Serietips

Strøm deg bort denne helgen

Endelig helg! Her er noen tips til hva du kan se på Sumo akkurat nå! 🍿

1. Filmkveld med familien: Vaiana

Når kokospalmene råtner og fisken forsvinner fra Stillehavsøya hun bor på, må høvdingdatteren Vaiana ut på en farefull ferd over havet. For å redde øya trenger hun hjelp av halvguden Maui, og det blir en turbulent reise for de to. I kjent Disney-stil må vår heltinne vise mot og tapperhet for å lykkes. Med fengende musikk og fantastisk animasjon er Vaiana en av de største filmfavorittene på Sumo akkurat nå! Vi har den med både norsk og engelsk tale.

2. Gammel og god: The West Wing

Vi elsker å drømme oss bort i et Hvite Hus fylt med idealisme, varme og humor – og en president som er «presidential». Serien er spekket med herlige walk-and-talks og kvikk dialog i god Sorkin-stil. Og nå finnes det også en podcast til serien: «The West Wing Weekly» har humoristiske analyser av hver eneste episode, og intervjuer med skuespillere, politikere og til og med Aaron Sorkin selv. Anbefales! Se syv sesonger her.

3. Lettkledd drama: Vida

Møt Emma og Lyn, to søstre i 20-årene, som neppe kunne vært mer ulike – den ene naiv og selvdestruktiv, den andre kynisk og kritisk. Når moren dere plutselig dør, må de likevel tolerere hverandre, og konfrontere fortiden i sitt gamle nabolag. Serien er vellaget, med talenter både foran og bak kamera, og skildrer livet i et meksikansk-amerikansk Los Angeles på en sjarmerende måte – og med mye hud! Vida har høstet ros for å sette søkelys på både gentrifisering og homofobi med klasse og humor, og byr på noe litt utenom det vanlige. Se hele første sesong her.

4. Gjensyn med herlig pinlig, dansk humor: Klovn

Det er så pinlig at du begynner å synke i sofaen. Du vrir deg i smerte og gisper etter luft mens du kaver etter sofaputa som allerede sitter fast i ansiktet til sidepersonen. Det gjør vondt, men dere bare  se videre. Vi snakker selvfølgelig om den danske humorfavoritten Klovn! Nå kan du se seks sesonger på Sumo. Sesong 7 har premiere 7. februar.

5. Magisk Oscar-favoritt: The Shape of Water

Året er 1962 – midt under den kalde krigen. Vi møter Elisa, som er stum og jobber som vaskehjelp på et topphemmelig laboratorium. En dag oppdager hun noe oppsiktsvekkende: En amfibieskapning blir holdt fanget i bygningen. The Shape of Water er et romantisk fantasydrama fra den dyktige historiefortelleren Guillermo del Toro (Pans labyrint, Hellboy). Filmen var en av de mest kritikerroste amerikanske filmene i 2017 og vant Gulløven i Venezia og fire Oscar, blant annet for beste film og regi. Se den her!