Love Island

Uke 2: Sjalusi, en deltaker måtte forlate villaen og en nykommer snur deltakernes hoder

Om du har gått glipp av noe av dramaet eller hendelsen av uke 2 på Love Island, fortvil ikke. Her kommer oppsummeringen av det du har gått glipp av.

Episode 6: Ida må ta et valg

Emilio, som vist sist uke, er fortsatt irritert på seg selv for at han ikke har prioritert tiden sin riktig – men har ikke mistet motet når det kommer til Ida. Han tar seg en ny prat med henne, og sier at han har vært redd for å vise at han liker henne ettersom det er hun som har betydd mest for han inne i villaen. Til tross for dette har det nå gått opp for han at må gå for det hjerte sier. Riktig innstilling Emilio. I samtalen med Ida sier at han at han syns hun er en kul og pen jente, og han forventet ikke å se henne første dagen når han kom inn og ble veldig nervøs, for han har nemlig fulgt henne på Instagram en stund. Norge er nok så lite kan man si! Ida sier selv at hun syns synd i Emilio siden han var så nervøs og virket nesten på gråten, men syns det er fint å se en gutt som er så i kontakt med følelsene sine og er ærlig om det, i motsetning til Eskild. Til Emilio sier hun at foreløpig er fokuset hennes på Eskild, men hun er mer enn åpen for å bli kjent med Emilio også. Samtalen avsluttes med en god klem, og Ida sier det kan eventuelt oppstå noe romantisk!  

Dagen etter er Ida tankefull. Mye tyder på at hun har et tøft valg foran seg nå som en ny pardanning nærmer seg. Hun forteller også at hun og Eskild går litt for fort frem, og det hadde blitt litt for mye «kos» mellom dem i natt. Første spørsmål fra Oda og Thammy er selvfølgelig «Hadde dere sex?», noe Ida sier de ikke hadde. Hun sier at hun skal ta en prat med Eskild siden hun føler de går for fort frem, men innrømmer at det er åpenbare seksuell tiltrekning. Hun er derimot her inne for å finne en dypere tiltrekning og noe mer romantisk, noe hun ikke vet om hun har med Eskild enda. Samtidig spør hun jentene hva de tenker om Emilio. Til tross for at Ida innrømmer at Emilio ikke helt er hennes type, så liker hun at han viser mye interesse. Eskild på den andre siden viser ikke så mye interesse på dagtid mener Ida, men han gir henne mer sommerfugler i magen enn det Emilio gjør. Det er ikke enkelt å velge mellom to kjekke gutter Ida, men vi håper du stoler på magefølelsen din!

Ida syns ting med Eskild kanskje går litt for fort frem

Eskild og Ida tar seg deretter en prat om gårsdagens «kosing». Ida forteller Eskild at hun vil bli kjent med han på et «deepere level» før de tar steget videre den veien, og sier hun føler de må «take it way back». Eskild svarer med «Jaa, det er litt min feil, det er litt din feil, jeg skal ikke rette noen finger noe sted». De er begge enig om at det er en sterk tiltrekning der, men når Ida sier hun føler de er dårlig til å snakke sammen på dagtid sier Eskild at hun «får komme bort å snakke med han» så skal han forsøke å gjøre det samme, og at han føler Ida heller ikke er så flink å snakke med han. Får jeg en følelse av at Eskild ikke er helt mottakelig for Ida sin ærlighet her? Kanskje. Ida konkluderer uansett med at hun vil ta det ti steg tilbake på nattestid, og kanskje de har liitt forskjellige meninger om hva som er greit å gjøre på TV og ikke.

Og så.. «Melding!!!» Det er nå klar for en ny og spennende lek – nemlig en kompatibilitetstest! Deltakerne har da altså svart på en personlighetstest som avgjør hvem de passer best sammen med av de andre øyboerne. Har de valgt seg den partneren de passer best sammen og som er «my type on paper?» Jentene gjør det dessverre ikke så bra, og flere får ikke poeng. Til Thammy sin frustrasjon får de fleste av jente Nate på toppen, og Thammy, som den vandrende meme’en hun er (jeg elsker det), legger ikke skjul på hvor lite hun liker det. Emilio får også gjennomgå og havner ofte nederst hos jentene når de setter dem opp, men havner som regel oppover på rangstigen når svarene kommer frem. Du er god Emilio, ikke tenk på det <3. Mie vinner konkurransen med tre rette, men jentene har i alle fall skjønt at det de tror de liker i forhold til det de burde like ikke henger helt sammen.

Nate var “just my type on paper!” til de fleste av jentene!

Thammy klarer ikke å legge fra seg konkurransen og liker ikke at Oda og Nate tar en prat rett etterpå når Nate havnet så høyt oppe hos henne. Til tross for at praten mellom Nate og Oda er veldig vennskapelig så er Thammy overbevist, med litt innspill fra Iselin, at den praten var veldig flørtende. Thammy går rett til Oda og sier hun føler at hun flørter med Nate, men Oda sier at hun ikke gjør det og de bare har en vennskapelig tone. Til tross for at Thammy til slutt sier hun tror på Oda, så sier hun også (på sitt favorittspråk engelsk <3) at hun har blitt «backstabbed so many times» og har «my eyes open on everybody». Ida har også ting og tenke på, og sier at hun gruer seg til ny pardanning i kveld for om valget blir opp til henne kommer det til å bli helt jævlig. Og dessverre Ida, så har du rett i det.

