Aktuelt

Påskens krim og spenning

Ingen påske uten en skikkelig god serie! Hos oss finner du et bredt utvalg kvalitetskrim og nervepirrende spenning – både fra Hollywood, våre skandinaviske naboer og, kanskje best i klassen, britene.

Her har vi samlet høydepunktene alfabetisk. God påske!

Agatha Christie: Den fjerde rytter

En mystisk liste med navn blir funnet i skoen til en død kvinne. Antikvitetshandler Mark Easterbrook er fast bestemt på å finne ut hvorfor navnet hans er på listen. Undersøkelsene fører ham til tre ugifte gamle damer som bor på The Pale Horse i landsbyen, Much Deeping. Etter hvert som flere dødsfall finner sted, begynner Mark å bli mistenksom. Kan alt dette være hekseri, og er han selv utsatt for dette? Mark blir mer og mer paranoid og er desperat etter å finne ut hvordan han skal komme seg unna denne denne forbannelsen. Hvem er det som ønsker ham død?

Se «Agatha Christie: Den fjerde rytter» her!

Agatha Raisin – sesong 1-3

Den vellykkede PR-kvinnen Agatha har slått seg ned i en rolig by på landet. Der ønsker hun å finne ro, få nye venner og komme bort fra Londons kjas og mas. Men late dager skal snart bli erstattet med mordmysterier og ufrivillig detektivarbeid. 7,3 på IMDb. Se «Agatha Raisin» her!

Beck-filmer

Beck er en svensk krimserie om politimannen Beck og hans kollegaer som bygger på Sjöwall-Wahlöös klassiker krim. I alt er det laget 38 filmer i denne krimserien. I 2016 kom filmene «Gunvald», «Steinar», «Ved veis ende» og «Den siste dagen» der Kristofer Hivju dukker opp som den karismatiske norske mordetterforskeren Steinar Hovland. I 2018 kom det fire nye filmer: «Ditt eget blod», «På tynn is», «Uten hensikt» og «Djevelens advokat».  Alle disse filmene – samt flere ligger tilgjengelig. Tidligere i år ble det også klart at innspillinger av nye Beck-filmer var i gang med en forventet premiere høsten 2020. Se alle Beck-filmer her!

Broen – sesong 1-4

Handlingen i den kritikerroste og prisbelønte krimserien «Broen» utspiller seg ved Øresund mellom Sverige og Danmark, der kriminalitet ofte krysser landegrensene. Hos kriminalpolitiet i Malmö jobber den egenrådige etterforskeren Saga Norén (Sofia Helin), som ofte må samarbeide med sine danske kollegaer. Den erfarne serieforfatteren Hans Rosenfeldt står for manus. 8,6 på IMDb. Se «Broen» her!

Bäckström– ny serie!

Et bilde som inneholder utendørs, vann, person, mann

Automatisk generert beskrivelse

Svensk krimdrama basert på Leif G.W. Perssons bøker om den kontroversielle og arrogante mordetterforskeren Evert Bäckström. Bäckström får en utfordring når et kvinnekranium blir funnet i skjærgården, og saken blir enda mer mystisk når offerets identitet blir avslørt. Serien består av seks deler, og i hovedrollen møter vi flere ganger prisbelønte Kjell Bergqvist. Se «Bäckström» her!

The Capture

Den ambisiøse etterforskeren Rachel aner en konspirasjon når den mistenkte kidnapperen Shaun hevder å være offer for falske videobevis. Skal Rachel tore å stole på Shaun? Og hvem tyr i så fall til så avanserte metoder for å få ham arrestert? “The Capture” er en britisk thriller i åtte deler om jakten på sannheten i et overvåkingssamfunn der alle bilder kan manipuleres. 7,8 på IMDB. Se «The Capture» her!

Cheat

Universitetsprofessoren Leah Dale er stolt av sin akademiske integritet. Når studenten Leah leverer en mistenkelig god oppgave, er hun derfor rask med å gi beskjed om at hun tror hun har jukset. Leah nekter, og dette blir starten på en kamp mellom de to kvinnene. Ting eskalerer, og blir til et farlig forhold som til slutt får fatale konsekvenser. 6,7 på IMDB. Se «Cheat» her!

Cobra – premiere 5. april!

Når en naturkatastrofe truer med å stoppe strømforsyningen til hele Storbritannia, samles spesialgruppen COBRA rundt statsminister Robert Sutherland og stabssjef Anna Marshall for å hjelpe landet gjennom krisen. Gruppen består av eksperter, kriseledere og politiske rådgivere som både må planlegge praktiske tiltak og håndtere politiske intriger og anstrengte privatliv i kjølvannet av katastrofen. COBRA samles i et kappløp mot klokken for å finne en måte å få lys og strøm tilbake, og redde samfunnet. Denne dagsaktuelle, britiske spenningsserien har premiere 5. april. Se «Cobra» her!

