Alt Premier League Sport

Nå braker det løs!

Slitt med fritidsproblemer i sommer? Nå er Premier League endelig tilbake for å fylle hverdagen med den vakreste fotballen verden har å by på.

BLÅ: Cesc Fabregas er tilbake i London, men denne gangen skal han ikle seg Chelseas blå drakter.

Etter en lang sommerpause gjør Premier League-klubbene nå sine siste forberedelser før verdens beste liga blåses i gang førstkommende lørdag. Og for en sesong dette kommer til å bli!

>> Slik sendes Premier League på TV 2

Det er nærmest umulig å tippe hvilke lag som kommer til å havne på topp fire denne sesongen. Chelsea har forsterket seg med stjerner som Cesc Fabregas og Diego Costa, og regnes av mange som de store favorittene til å løfte det gjeve trofeet når poengene skal telles opp ved sesongslutt. Men det blir langt i fra noen enkel oppgave for Mourinho og hans menn. Utfordrerne til ligagullet er mange, og det spås en rekordjevn Premier League-sesong.

STJERNEKJØP: Alexis Sanchez er signert, og gjør Arsenal til en seriøs gullkandidat denne sesongen.

Regjerende mester Manchester City vil med stor sannsynlighet være med å kjempe helt i toppen. De lyseblå fra Manchester har forsterket laget med spillere som Bakary Sagna, Fernando og den franske stopperkjempen Eliaquim Mangala. Arsenal nevnes også for første gang på lenge som en av de mest seriøse gullkandidatene. London-klubben har vært på shopping i Barcelona, hvor de fikk tak i den chilenske angrepsstjernen Alexis Sanchez. I tillegg har Mathieu Debuchy tatt veien fra Newcastle, sammen med Callum Chambers fra Southampton. Kan dette bli året Arsene Wenger endelig får sin fjerde ligatittel?

NY SJEF: Mye spenning er knyttet til hvordan Manchester United vil prestere med Louis van Gaal som manager.

Manchester Uniteds kanskje viktigste sommersignering kom allerede i mai, når Louis van Gaal ble ansatt som ny manager. De røde djevlene har vist lovende takter i sommerens treningskamper, og det mangler ikke på overgansrykter rundt klubben. Kanskje vil flere nye fjes slå følge med Ander Herrera og Luke Shaw inn portene på Old Trafford før overgangsvinduet stenges på Deadline Day den 1. september?

>> Kjøp Sumo Premium-abonnement her – og få tilgang til Premier League og alt annet innhold på Sumo!

Stor spenning er også knyttet til Liverpool, som var svært nære å ta sitt første ligagull på 24 år sist sesong. Luis Suarez, lagets store stjerne forrige sesong, har tatt veien til Barcelona, og pengene tjent på denne overgangen har allerede ført til en rekke nye signeringer. Lallana, Lovren, Can og Moreno er noen av de nye navnene som skal ikle seg de helrøde draktene på Anfield i år, og også her kan det skje mer før vinduet stenger.

Tottenham har fått Mauricio Pochettino som manager. Argentineren imponerte en hel fotballverden med sitt arbeid i Southampton, og mange tror han kan være mannen som kan gi det talentfulle mannskapet et løft etter en skuffende sesong sist. I tillegg kan Everton nevnes, som har hatt et godt overgangsvindu etter å ha sikret seg signaturen til fjorårets leiesoldater Gareth Barry og Romelu Lukaku.

Dette utgjør altså syv lag som nok har ambisjoner om å være med å kjempe om å havne i ‘topp fire’ når sesongen avsluttes i mai 2015. For en sesong dette blir!

>> Slik ser du Premier League på TV-skjermen med TV 2 Sumo.

Disse kampene sender vi direkte fra den første Premier League-runden:

Lørdag 16. august:

Kl. 13.00: Manchester United – Swansea  (kampstart kl. 13.45)

Kl. 15.50: West Ham – Tottenham kl. 16.00 (kampstart kl. 16.00)

Kl. 18.00: Arsenal – Crystal Palace (kampstart kl. 18.30)

Søndag 17. august:

Kl. 13.45: Liverpool – Southampton (kampstart kl. 14.30)

Kl. 16.30: Newcastle – Manchester City (kampstart kl. 17.00)

Mandag 18. august:

20.15: Burnley – Chelsea (kampstart kl. 21.00)

Kampene ser du her. God fornøyelse!