Thammy er usikker på forholdet til Oda og Nate

Kvelden kommer og valg må tas, for her kommer alle favoritt på to meter, nemlig Morten. Han ankommer villaen og ber alle samle seg rundt bålplassen. Han forteller at nå skal snart den første øyboeren forlate villaen, og det er jentene som står for valget. Pardannelsen går som forventet, hvor Mie velger Ali, Thammy velger Nate, Nora velger Johannes, Iselin velger Omid, og Oda velger Ådne. Det er nå opp til Ida å velge hvem hun skal danne par med, og det står to gutter igjen – Eskild og Emilio. Eskild får spørsmål om han er nervøs for å ryke og svarer «Nei, egentlig ikke». Kanskje litt kjepphøy der, Eskild? Selvsikkerhet er fint, men man skal aldri føle seg for trygg på Love Island. Ida sier det står to fantastiske gutter foran henne, men det er en hun har en større connection med og derfor blir hennes valg – og det er Eskild. Emilio er da den første som må forlate villaen, og det resulterer i tårer hos flere av deltakerne som må si farvel til han, spesielt en tydelig preget Ida. En ting er sikkert, vi kommer alle til å savne deg Emilio! Du er god tvers igjennom. Lykke til videre med å finne kjærligheten <3

Den første deltakeren må forlate villaen etter kveldens pardannelse </3

Episode 7: Krangler og konkurranse

Vi fortsetter der vi slapp kvelden før. Emilio har akkurat dratt, og Ida kjenner på det. Ida er heller ikke fornøyd med Eskild til tross for at hun valgte han etter svaret hans om at han ikke var redd for å reise hjem. Oda og Nora er enig med henne, og syns han oppførte seg altfor «cocky» og hadde ønsket han var litt mer ydmyk både ovenfor Ida og Emilio. «Jævlig teit» sier Ida, og sier at det like så godt kunne vært han som dro hjem og han hadde ikke trengt å si det på den måten selv om han var selvsikker. Ida og Eskild ender opp med å ta en prat hvor Ida innrømmer at hun er irritert på han. Eskild tar ikke til seg kritikken noe særlig og sier han ikke gjorde det for å gi henne et stikk og det «er noe hun bare må lære seg egentlig». Det blir mye frem og tilbake og famling med putene, og jeg er litt usikker på hva de kommer frem til annet enn at den kleine stemningen blir tatt utover de stakkers putene. Noe fikk i alle fall litt kos. Eskild sier også at han har i løpet av deres to samtaler den dagen lært mer om Ida enn har gjort de andre seks dagene, så kanskje kommunikasjon er noe de bør fokusere på fremover? Uansett, om Ida har tatt riktig valg kan bare tiden vise.

Ida er ikke så fornøyd med Eskild etter kveldens pardannelse

Men det er ikke bare mellom Ida og Eskild stemningen er litt anspent, for neste morgen kommer det frem at noe har skjedd mellom Mie og Ali. Akkurat hva har vi (dessverre) ikke fått sett, men når Nora gjenforteller situasjon så var det fordi Mie hadde sagt til Ali at hun syns Johannes var attraktiv, noe som ikke hadde falt i spesielt god jord. Mie sier hun hadde sagt unnskyld, men hadde ikke helt blitt tilgitt før hun og Ali hadde gått og lagt seg. Hun sier at hun føler det er «litt for tidlig å ha alle disse små tingene hver dag» og hun blir «litt lei». Thammy bestemmer seg for å ta en prat med Ali angående gårsdagens dårlige stemning, og sier at man skal aldri legge seg til å sove før man har fikset opp i en krangler. Er så enig, Thammy. Ali derimot sier at han ikke gjorde det, og vil legge det bak seg selv om han ikke vet hva hun tenker og ikke har snakket med henne enda. Hvordan man klarer å ikke snakke sammen når man er innelåst i en ville sammen skjønner jeg ikke helt, men disse to har da altså fått det til. Når de endelig tar en prat sammen så blir de enig om å ordne opp og ikke bruke mer tid på det. Mie forklarer at hun fortsatt ble overrasket over oppførselen hans, at det begynner å bli litt for mye for å orke og at hun føler han har forandret personlighet over kort tid. Det begynner tydeligvis å slå sprekker hos til og med de mest stabile parene.

Ali og Mie tar en prat

Og så kommer det (min personlige favoritt), nemlig KONKURRANSE. Konkurransen heter «Nordmann i syden» hvor deltakerne skal blåse opp en flytemadrass, smøre solkrem på ryggen til hverandre, og lage en drink med hjelp av å bære drikken, sugerør og tilbehør i munnen, samtidig som de har hendene bundet bak ryggen. Flere fall blir det, Nora trodde til og med Oda brakk nesen når hun falt fjes først ned i gresset (takk gud for at det ikke skjedde), og Iselin viser en ny og ganske bestemt side når hun skriker til Omid «KOM IGJEN DA!». Noen var keen på å vinne. Dessverre så gikk det ikke slik, det ble nemlig Nora og Johannes som vant. Det går derimot ikke til hodet på Johannes, som sier «Selvfølgelig vant vi! Dette er min tredje seier». Ydmyk du er Johannes, det liker vi!

