Alt e-sport Sport

TV 2 starter e-sport liga

sumobannner_1920x540

Lørdag 7. mars er det endelig klart for første serierunde i Altibox-ligaen, en helt ny, norsk e-sport-liga som sendes på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen.

Se alt fra Altibox-ligaen her!

TV 2 vil dekke ligaen tett og bredt, og allerede første serierunde får vi sett action fra Altibox-ligaen på norske tv-skjermer. Klokken 20.00 lørdag 7. mars er det premiere på «E-sportsrevyen» fra House of Nerds i Oslo. Dette er fra åpningen av ligaen, der man får lagpresentasjoner og underholdning frem til klokken 21.00.

Ida Faldbakken, CEO for House of Nerds, ser frem til ligastart:

– Vi gleder oss til å være det nye «hjemmet» for et helhetlig e-sport-show. Vi skal nå et bredt publikum av nye og gamle e-sport-fans med garantert høyt tempo og en spenning i kampene til å ta og føle på.

sumobannner_960x540Showet blir sendt på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. Klokken 21.00 er det klart for
«Altibox-ligaen: Dagens kamp». Dette er det aller første matchen i ligaen, og sendes direkte. Her møtes topplagene LGB eSports og BX3 i «Counter Strike: Global Offensive».

LGB eSports er kvalifisert for ESL One Katowice, en Major-turnering innen e-sport-verdenen. Laget satser hardt og er ranket som nummer 12 i verden.

– LGB er begeistret over å få være en del av en ny æra innen e-sport i Norge. Med TV 2s satsing og House of Nerds som arena løftes e-sport i Norge og sier noe om at dette er en seriøs bransje som er kommet for å bli, sier manager Kevin Mikkelsen fra LGB eSports.

BX3 har lang fartstid som en av de største e-sports-klubbene i Norge, og har et sterkt lag som spilte finale på SpillExpo i fjor høst.

– Vi i BX3 Elektroniske Sportsklubb ser frem mot å ta fatt på TV 2s og House of Nerds’ e-sport-satsing. Vi synes det er en stor ære å få ta del e-sportens første inntog i vanlig norsk massemedia, sier lagkaptein Steffen Bass Willumsen.

Det er også bekreftet at Norges største e-sport-stjerne, Jens «Snute» Aasgaard, skal delta i StarCraft 2-ligaen. «Snute» er verdens beste «StarCraft 2-spiller utenfor Sør-Korea, og representerer det internasjonale Team Liquid.

Deltagerne i ligaen flys inn til Oslo og House of Nerds til hver serierunde, og premiepengene er betydelige. Totalt skal det gis bort nærmere 180.000 kroner fordelt på de tre spillene. De tre beste lagene i hvert spill etter sesongstart får rene premiepenger, mens alle lag får en pengebonus for å fullføre ligaspillet.

Slik spilles første runde (tar forbehold om endringer):

7. mars kl 21.00:
Altibox-ligaen:Counterstrike, runde 1:
LGB vs BX3
Kvalik 1 vs Temp.no
Aposis vs Agent
Lions vs Kvalik 2
Expert vs NorthSeaDef

12. mars ca. kl. 21.00:
Altibox-ligaen: League of Legends, runde 1
team8 vs Gamersleague Esport
team9 vs FlashBack Friday
Atraxy vs BX3
CG vs team10
nDurance vs Lions

13. mars, ca. kl. 21.00:
Altibox-ligaen: StarCraft 2, runde 1
team8 vs team7
team9 vs Snute
Creamcake vs Scythe
Northbrute vs team10
Snitchables vs Targa

device_lgikon