Condor – sesong 1

Spiontrhilleren Condor er en fartsfylt og engasjerende serie, hvor CIA-analytikeren Joe Turner får både kollegaene og mektige kriminelle på nakken. Turners liv blir snudd på hodet da han tar opp kampen mot terror, og ikke nok med det, han må flykte fra sin egen organisasjon. Du finner hele 10 episoder på Sumo, som sjelden mangler intensitet og tempo. Sesong 2 kommer senere i år. Se hele sesong 1 på Sumo!

The Cry

Britisk miniserie der et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby. Gjennom tilbakeblikk får vi vite mer om ekteskapet deres og den vanskelige foreldrerollen, samtidig som letingen etter barnet pågår. Den psykologiske thrilleren «The Cry» bygger på Helen Fitzgeralds kritikerroste roman med samme navn. Se «The Cry» her!

Fargo – sesong 1-2

Prisbelønt krimdramaserie med mørk humor, der hver sesong forteller om en ny “virkelig” forbrytelse. Det er nye karakterer, men samme typer intriger som i filmsuksessen “Fargo”, som den er inspirert av. Og alt foregår i et Minnesota der den skandinaviske arven er tydelig. Serien er skapt av forfatteren Noah Hawley (“De som faller”), og brødrene Coen, som stod bak filmen, er medprodusenter. Serien har 8,9 på IMDb. Se «Fargo» her!

Fartsblind

Stjernespekket spenningsdrama i åtte deler om den ambisiøse økonomijournalisten Bea (Julia Ragnarsson), som får et anonymt tips om uregelmessigheter i en svensk storbank. Bea aner et skup, men saken kompliseres av hennes affære med bankens gifte direktør, Peder (Matias Varela). Serien bygger på Carolina Neuraths bok “Fartsblind”, som i sin tur er inspirert av virkelige hendelser. Se «Fartsblind» her!

Frikjent – sesong 1-2

Aksel Borgen ble som tenåring siktet og frikjent for drapet på kjæresten. 20 år senere vender han tilbake til Lifjord, hvor lokalbefolkningen fremdeles er preget av drapet. Og det som skulle være et lukket kapittel, viser seg å være et åpent sår. Kritikerrost norsk krimdrama. Se «Frikjent» her!

Gold Digger

Den velstående 60-åringen Julia innleder en ny fase i livet når hun forelsker seg i den langt yngre tekstforfatteren Benjamin. Samtidig blir mørke hemmeligheter avslørt når de voksne barna hennes begynner å grave i Benjamins fortid. Er følelsene hans ekte, eller er han bare ute etter Julias penger? Gold Digger er en karakterdrevet relasjonsthriller i seks deler med Julia Ormond og Ben Barnes. 6 episoder. 6,5 på IMDb. Se «Gold Digger» her!

Grenseland

For å beskytte familien sin, dekker politietterforskeren Nikolai over en drapssak. Men når makkeren Anniken aner ugler i mosen, blir han fanget i et livsfarlig dobbeltspill i tjeneste. 8 episoder. 6,8 på IMDb. Se «Grenseland» her!

Gåsmamman 1-4

Sonja (Alexandra Rapaport) lever et ganske sorgløst liv med sin elskede familie. Mannen hennes, Frederik, sørger for en god økonomi gjennom handel med marihuana, noe som ikke er en helt ufarlig bransje, og plutselig tvinges Sonja ut i et livsfarlig spill. Hun får både bandemedlemmer og politiet mot seg, og hun vil gjøre alt for å beskytte sine barn. Hun kan ikke lenger være sikker på hvem hun kan stole på. Se «Gåsmamman» her!

Hamilton

Du som jakter på en god thriller, og samtidig vil glede ditt spionhjerte: Her får du best of both worlds. Den svenske spionthrilleren har Jakob Oftebro i hovedrollen, som bærer rollen like stødig som sine forgjengere. Det hele starter med en rekke bombe- og cyberangrep som skaper kaos i den svenske hovedstaden. Sikkerhetspolitiet trenger forsterkninger og tilkaller spionen Carl Hamilton, til agenten Kristin Eks store fortvilelse. Hun ser på han som en mulig mistenkt. Leting etter svar i falske spor, lojaliteter som blir satt på prøve og kald krig er bare noen av ingrediensene våre spion-fans vil sette pris på! Serien består av en dobbeltepisode + 8 episoder. Se «Hamilton» her!

I tillegg tilbys flere av Hamilton-filmene: «Hamilton – I nasjonens interesse», «Hamilton – Men ikke hvis det gjelder din datter» og «Dekknavn Coq Rouge».