Ida og Eskild gjorde så godt de kunne, men vant dessverre ikke dagens konkurranse

Tilbake i villaen fortsetter Ida derimot fortsatt å vise usikkerhet i forholdet med Eskild, og sier hun føler de har vanskelighet med å kommunisere fordi han er så sta. Mie innrømmer at hun hater å føle seg herset med, og det kommer frem at hun også føler Ali er ganske så sta. De mener jenter er bedre på å uttrykke seg og er mer medgjørlig. Oda mener derimot at hun skulle ønske å ha en som setter henne litt på plass, noe hun ikke føler Ådne gjør. Ida sier også at hun føler «low key» Oda og Eskild er «made for each other» på grunn av like personlighetstrekk innen akkurat dette. Sorry for mye norsk/engelsk her folkens, men det er slik programmet har blitt, så vi får bare deal with it. Neida, tuller. Litt. Uansett, Oda sier seg faktisk enig i at hun og Eskild er lik og kan passe sammen og Ådne blir litt for enkel, selv om Ida sier hun ikke ønsker å gi han fra seg. Dette kan jo bli spennende å se hvordan det utvikler seg.

Jentene føler guttene må tar mer initiativ

Senere på kvelden tar Ida seg en ny prat med Eskild. Mye prat på disse to de siste dagene. Hun syns fortsatt det er vanskelig å komme inn på Eskild, og sier til han at hun føler de har kommunikasjonsproblemer. Eskild sier seg med en gang enig, og sier at han føler at hver gang han forsøker å snakke med henne så føler han seg misforstått av henne. Ida sier seg enig, og Eskild sier det går fint men at han er selektiv. Til tross for det, så faller Ida tilbake på det at hun syns han er for sta. «Han er bare sånn, det er sånn han er, men jeg kommer ikke til å forandre meg», og hun føler det setter en stopper for deres romantiske utvikling. Noe som også er en ærlig sak. Kanskje disse to ikke er en så veldig god match? Kommunikasjon er tross alt ganske viktig i et forhold.

Men kvelden er ikke helt over enda, og ting ser ut til å ta en ny vending. Iselin har vist stor glede over å være i par med Omid som hun føler en romantisk connection med, men plutselig forteller hun Mie at hun er interessert i både Eskild og Johannes. Må innrømmer at den så jeg ikke komme. Iselin forteller også at hun er usikker på om Omid hadde vært hennes type utenfor villaen, og at hun ikke føler den største interessen fra hans side enda. Iselin bestemmer seg for å prøve å komme nærmere Eskild, for hun er syns det nemlig er veldig gøy at Eskild vet at om morgningen når han lager kaffe så vet han at hun også skal ha kaffe. Ikke de høyeste forventningene der, men hyggelig er det! Iselin føler uansett at hun må snakke med han på tomannshånd, og forsøker på dette. Det går derimot ikke så bra, og før hun i det hele tatt får startet en samtale forsvinner han. Godt forsøk Iselin, jeg satser på at det går bedre neste gang!

Og så… ny «melding!!!». Øyboerne får beskjed om at årets første par skal få teste ut fristedet (the Hideaway som det heter på <3 engelsk <3), og alle bestemmer seg for Ali og Mie. Etter dagens uroligheter blir det godt for disse to og få litt alenetid! Mie går for å finne kveldens antrekk, og ender opp med å se helt smashing ut til Ali sin store glede. Gutta spør Ali om han skal «ta det neste steget» og Ali sier han er redd for hva som kan skje siden Mie er en «wild cat»! Nora gir også Mie en liten avskjedsgave før hun forlater jentene, nemlig.. kondomer. Nåå dere, begynner det å skje ting her. Ali og Mie tar turen til fristedet med stående applaus fra de andre, og møter et rosa og romantisk rom med mye velur og bobler. De koser og kysser, og stirrer hverandre inn i øyene. Skal ikke stå på romantikken i kveld! I mellomtiden kommer det frem for Omid at Iselin har tankene på Eskild, og han er usikker på om han skal ta det som et hint.

Episode 8: En romantisk date, en krangel og kampen om Eskild Morgenen kommer, og Omid prøver å sjarmere Iselin etter han fikk høre at hun er interessert i Eskild. Som alle nå vet så elsker Iselin kaffe, så han velger å stå opp før henne og lage en kopp til henne. Han velger hjertekoppen (litt søtt da?) og kommer inn på sminkerommet der Iselin er, hun sier «ååe takk» og gir han en klem. Jentene sier de fleste av guttene har noe å lære av han, så noe gjør han i alle fall riktig. Godt jobbet Omid, dette gir deg poeng i boken. Eller? Iselin innrømmer at hun er glad for å ha funnet en partner hun stoler på og føler seg komfortabel rundt, og noe hun føler hun kan bygge videre på, men som sikkert de fleste kan relatere til så ser det ut til at Iselin faller i fellen med at det som er tilgjengelig dessverre ikke er like interessant som det som er utilgjengelig.

