Serier

Moderne western i fem sesonger

Den åpner så bra som noen annen TV-serie har gjort, og har bare fortsatt å pumpe ut strålende underholdning over fem sesonger. Nå kan du se de to første sesongene på Sumo, mens sesong 3–5 er like rundt hjørnet.

Timothy Olyphant som Raylan Givens i Justified. (Foto: Sony Pictures Television)
Timothy Olyphant som U.S. Marshal Raylan Givens i Justified. (Foto: Sony Pictures Television)

Bli med til Harlan County, der U.S. Marshal Raylan Givens har blitt gjemt bort av sine sjefer etter en uheldig avslutning på Miami-karrieren. Åpningsscenen der det hele går galt er en klassisk western-standoff der Raylan gjør ord til handling. Det blir det også mer av etter hvert, for Timothy Olyphants rolleskikkelse er like dønn seriøs som tilsvarende sheriff i Deadwood, dog med noe mer glimt i øyet denne gang.

Raylan Givens er ganske enkelt en gammel westernhelt i moderne innpakning, og rettferdighet står øverst på prioriteringslisten. Der han var en fisk på land i solfylte og glorete Miami, glir han naturlig inn i sin gamle hjemby på det amerikanske bondelandet. Harlan County, Kentucky er et gruvesamfunn med inngrodde tradisjoner, men også en håndfull hardbarkede kriminelle. Disse er naturligvis også gamle kjente av Raylan, og alt han foretar seg mot de selverklærte outlaws har implikasjoner langt utover det komfortable.

tilgang_knapp

En western blir ikke helt det samme uten en kvinnelig interesse for vår helt, og U.S. Marshal Givens finner også gamle flammer som umiddelbart blusser opp igjen. Når Ava også har forbindelser til den kriminelle Crowder-familien, får Raylan hendene fulle med action.

Sesong 1–2 nå, sesong 3–5 fra 1.april

To Emmy-priser og en haug med nominasjoner har blitt kastet etter Justified, til tross for en litt bortgjemt tilværelse på kabelkanalen FX. Våre venner på serienytt.no kaller Justified den beste serien du ikke fikk sett på TV, mens Asbjørn Slettemark også anbefaler på det varmeste. Vi er veldig glade for å ta den inn i varmen på Sumo, og 1. april får du også sesong 3–5 slik at du kan nyte hele denne kruttpakken fra Timothy Olyphant & Co!

Signatur Johannes