Line of Duty – sesong 1-3

«Line of Duty» er en flere ganger prisbelønt krimserie om den fiktive enheten AC-12, som etterforsker korrupsjon i britisk politi. I hver sesong dukker det opp en ny sak som raskt utvikler seg til en nervepirrende katt-og-mus-lek for kriminalinspektør Steve Arnott og kollegaene hans. Score på IMDb er 8,6. Se «Line of Duty» her!

The Little Drummer Girl

Sent på 1970-talet drar skuespillerinnen Charlie til Hellas og møter den mystiske Becker (Alexander Skarsgård). Han jobber for den israelske etterretningstjenesten og vil rekruttere henne til en uhyre krevende rolle. “The Little Drummer Girl” er basert på en spionroman av John Le Carré og regissert av “Oldboy”-regissør Park Chan-wook. Se «The Little Drummer Girl» her!

The Mallorca Files

Den ambisiøse, britiske etterforskeren Miranda Blake og hennes mer avslappede tyske partner Max Winter er det perfekte team, men ser det ikke selv! De kommer ikke særlig godt overens, men når de tar fatt på Mallorcas aller mest mystiske saker, bedrer kjemien seg. Krimdramaet fra BBC er skrevet av mannen bak «The Good Karma Hospital» og «Delicious». Kulissene er vakre Mallorca, og vi utforsker ukjente og skjulte sider av den pittoreske øyen. 10 episoder. Se «The Mallorca Files» her!

Manhunt: Deadly Games

FBI jakter på den mistenkte etter et terrorangrep under OL i Atlanta 1996. Sikkerhetsvakten Richard Jewell er på tilstede under hendelsen og oppdager bomben i forkant. Ved å varsle omgivelsene lykkes han å redusere skadene, men snart mistenkes han selv å stå bak handlingen.

«Manhunt» er en dramakrimserie basert på en sann historie. 8,1 på IMDb. Se «Manhunt: Deadly Games» her!

The Missing – sesong 1-3

Kritikerrost krimdramaserie som skildrer alle foreldres verste mareritt: jakten på et forsvunnet barn. I sesong tre følger vi den franske politimannen Julien Baptiste, som i denne sesongen flytter til Amsterdam med sin kone. Der blir han involvert i letingen etter en prostituert kvinne, men saken utvikler seg snart til noe langt større. 8,2 på IMDb. Se «The Missing» her!

Modus – sesong 1-2

Seriesuksessen”Modus” er basert på krimdronningen Anne Holts bøker og handler om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik (Melinda Kinnaman). I sesong 2: Den amerikanske presidenten (Kim Cattrall) forsvinner under et statsbesøk i Stockholm. Kriminalpsykologen Inger Johanne Vik, som nå er gravid, blir involvert i jakten på sannheten. Etter hvert blir det tydelig at hun ikke kan stole på noen. Serien har 6,7 på IMDb. Se «Modus» her!

Mordene i Sandhamn – sesong 6

Stockholms skjærgård er ikke så fredelig som du kanskje tror. Mens bølgene slår mot klippene, kjemper kriminalbetjent Thomas Andreasson og jurist Nora Linde på liv og død mot uventet ondskap. “Mordene i Sandhamn” er en svensk krimserie basert på Viveca Stens bøker, med Alexandra Rapaport, Jakob Cedergren og Sandra Andreis i hovedrollene. 6,8 på IMDb. Den syvende sesongen får premiere sensommeren 2020. Se «Mordene i Sandhamn» her!

MotherFatherSon

Mediemogulen Max (Richard Gere) utsetter sin arvtager, Caden, for hardt press etter å ha brutt kontakten med ekskona, Kathryn. Når Caden bryter sammen, endrer situasjonen seg raskt for den fragmenterte familien, og med en helt ny Caden innser Max at hans mørke hemmeligheter slett ikke er trygge. 8 episoder. Se «MotherFatherSon» her!

Mr. Mercedes – sesong 1-3

Amerikansk thrillerserie med Brendan Gleeson, basert på Stephen Kings bestselgende boktrilogi “Mr. Mercedes”, “Finders Keepers” og “End of Watch”. Handlingen kretser rundt den pensjonerte mordetterforskeren Bill Hodges og en gal seriemorder som prøver å lure ham. 7,9 på IMDb. Se «Mr. Mercedes» her!

Nancy Drew

Amerikansk dramathrillerserie om tenåringsdetektiven Nancy Drew, kjent fra bøkene om Frøken Detektiv. 18-årige Nancy planlegger å forlate hjembyen Horseshoe Bay for å studere når hun motvillig blir involvert i et overnaturlig mordmysterium. Denne “Riverdale”-inspirerte serien er laget av Josh Schwartz og Stephanie Savage (“O.C.”, “Gossip Girl” og “Chuck”). Se «Nancy Drew» her!