Ved frokosten til guttene diskuteres restskatt. Neida. Guttene diskuterer derimot at de føler de prøver med jentene og gir dem den oppmerksomheten de føler man burde gi de, men derimot ikke føler de gir noe tilbake. Eskild kommer med kommentaren «da er det på tide at de sender inn en ny jente da så det blir konkurranse med, sånn at de må jobbe litt», men Nate kontrer med «Men gjør man det for å få noe tilbake eller for å være genuint snill?» Godt spørsmål Nate, som nok har et ganske så åpenbart svar om man tenker seg om. Ådne sier at «Det er ikke sånn at du ikke skal forvente å få det, men bli overrasket når du får det». Oppmerksomhet da altså! Guttene sier seg enig med hverandre, og Nate spør om han og Eskild heller skulle bli sammen. Vi støtter det vi, gutta. Mie og Ali kommer tilbake og blir møtt med flere klemmer, og jentene og guttene splittes slik de gjør for å høre hva Mie og Ali har å si om gårsdagens begivenheter på fristedet. Første spørsmål stilt er selvfølgelig «Skjedde det noe??» som Mie svarer nei til, og sier de bare «pratet til langt på natt og koste». Skjønt <3. Ali sier at «planen var å bruke massasjeolje men vi var helt utslått», og innrømmer det har skjedd mer ting på fellesrommet enn det gjorde på fristedet. Interessant!

Når alle har snakket ferdig med Mie og Ali kan det virke som Iselin kjenner seg litt kjærlighetssyk og går til Omi… Eskild for å slå av en prat. Hun stiller standard spørsmål som om han har studert og hvor han jobber, og de kommer frem til at de begge har jobbet på utesteder i Oslo. Flott å se at disse to har litt til felles også! Så får Nora en melding som hun med glede deler med de andre. Hun og Johannes skal på en aldri så liten romantisk date utenfor villaen! Begge løper for å gjøre seg klar, fikser hår og outfit, og rusler hånd i hånd ut av villaen. De ankommer stranden og finner fort ut hva de skal, og det er da altså en romantisk kanotur for to. De padler litt rundt, og setter seg til slutt ned for en enda mer romantisk prat. De sier begge at kjemien mellom dem stemmer og at de har «genuine følelser». De er jo søte da?? Litt klining blir det også i vannet, i tillegg til en liten introduksjon til argentinsk tango, og jeg må innrømme at de kler hverandre!

Johannes og Nora på romantisk date <3

Hjemme i villaen er det dessverre ikke like mye romantisk stemning mellom alle parene. Nate og Ali sitter ute og snakker om til tross for at de er i lik situasjon hvordan de begge har stått min sin originale partner fra dag en, så har de to helt forskjellige forhold. Nate føler nemlig at han og Thammy ikke går noe sted når han sammenligner sitt forhold med Ali og Mie sitt, og kommer med en ganske så vittig og spot on kommentar om at «Det er ikke WAIT Island, bru!» Både tidig og sant Nate, der er du sannelig meg god. Til tross for at han ikke er den superkosete typen, så føler han det finnes en mellomting, noe han ikke får fra Thammy. Det ender med at han tar en prat med Thammy om akkurat dette. Han forklarer at han «har det veldig gøy med henne, men det er litt for slow motion» og «ikke vet helt om det er greia for han». Thammy sier ikke så mye, men nikker og sier hun skjønner. Eller hun sier vel mer «mhm» enn å faktisk uttrykke seg med ord, men sier at «jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg ønsker å være litt alene». Thammy går så til sminkerommet, og tårene begynner fort å trille. Hun forklarer at hun bruker tid til å åpne seg for at hun er redd for å bli såret. Hun sier at det verste hun vet er åpne seg og bli glad i noen, for at det så går galt. Dessverre så ser det ut til at Nate har gjort akkurat dette nå..

Ting begynner å slå sprekker for Thammy og Nate

Kampen om Eskild tilspisser seg derimot. Oda har nå også funnet ut at hun er interessert i han, og setter seg ned for å ta en prat om at hun føler de er veldig like som personer og at hun ønsker å bli bedre kjent med han. Oda forklarer at ofte det hun går for en «den jakten, at det er litt spenning og at man ikke helt vet hva som er greia. Sånn som det har vært med Ådne nå kjenner jeg blir for mye, skjønner du?» Er ikke heelt sikkert på at det har vist seg å være den største suksessoppskriften Oda, men vi får stole på at du vet hva du gjør på (sånn halvveis). Hun innrømmer også at når hun kysser med Ådne så kjenner hun ingenting, så ja, kanskje ikke så mye å hente der da. Eskild sier at han man burde kjenne sommerfugler i magen, og at han setter pris på at Oda kom for å ta en prat med han. Til tross for at Oda har lagt kortene på bordet til Eskild, så er hun også ærlig med Ida. Hun forteller Ida at hun har hatt en prat med Eskild om at hun ønsker å bli bedre kjent med han og føler de har god kontakt, noe som han var enig i, og man kan se tydelig at dette stresser Ida. Oda spør hva Ida tenker om det, og hun sier at hun ikke kan bestemme hva andre kan gjøre, men håper også at Eskild er like ærlig med henne slik Oda er, hvis ikke blir hun forbannet. «Jævla Eskild» slenger Ida også på. Vi må jo bare le litt. Ida stoler derimot ikke på dette, og velger å ta tingene i egne hender. Og med dette mener jeg at hun løper bort, setter seg på fanget hans og gir han en klem. Etter ca. et halvt minutt med kosing, sier hun «Takk, det var det jeg trengte!» og løper tilbake. Oda forklarer at Ida har jo selv oppfordret henne til å bli bedre kjent med Eskild, så kanskje dette kan få henne til å innse hvor godt hun liker han siden hun føler seg litt truet. Ida vet derimot hvordan hun skal spille kortene sine, og bruker ikke lang tid før hun tar en prat med en annen gutt, nemlig nysingle (?) Nate. Hun forklarer at sin generelle type er høy og mørk, så her passer jo Nate ganske godt.

