Min Sumo

Simen (28) anbefaler

Hva er din all-time favoritt TV-serie?

Game of Thrones

Og hvis du er HELT ærlig?

Scrubs <3

Hva er ditt favoritt TV-øyeblikk?

Champions League-finale 2008. Kampen mellom Manchester United og Chelsea går til straffesparkkonkurranse. Når Edwin van der Sar redder en avgjørende straffe fra Anelka eksploderer det fullstendig på den lokale puben på Osterøy. Aldri før har jeg opplevd så mange tårer fra så mange bygdefolk, og det sier litt om øyeblikkets magiske stemning.

Ser på nå:

Scrubs, Et sted å høre til, Schitt’s Creek, Yellowstone, Outcry

Hvilke Sumo-serier anbefaler du?

Schitt’s Creek

En familie mister sin enorme formue, og må flytte til det lille og forlatte stedet Schitt’s Creek. Familien blir presset inn på to små motellrom, og blir tvunget til å tilbringe tid med hverandre. Ikke visste de hvor lite de faktisk kjente hverandre, og hvor fantastisk det etter hvert blir når kjærligheten mellom dem øker for hver episode som går. Det er jo bare hysterisk morsomt: Plottet, alle de rare og fine karakterene og utviklingen dem imellom. Serien byr på mange flotte øyeblikk også, og selv denne strilen klarer ikke nødvendigvis å holde (godt nok) tilbake.


Yellowstone

En rancherfamilie i Montana gjør alt for å unngå å bli påvirket av det moderne USA og indianer-naboene. Kevin Costner spiller familieoverhode, og har flere barn i sitt “arsenal” som han jevnlig bruker mot sine fiender. De skyr ingen midler for å få det slik de vil. Dette er en kvalitetsserie av høyeste grad. Vakker natur, god dialog, blodig og tøft. En interessant konflikt mellom indianere, cowboyene og billionærene som ønsker en bit av ranchen for å bygge luksusboliger. Mye bra skuespill!


The Salisbury Poisonings

I mars 2018 blir en russisk agent og hans datter utsatt for en nervegift kalt Novitsjok midt i den engelske byen Salisbury. Dette fører til en enorm krisehåndtering, både lokalt og internasjonalt. Hvem står bak? Hvordan beskytte befolkningen? Hvor, hvem og hva er kilden? Basert på ekte hendelser! Det er superspennende! Jeg sitter hele tiden med en hva-skjer-nå-følelse, og det digger jeg. Serieskaperne treffer blink med sin dramatisering av det som skjedde i 2018, og har høstet god kritikk i bøtter og spann – det henger jeg meg på! Fire neglebitende episoder i binge, og man er ferdig.