Peaky Blinders – sesong 1-5

«Peaky Blinders» er vår beste serie du kanskje ikke har sett enda: Et rått og mørkt gangsterdrama fra mellomkrigstidens Birmingham som er både hyllet og elsket. Serien er sentrert rundt en kriminell gjeng som syr barberblader inn i hattebremmen, og den hensynsløse sjefen Tommy Shelby. Han er ambisiøs så det holder, men møter motstand i både politi og rivaliserende gjenger. Serien har alt: Spenning, overraskende vendinger, krevende familierelasjoner og umulig kjærlighet. Etter to episoder er sjansene gode for at du er hekta. I hovedrollen finner vi Cillian Murphy, kjent fra filmer som “28 Days Later” og “The Dark Knight”-triologien. Serien er laget av Steven Knight. 8,8 på IMDb. Se «Peaky Blinders» her!

Riviera – sesong 1-2

Den amerikanske kunstkjenneren Georgina lever et glamorøst jetsettliv på den franske rivieraen. Når ektemannen plutselig blir erklært død i forbindelse med en mystisk båteksplosjon, starter en farlig jakt på sannheten. Thrillerserie i ti deler av manusforfatteren Neil Jordan (“Borgias”), med Julia Stiles, Lena Olin og Iwan Rheon (“Game of Thrones”). Se «Riviera» her!

The Rook

Thrillerserie i åtte deler om ung kvinne som våkner opp i London med hukommelsestap. I jakten på sin egentlige identitet finner hun en hemmelig agentgruppe som skal beskytte personer med overnaturlige evner, og en verden der ingen er til å stole på. «The Rook» er basert på den bestselgende boken med samme navn, og i rollene møter vi Emma Greenwell (“Shameless US”) og Olivia Munn (“The Newsroom”). Se «The Rook» her!

The Rookie – ny serie! Premiere 8. april

John Nolan bryter opp sin trygge småbytilværelse og flytter til Los Angeles for å realisere sin drøm om å bli politimann. Mens andre på hans alder for lengst har etablerte karrierer, blir John den eldste rekrutten i LAPD. Omringet av tyve år yngre kolleger, blir det en farlig, humoristisk og uforutsigbar ny start på livet i LAs gater. Basert på en sann historie. 8.0 på IMDb. Se «The Rookie» her!

Sommerdahl-mordene

Dan Sommerdahl er en velansett etterforsker, lidenskapelig engasjert i sitt arbeid. Han deler arbeidsplass med sin kone, Marianne, som er sjef for kriminalteknikerne. Det nærmer seg 25 års bryllupsdag, men Marianne vil skilles. Og deres beste venn og kollega, etterforskningsassistent Flemming Torp, nærer sterke følelser for Marianne. Se «Sommerdahl-mordene» her!

The Truth About the Harry Quebert Affair

Amerikansk dramathrillerserie om den berømte forfatteren Harry Quebert (Patrick Dempsey), som blir mistenkt for mord når en ung kvinne som forsvant for 33 år siden, plutselig blir funnet begravd i hagen hans. Mistanken mot forfatteren øker når deler av hans gamle manus blir funnet blant likrestene. “The Truth about the Harry Quebert Affair” bygger på Joël Dickers bestselgende bok med samme navn. Se «The Truth About the Harry Quebert Affair» her!

Tynn is

Cecilie Mosli er regissør for C Mores originalserie «Tynn is», et spenningsdrama i et praktfullt arktisk miljø som bygger på det brennende aktuelle klimaspørsmålet. Et forskningsfartøy blir angrepet utenfor Grønland, samtidig som det arktiske rådet forsøker å bli enige om en avtale som forbyr miljøskadelig oljeboring i regionen. Bak avtalen står Sveriges utenriksminister Elsa (Lena Endre – bl.a. Frikjent), hvis politiske rådgiver Viktor (Alexander Karim) er ombord i det angrepne skipet. Angrepet setter Elsas avtale i fare og hjemme i Sverige starter en kamp mot klokken for Säpo-agent Liv (Bianca Kronlöf – Unge lovende) som er gravid med Viktors barn. Se «Tynn is» her!

Wallander

Henning Mankells lynskarpe politietterforsker Kurt Wallander står overfor nye vanskelige saker. Denne gangen er to av hans nærmeste kollegaer kriminalbetjent Stefan Lindman og Wallanders datter Linda. Hun er nylig uteksaminert fra politiskolen og har fått jobb i Ystad-politiet. Svensk thrillerserie på seks episoder med Krister Henriksson fra 2005. I tillegg ligger det 19 filmer fra Wallander i arkivet. 7,6 på IMDb. Se «Wallander» her!