Så kommer det en.. «Melding!!!». Det skal ankomme en ny jente i villaen, og hun har bedt Eskild forberede middag til henne og Omid dessert. Dette faller ikke i god jord hos Iselin, som fort tar Omid til siden for å høre hvordan han føler det går mellom de to. Omid sier han «føler det går bra» men at han ikke kjenner henne godt nok til å vite om det kan etableres et potensielt forhold enda. Iselin er ikke særlig fornøyd med svaret og føler han burde utdype litt mer, men Omid holder kortene ganske så tett til brystet. Litt konkurranse har tydeligvis fått Iselin til å revurdere Omid, og ber han «ikke glede seg for mye til daten.»

Og ikke mange timene senere kommer vår kjære nykommer Tanja inn! Eskild og Omid er godt i gang med matlagingen når hun kommer inn gjennom villaens store dører. Ida sier «Vi later som ikke ser henne», noe Iselin ikke helt får med seg, for hun setter øynene i Tanja med en gang, og jeg er ganske sikker på de ikke forlot henne hele daten. Eskild spør hva som har fått Tanja til å velge henne under daten deres, og hun forklarer at hun syns han virket veldig rolig og snill noe hun liker veldig godt. Eskild sier han er fornøyd med daten, og vil ikke utelukke at hun kan være en potensiell partner for han. Omid kommer med desserten og samtalen begynner. Den flyter ikke like godt som praten med Eskild, og inntrykket blir at de ikke hadde den beste kjemien. Når Tanja oppsummerer datene så kommer hun til samme konklusjon, daten med Omid fikk hun mer et vennskapelig inntrykk av, mens daten med Eskild derimot.. der ser hun potensiale. Ida har nå enda en å bekymre seg for.

Nykommer Tanja har et godt øye for Eskild

Episode 9: Kjærligheten blomstrer, men en ny deltaker må forlate villaen
Neste dag hopper vi rett inn i slutten av daten, og Tanja hilser på resten av gjengen. Som alltid tar jentene Tanja til siden og spør hvem av guttene hun liker best – og innrømmer ganske raskt at det er Eskild. Ida virker derimot ikke så altfor bekymret ettersom hun tenker at dette ikke var Eskild sin type jente, i tillegg til at Tanja ikke har møtt eller snakket med majoriteten av guttene. Kanskje hun får øyne opp for noen andre! Ida tar samtalen videre med Iselin, som tidligere denne uken også har vist interesse for Eskild, men støtter Ida godt i samtalen. Kanskje Iselin har skjønt at hun faktisk vil satse på sin egen partner? De blir uansett enig om at Eskild ikke er den typen som blir stormforelsket på kort tid, så Ida har ikke mye å bekymre seg for. Iselin sier også at hun halvveis stoler på Omid etter interessen han har vist, så jentene kommer til den konklusjon at Tanja ikke er en trussel, enda. Vi får se!

Ida tar en samtale med Eskild for å høre med han hvordan daten gikk. Samtalen går veldig fint, og Eskild sier nå at han ikke er interessert i Tanja og både koser og kysser med Ida. Må innrømme disse to har begynt å vokse på meg <3 Iselin og Omid tar seg også en samtale, og Omid lurer på hvordan daten så ut for de andre. Kanskje litt rart med tanke på det var han så hadde daten og burde vite best, men, men! Han betrygger derimot Iselin med at det «ikke var noe wow» for han hans del eller sånn «nå er Iselin ferdig», som Iselin tar godt i mot. Hun føler seg betrygget av Omid etter han var både søt og snill med henne, og føler at kurven fortsette å stige.

Nate, Eskild og Ali tar seg en guttaprat på soverommet, hvor det er Eskild som skal få litt hard sannhet kastet hans vei. Ali spør nemlig Eskild om han virkelig er interessert i Ida, noe han svarer «som faen» til (romantisk <3), og Ali kommer tilbake med «for det virker ikke sånn». Eskild blir genuint (som våre kjære øyboere elsker å si) forundret over dette, og spør hvorfor det ikke ser sånn ut for både alle rundt og spesielt Ida. Eskild sier at han føler det er Ida som viser null interesse, og Nate kommer med innspillet at «bru, det er akkurat det som er greia! Du snakker på FM og hu’ snakker på AM, skjønner du hva jeg mener?? Det er to forskjellige kanaler!» Tror flere av oss kan kjenne oss igjen i den metaforen, der er du god Nate. Eskild innrømmer at det tar tid for han å bli interessert, og det er noe han kan jobbe med. Ali fortsetter med å si at «Det eneste Ida vil er at du skal gi henne litt oppmerksomhet, det trenger ikke være mye, men litt» og «Du kan fortelle henne at himmelen er blå og hun er fornøyd, det sa hun ordrett til meg liksom». De fleste jenter hadde nok bedt om mer enn det Eskild, så her er du nok så heldig. Eskild sier takk til guttene for at de sa ifra, og at han skal ta det til seg.

