Alt

Kingdom – kun på TV 2 Sumo

Kingdom NORGESPREMIERE 18. desember EKSKLUSIVT på TV 2 Sumo

Det er noen få dager igjen til jul ennå, men allerede nå har vi gleden av å gi deg den første harde pakken på TV 2 Sumo – og den er attpåtil knallhard! Kvalitetsdramaet Kingdom er en av høstens store serie-snakkiser, og en av seriene du bare må få med deg denne vinteren. Du kan se hele sesongen eksklusivt på TV 2 Sumo fra 18.desember.

Bakteppet for historien er MMA-miljøet i Venice, Los Angeles. For de uinnvidde kan jeg nevne at MMA står for Mixed Martial Arts. Dette er en fullkontakts kampsport, som tillater bruk av både slag og såkalte «grappling-teknikker», hvor motstanderen gripes og rives ned. En ganske røff kampsportgren, med andre ord.

Alvey_Gallery3
Frank Grillo som sjefen sjøl, Alvey Kulina.

I bakgatene i Venice møter vi MMA-legenden Alvey Kulina, spilt av Frank Grillo («Warrior», «Captain America: The Winter Soldier»). Alvey eier og driver Navy St. MMA gym sammen med sin kjæreste Lisa Prince (Kiele Sanchez). Alvey er trener for MMA-utøvere, deriblant sine to sønner Jay (Jonathan Tucker «Hannibal», «Parenthood») og Nate (Nick Jonas).

Nate_Ryan_Jay_Gallery1
Alveys tre protesjéer, Ryan, Jay og Nate.

I de første episodene ser vi at Lisas ekskjæreste, og tidligere MMA-superstjerne, Ray Wheeler (Matt Lauria «Friday Night Lights») slipper ut av fengsel og får jobb i et skadedyrsfirma. Men Alvey ønsker å få ham i form igjen slik at han kan gjøre comeback i buret. Til tross for sterke motforestillinger fra Lisa begynner Ray å trene hos Alvey.

Kulina-familien er ellers den rene inkarnasjonen av en dysfunksjonell familie. Den eldste sønnen, Jay, forøvrig fantastisk godt spilt av Jonathan Tucker, er en forfyllet junkie, og en uforutsigbar «screw-up». Han er et naturtalent innenfor MMA, men er utestengt fra gymmen på grunn av et konfliktfylt forhold til sin far. Personlig synes jeg at Jay er den aller mest interessante karakteren, kanskje nettopp fordi han er så uforutsigbar.Yngstemann, Nate, er brorens rake motsetning. Nate er av det hardtarbeidende disiplinerte slaget, og kanskje en av de mer forutsigbare karakterene i serien. Han får imidlertid en uheldig start i serien når han blir offer for en hevnaksjon mot faren.

Jay_Gallery3
Jonathan Tucker i rollen som Alveys eldste sønn, Jay Kulina.

I tillegg finner vi Kulina-brødrenes mor, Christina (Joanna Going «House of Cards», «Mad Men») som prostituert junkie som Jay ønsker å få bort fra gaten. Nate derimot vil ikke ha noe med moren å gjøre.

Christina_Gallery1
Kulina-brødrenes mor, Christina spilt av Joanna Going.

Serien er ellers spekket med interessante plot som driver historien fremover. Noen av dem har vi sett før, men de føles likevel ikke som rene klisjeer. Karakterene er troverdige, og det er forfriskende å se et drama som utspiller seg i et miljø som knapt er skildret i film- og TV-drama tidligere.

Kingdom er et mørkt og rått drama. Det leveres godt håndverk i alle ledd i produksjonen, og det vises på skjermen. Manuset er godt, og det er selvfølgelig heller ikke noen ulempe at serien er krydret med godt koreograferte actionscener. Du er herved også advart. Kampscenene utgjør en forholdsvis liten del av serien, men til gjengjeld er de er svært realistiske og eksplisitte. En bolle med popcorn hjelper deg å bli kvitt blodsmaken…

Lisa_Gallery3
Ryans eks, og Alveys nåverende kjæreste, Lisa Prince.

MMA-fans kommer garantert til å digge Kingdom. Når det er sagt trenger man verken å være fan av sporten eller å ha noe som helst til overs for den for å like serien. Etter en noe voldelig første episode tar serien det noe ned og lar de virkelige spennende konfliktene komme til overflaten. Kingdom er først og fremst et knakende godt karakterdrama og det er dynamikken mellom karakterene som driver serien og som gjør den verdt å se. Er du skeptisk – gi de to første episodene en sjanse. Jeg er temmelig sikker på at du kommer til å like det du ser.

God fornøyelse!

PS: Vi har kjøpt «Life of series» til denne serien. Det vil si at vi kommer til å legge ut alle sesongene etterhvert som de kommer.