Alt Premier League Sport

TV 2 endrer kanaltilbudet: Slik påvirker endringene Sumo

Med bakgrunn i nye regler fra Premier League, i tillegg til nytt tilfang av engelsk fotball fra øvrige ligaer, skal TV 2 samle alt av engelsk fotball i ett TV-tilbud. Med virkning fra 1. august fusjoneres de to kanalene TV 2 Premier League og TV 2 Sport Xtra til ett, samlet produkt: TV 2 Sport Premium.

Se lenger nede i artikkelen for informasjon om Premier League-tilbudet på TV 2 Sumo!

– Dette er drømmetilbudet for alle som er glade i engelsk fotball, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen.

De nye Sport Premium-kanalene (til sammen tre kanaler) vil vise 455 live fotballkamper neste sesong, fra følgende ligaer og turneringer:

Premier League
Championship
FA-cup
Ligacup
Englands A- og U21-landskamper hjemme
Community Shield
League One
League Two
Play off-kamper om opprykk for alle divisjonene

Endring fra Premier League

Nye, internasjonale regler for Premier League betyr at det kun er tillatt å sende én kamp fra den øverste ligaen med avspark klokken 16 lørdag. Dette gjelder nå på alle plattformer.

– Vårt fokus er likevel å skape et knallgodt tilbud lørdag ettermiddag. Her sendes den beste kampen fra Premier League-runden på TV 2 Sport Premium, Championship-kamp på Premium 2 og vi lanserer et FotballXtra der våre eksperter følger Premier League-runden på Premium 3. I sum gir det et svært attraktivt og variert tilbud lørdag klokken 16-18.

Premier League signaliserer også at de er villig til å se på muligheten for å spre kampene utover på andre aktuelle/mulige kamptidspunkt slik at effekten av de nye reglene blir mindre. De vil også i størst mulig grad forsøke å unngå at de største lagene spiller kamp samtidig lørdag.

Les hele intervjuet med Vegard Jansen Hagen hvor han blant annet forteller mer om hvilke nye magasinsendinger og annet innhold som planlegges for TV 2 Sport Premium-kanalene her!

Slik blir tilbudet på Sumo påvirket

Regelendringene fra Premier League vil også påvirke antallet direktesendte Premier League-kamper på Sumo hvor vi fra nå av må rette oss etter hva TV sender. Det er viktig å presisere at begrensningen i antallet samtidige kamper kun gjelder hovedrunden lørdag – når det for eksempel er midtukerunder vil vi kunne sende like mange samtidige kamper som vi har TV 2 Sport Premium-kanaler, altså tre.

Vi vil også legge ut halvparten av alle lags kamper i opptak etter sperrefrist kl. 23.00 kampdagen, og på den måten tror vi at de aller fleste av våre abonnenter får sett sitt lag spille hver runde.

Som i dag vil kampene kunne ses i livesenteret på web og i våre apper for mobil og nettbrett.

TV 2 Sumo arbeider kontinuerlig med å forbedre og videreutvikle sportsproduktet, og vi ser derfor også på andre måter å berike fotballtilbudet til høsten. Mer informasjon om dette vil komme fortløpende frem mot sesongstart i august, så følg med!

Som på TV gjør økte rettighetskostnader til både Premier League og Football League at det foretas en liten prisjustering rundt midten av august.

Trykk her for en oversikt over Sumo sine ulike abonnement!

Vi har tro på at kombinasjonen innhold og pris fortsatt vil gjøre våre abonnement til attraktive og rimelige alternativer. Her er en kort oversikt over noe av det det du som Sumo Premium-kunde får tilgang til fremover (utdrag):

To direktesendte Tippeliga-kamper i uken + absolutt alle oppgjørene i opptak
Én kamp fra Adeccoligaen i uken
U 21-EM, fotball, menn
Prøve-VM i Brasil, fotball, menn
Landskamper A-landslaget, fotball, menn
Tour de France (juli)
Premier League Asian Trophy
Barclays Premier League
Championship
FA-cupen
Ligacupen
Postenligaen for menn og kvinner + cup
Champions League i håndball for menn og kvinner
GET-ligaen
Vueltaen (Spania rundt på sykkel)
Ski Classics
Vinter-OL 2014
Sommer-OL 2016
Fotball-VM 2014
Spanske og danske fotballandskamper
Argentinske fotballandskamper

Og mye, mye mer!