Nate bestemmer seg senere for å ta en prat med Thammy etter at han har hørt mye som har blitt sagt om han i løpet av dagen, og som ikke akkurat har vært særlig positivt. Han prøver å snakke med Thammy ute, men hun sier hun ikke vil snakke med han og løper inn i villaen og på sminkerommet. Jentene sier Nate burde gå etter henne, noe han gjør sammen med en liten kommentar: «Spent på hva jeg har gjort for å fortjene dette her, as». Det finner du snart ut av, Nate! Thammy leverer som alltid, og holder ikke tilbake når hun forteller at grunnen til at hun er forbanna er at hun har hørt at Nate er interessert i både Iselin og Ida, noe hun syns er lite hyggelig å høre ettersom hun liker han. Nate setter derimot Thammy på plass og spør henne hvorfor hun har gått rundt og sagt dette til absolutt alle andre i stedet for han, og sier han aldri har prøvd seg på verken Iselin eller Ida, men han har sagt at om det var noen andre han kunne vært interessert i bortsett fra Thammy hadde det vært de. Han sier også at de beste dagene hans har vært når Thammy har åpnet seg for han, og hun sier at hun vet hun bruker lang tid på dette. Grunnen til at hun reagerer som hun gjør med tårer og krangler er fordi hun genuint liker han. Nate innrømmer at han liker å høre det hun si det, for han føler seg satt pris på, endelig, og lover Thammy og ta lærdom av det. Det ender med en klem og et kyss, og jeg må innrømme at disse to også på vokser på meg <3

Neste morgen ender Ådne opp med å ta seg en prat med Tanja, noe Oda er fint lite fornøyd med. Hun sitter inne i stuen og stirrer på at de to sitte og snakke, og sammen med Thammy og Nate diskuterer de hva de tror de snakker om. Umulig for noen av de å vite selvfølgelig, men vi som seere, vi vet. Samtalen handler nemlig om Åden og Oda, og at Ådne sier han er fornøyd med Oda og liker å bli kjent med henne. Samtalen handler også om favoritthobbyen til Ådne, nemlig dans <3 Oda er mange av oss i denne situasjonen, og lar sjalusien få det beste av henne. Til tross for at Nate sier hun ikke burde gå og avbryte, er det selvfølgelig akkurat det hun gjør. Hun kommer rett og slett for å markere territoriet sitt, og det er jo ikke noe annet enn bare ganske så morsomt å se på. Hun løper gjennom hagen og opp der Ådne og Tanja sitter, og spør «Holde dåkke hender eller? Hehe, neida bare kødda». Men gjør du egentlig det Oda? Det hun driver med er nok så enkelt å gjennomskue, og Tanja sier hun virket litt småsjalu. Ja, det kan man si!

Men over til noe annet koselig som skjer, for det viser seg at Eskild faktisk har tatt til seg det som ble sagt i går av guttene. Han finner Ida på sminkerommet, og spør om hun kunne tenke seg en massasje, og hvem sier vel nei til det? Han begynner å masere skuldrene hennes, og sier at han jobber med å vise mer interesse. Selv om selve samtalen ikke er så innholdsrik kan du se på kroppsspråket til både Ida og Eskild at de koser seg, og ler og smiler gjennom hele samtalen. Disse to har også begynt å vokse på meg disse dagene, og man kan se at de begynner å få ganske sterke følelser for hverandre. Skjønt <3

