Serier

Krim er aller best i påsken

Fjell eller by, snø eller regn – det finnes mange gode grunner til å sette seg i sofakroken med Sumo-serier denne påsken.

Sumo-påske

Mayday

TV 2s egen påskekrim er allerede i gang, så det er bare å henge seg på opptakene på Sumo. Satt til den engelske byen ved samme navn, ligger det en skummel verden bak all postkort-idyllen. Når mai-dronningen Hattie skal krones, har hun forsvunnet sporløst, og det fredelige samfunnet rives opp med roten. Hvem var Hattie egentlig, og hvorfor skulle noen ønske å skade henne?

Toget – på sporet av en morder

Med en litt lysere undertone, presenterer TV 2 også en påskekrim-dramakomedie med Morten Ramm og John Brungot i hovedrollene. Ett av NSBs persontog er på vei fra Oslo til Bergen. Ombord på toget er to etterforskere (spilt av Ramm og Brungot) på vei hjem og på ferie. Plutselig blir toget tatt av ras på Finse, og når strømmen kommer tilbake, oppdager de at de har to lik i vognen. Et klassisk oppsett, og nikkene til gamle helter som Poirot og ferskere vare som Harry Hole blir ikke lagt skjul på.

Mayday - Leila Mimmack som Hattie

Men krim på TV 2 Sumo er mye mer enn bare påske. En norsk og to engelske godbiter kan også anbefales om du har tid til overs mellom skiturene:

Det tredje øyet

Denne våren har du kunnet følge Viggo Lusts desperate kamp for å løse mysteriet om sin forsvunne datter Christina. Hvis du ikke har fått sett alt ennå, ligger samtlige 10 episoder klare til dypdykk på Sumo.

Sherlock

Den mest klassiske detektiven av dem alle, Sherlock Holmes, løser Londons mysterier i BBCs nytolkning av Sir Arthur Conan Doyles omfattende kanon. Hunden fra Baskerville, Moriarty og den trofaste kompanjongen Watson er selvsagt representerte, mens Benedict Cumberbatch skaper en Sherlock så unik at prisene renner inn på begge sider av Atlanteren.

Luther

Anerkjennelse på begge sider av havet har i høyeste grad også Hackneys egen Idris Elba. Han er aller mest kjent som Stringer Bell i The Wire, men som morddetektiv med en mørk side overbeviser han også stort. To sesonger med John Luther er nok til å utforske både seriemordere og detektivens egne problemer, og vi stifter et fascinerende bekjentskap med hans nemesis/femme fatale Alice Morgan.

Hvis du runder alle påskens mordmysterier, finnes det selvsagt mer ferskt kvalitetsdrama å pløye gjennom på Sumo:

Justified – alle sesongene

U.S. Marshal Raylan Givens løser også større og mindre mysterier i sitt Harlan County, og vi har allerede lagt ut sesong 1–4. Før påsken er omme, får du også hele sesong 5, som har norgespremiere på Sumo rett fra TV-visning i USA. Få med deg den tøffeste serien du aldri har sett på TV!

Justified sesong 4 Timothy Olyphant

Orphan Black

Liker du en god konspirasjon, kan denne være midt i blinken for deg. Sarah Manning blir vitne til selvmordet til en kvinne som ser ut akkurat som henne. Hun stjeler identiteten til den fremmede kvinnen for å kunne ta ut pengene hennes, men oppdager da at hun har blitt involvert i en dødelig konspirasjon. Det finnes mange med hennes fjes der ute, og attpåtil er det noen som jager dem. Vi legger ut hele første sesong på TV 2 Sumo i påsken.

Signatur Johannes