareritt som du aldri har sett maken til, og TV 2 Sumo viser serien først i Norge. Få med deg Utopia fra 16. august!

Signatur Johannes