Et par skal splittes – og enda en deltaker må forlate villaen

Resten av dagen koser alle seg og stemningen er god, men dessverre ender ikke kvelden like bra. For her kommer Morten, og han kommer ikke med gode nyheter. Han ber alle sette seg rundt bålplassen, og forteller at seerne har stemt på sitt favorittpar, og det paret med færrest stemmer står i fare. Deltakerne ser nok så bekymret ut, og det er veldig forståelig. Flere av de har funnet en partner de liker veldig godt, i tillegg til at alle har blitt gode venner. De har ikke lyst å miste noen, men slik er det dessverre ikke, for dette er Love Island, og det er ikke de som bestemmer hvem som blir eller drar. Morten sier at han vil rope opp ett og ett par, og når han roper dem opp vil betyr det at de er trygg. Han roper opp flere og flere par, og til slutt står vi igjen med Nora og Johannes, og Ida og Eskild. Tårene har nå begynt å trille hos fleste av deltakerne, og man kan nærmest kjenne følelsene deres gjennom skjermen. Til slutt avslører Morten hvilket par som har fått færrest stemmer, nemlig Ida og Eskild, og ber dem stille seg ved siden av han. Morten er derimot ikke ferdig med å levere de dårlige nyhetene, for ikke både Ida og Eskild skal hjem. Det er nemlig de andre parene som skal velge en av dem som skal reise hjem, og blir bedt om å diskutere i par seg imellom hvem de ønsker å gi sin stemme til som gjør at de får bli på Love Island. Etter ca. fem minutter med diskusjoner, blir de bedt om å avgi sin stemme. Det er likt mellom Ida og Eskild når det kommer til Omid og Iselin, så det altså opp til dem hvem som får bli. De velger Ida. Eskild må reise hjem. Ida begynner å hulke med en gang, og nå gråter så og si alle deltakerne. Morten sier at Eskild har 30 minutter til å pakke sakene sine og si farvel til de andre deltakerne. Det er veldig trist å se, spesielt etter dagens episode, at Ida og Eskild splittes. For man kunne se i dag at de var blitt veldig glad i hverandre, og en kan tenke seg til at det faktisk kunne gått et sted. Men på Love Island er det seerne som bestemmer, og om de ikke er overbevist er det lite deltakerne kan gjøre selv. Eskild sier derimot at han syns det er riktig at det er han som drar, og hadde ikke hatt lyst å fortsette uten Ida, men ønsker hun masse lykke til. Og det gjør vi til deg og, Eskild <3

Lurer du på hva Eskild hadde å si etter han måtte forlate Love Island? Da kan du lese det her.

Episode 10: Ny jente og en hel del sjalusi

Ukens siste episode starter der vi hoppet av i går, nemlig rett etter Eskild måtte dra hjem. Ida gråter fortsatt, og sier hun er utrolig lei seg og ikke forstår hvorfor seerne har stemt slik de har gjort. Kveldens hendelser har også gitt jentene er liten oppvekker, spesielt Thammy. Før han dro så sa Eskild til alle at de «ikke måtte sitte på gjerdet», og hun har skjønt at hun må begynne å åpne seg mer for Nate og være på hele tiden. Thammy går så for å trøste Nate, og sier at hun skjønner han er lei seg. Hun sier også at Eskild hadde snakket med Thammy om at hun ikke måtte være så sta og trekke seg tilbake, noe hun bestemte seg for å gjøre. Så når Nate hører dette, at Eskild hjalp Thammy å åpne seg for han, klarer han ikke holde tårene lenger. Eskild, du var en god venn og kommer til å bli savnet <3

Neste dag er stemningen litt bedre, men det merkes at etter gårsdagens parsplitt har fått flere til å tenke. Ordene til Eskild har virkelig satt en støkk i de. Iselin føler seg ikke så trygg, selv om hun har en partner som viser interesse for henne, og sier hun at hun frykter å ryke om ikke så lenge. Nora sier hun ikke burde tenke sånn, men Iselin er fortsatt usikker. Nora sier også at hun også må fokusere mer på Johannes, og håper å få litt mer ut av han også. Noe som han faktisk gjør. Johannes innrømmer senere i en samtale med Nora at han alltid har vært ganske reservert, men han er usikker på hvorfor. Det er bare sånn han alltid har vært. Han sier han liker Nora veldig godt, noen hun setter pris på å høre. Han syns hun er utrolig fin, ikke bare utseendemessig men også personlighetsmessig. Disse to er skjønn, altså <3

Dagens fortsetter, og parene flørter. Omid gir Iselin massasje, noe hun ser ut til å like ganske så godt. Omid sier han liker Iselin mer og mer, og han føler seg som en larve som snart er klar for å sprike, og sommerfuglene er rett rundt hjørnet. Jeg skjønner intensjonen bak det du sier Omid, og du er en søt gutt, men den metaforen tenker jeg vi kanskje ikke trenger å bruke igjen. Uansett! Midt i alle larvene, sommerfuglene og idyllen, så kommer det selvfølgelig en.. «Melding!» En ny jente skal ankomme villaen og spør om Nate vil møte henne for en date. Thammy er ikke fornøyd med dette, noe som ikke er så vanskelig å lese. Nate bruker tiden før daten på å berolige Thammy, og sier det skal mye til for å toppe henne og han ikke tror at noen som kommer inn den døren klarer å gjøre. Etter litt forlater Nate villaen og møter Caroline. En pen brunette fra Stavanger, som bor i Bergen og studerer økonomi. Hun forteller Nate at hun valgte han fordi hun syns han er morsom, noe som er veldig viktig for henne for hun liker ikke å kjede seg. Parten deres er fin, men jeg får ikke helt følelsen på at det er så veldig romantisk. Nate sier at ting med Thammy går veldig fint, og Caroline ser ut til å plukke opp på at det kanskje ikke er så mye å hente hos Nate – for øyeblikket. Ting kan fort skje på Love Island! Nate spør også Caroline om det er noen andre hun har et øye for, og hun sier at hun liker Omid ganske så godt også. «Åå broren min Omid, altså!» sier Nate av begeistring, og Caroline sier de er ganske så forskjellig men hun syns han virker så snill og søt. Vi er helt enig, Caroline, det er han <3. De bestemmer seg for å ta turen tilbake til villaen, til tross for at Caroline er litt nervøs for å møte Thammy. Thammy derimot sier at hun også gruer seg til at Caroline kommer inn, for hun vet at hun er pen og håper bare Nate ikke begynner å like henne bedre enn det han gjør hun. Når Nate og Caroline kommer tilbake til villaen sitter de andre naturligvis å venter, og hun blir møtt med klemmer og hallo. Oda spør med en gang hvordan daten gikk, og Caroline svarer at den var gøy. Nate tar med seg Thammy ganske raskt for en prat, og beroliger henne med at Caroline var veldig hyggelig, men det er fortsatt henne han vil ha. Thammy blir naturligvis fornøyd for det <3

Nykommer Caroline spurte Nate på date

Det er derimot ikke bare Caroline som har fattet interesse for guttene, men også en gutt har også fattet en ganske intens interesse for Caroline, om vi skal si det slik. Ådne syns nemlig at hun var «jævlig fin ass, akkurat min type» og sier at det eneste som gjenstår å se er om hun danser, og i så fall er han solgt. Guttene bryter ut i et enstemt «Oohh!!». Dette kan bli spennende. Caroline på sin side derimot forteller jentene at det er Omid hun har øyne for, til Iselin sin store frustrasjon. Til tross for at hun liker Caroline veldig godt som person, så er ikke hun fult så fan av at hun vil ha Omid. Når Iselin forteller dette til Omid virker han nok så overrasket og sier «Daamn, så damemagnet visste ikke at jeg ikke at jeg var! Hvem var det som stilte henne spørsmålet??», noe som Iselin svarer med «Så jævla interessert du ble nå da?». Omid blir litt satt ut av Iselin sitt krasse svar, og sier han bare lurte siden hun opprinnelig hadde bedt Nate på date og sier at Iselin ikke trenger bekymre seg. Til tross for at Iselin har vært litt frem og tilbake på Omid denne uken så er det ikke noe som litt konkurranse om gutten du er i par med før man begynner å bli litt svett, ikke sant Iselin?

Ådne og Oda ender derimot opp i en liten diskusjon. Oda sier at hun liker Ådne og at hun syns de har det bra, men føler ikke Ådne gir det samme. Ådne derimot sier da «Det er morsomt. Noen ganger sier du at jeg er litt for mye, noen ganger for lite». Kanskje timingen på denne samtalen din med Ådne kunne vært noe bedre Oda, men vi får se hva som skjer her. Oda sier at hun og Ådne kødder mye, men er usikker på at han prøver å gjøre henne sjalu. Ådne derimot bruker ikke lang tid på dra Caroline til siden for å ta en prat, noe Oda legger merke til med engang og sier «Ka e det han gjør?!» og lurer på om han faktisk ikke bryr seg om følelsene hennes. Oda blir frustrert over at Ådne tar med seg Caroline for en prat på akkurat samme sted som hun for kort tid siden satt og fortalte Ådne hvor godt hun likte han, og lurer på om han gjør det for å få henne sjalu. Caroline åpner samtalen med å spørre om alle er fornøyd med parene sine, og Ådne svarer at «det vil jeg ikke si», og sier han har hatt mye opp og ned med Oda og er åpen for å bli kjent med andre. Ådne sier også at han har hørt hun liker å danse på byen, og Caroline ler og sier ja det gjør hun. Hun er akkurat sånn som meg!» sier Ådne, og det er ikke vanskelig å se interessen hans vokser. Caroline spør om hva slags jenter han liker, hvor han svarer «Ikke for å være cocky, men.. deg da. Du er min type spot on».

Inne på sminkerommet så vokser Oda sin frustrasjon, og når hun omsider får tatt en egen prat med Caroline forteller Caroline hva Ådne sa til henne – at hun var akkurat hans type. Oda blir naturlig nok satt ut, og sier «Ja okei. Men da kan han drite i det», og går rett ut til Ådne for å ta en prat med han. Oda spør hva han og Caroline hadde snakket om, og han sier «ikke noe spesielt. Bare sånn løst og fast liksom. Er det noe du prøver å si?» Oda forklarer at hun vil at han skal si hva han ønsker å få ut av å være i par med henne, for hun gidder ikke sitte på gjerdet og vente på han. Samtalen blir egentlig bare mer og mer uhyggelig, og Ådne sier at Oda har selv bidratt til å dytte han vekk og han ikke helt føler at de har en kjemi. Oda, tydelig usikker, prøver å klamre seg fast til Ådne, men han sier at han ikke kommer lyge for at hun skal få høre det hun ønsker å høre. Samtalen avsluttes, og Oda går sin vei. Hun innrømmer at hun er forbanna, og at hun føler hun nesten begynner å gråte, men hun nekter å gråte over Ådne. «Jeg vet det er lov å være lei seg, og jeg vet det er lov å gråte, men han skal ikke få lov å være grunnen til at jeg gjør det». Det er ingen tvil om at nå (!) har dramaet begynt å ta seg opp, og par som virket stabil kan se ut til å gå i oppløsning. Men fortvil ikke Oda – for neste episode kommer det nemlig en ny gutt inn.

Ny episode av Love Island ser du søndag kl. 15:30 på TV 2 Sumo, og 21:30 på TV 2 Livsstil.