Serietips

Innevær? Se dette i helgen!

Vittig animasjon, sterkt periodedrama, nei-ikke-gjør-det-humor, en brilliant advokatserie, og en actionsfylt spionthriller. Her er våre anbefalinger for TV-helgen!

1. Animasjonsfilm både du og ungene vil like: Zootropolis

Zootropolis er en storby hvor alle verdens dyr lever tett oppå hverandre i en herlig kaotisk harmoni. Rovdyrene har sluttet å jakte, og byttedyrene kan følge sine drømmer uten å bli spist. Blant dem finner vi Judy – en liten kanin som blir politi og flytter til storbyen for å jobbe side om side med neshorn og elefanter i kampen mot ulovligheter. Hun går inn i jobben med stor iver og entusiasme, men det første oppdraget blir vanskeligere enn hun tror. Når flere rovdyr plutselig forsvinner sporløst, begynner tilliten mellom rovdyr og byttedyr i Zootropolis å briste, og det blir opp til lille Judy å løse det store mysteriet.

Zootropolis er en herlig fantasifull og tidvis hysterisk morsom film som har tatt på seg å løse alskens tenkelige og utenkelige praktiske utfordringer for små og store dyr. Filmmusikken er det forresten norske Stargate som står bak, fremført av selveste Shakira. Se den med original tale, eller på norsk hvis du har små barn. Tilgjengelig til 31. januar.

Vil du ha flere tips om animasjonsfilmer? Vår filmanmelder Camilla har sett på tre titler som du finner på Sumo nå!

Bilderesultat for zootropolis

2. Visuell nytelse: Peaky Blinders

I mellomkrigstidens Birmingham kniver ulike grupperinger om penger og makt. Blant dem finner vi sigøynerbanden «The Peaky Blinders» som ledes av unikumet Thomas Shelby, en preget krigsveteran med en strålende forretningssans.

Thomas Shelby er alltid to skritt foran konkurrentene. Med råskap og kløkt – og en høyst pragmatisk lederstil – slenger han Birmhinghams kriminelle underverden rundt seg som en litt ufrivillig dansepartner. Det er et farlig spill hvor allianser og våpen er hard valuta. Politiet kan kjøpes for penger og nye venner betyr nye fiender. Vi lover en real fest for deg som digger røffe gjengoppgjør i støvete bakgater.

Peaky Blinders er ikke bare spennende. Serien er også en fornøyelse å se på. Med sin unike og lekre visuelle stil, er den et cinematografisk mesterverk. Og med et moderne lydbilde beriket av navn som Nick Cave, Jack White og Radiohead er det bare å lene seg tilbake og nyte opplevelsen. Se fire sesonger her!

Relatert bilde

3. Hysterisk morsomt: Best før

Har du enda ikke fått med deg humorsuksessen «Best før»? Linn Skåber er strålende i rollen som nyskilte Lena, som mister både mannen og jobben på 40-årsdagen. Fast bestemt på at alt er greit, stabler hun seg på beina og tar opp jakten på ny jobb, og kanskje ny mann. Det hele blir hysterisk morsomt, men med en sårbar undertone. Obs: Det kan være greit å ha puta klar, om det skulle bli FOR flaut! Se to hele sesonger her!

4. Snappy dialog og skyhøye odds: For the People

Snappy dialog, sterke karakterer, drama, intriger, blomstrende kjærlighet, kjærlighet som går i dass, karrierekvinner og menn i smarte dresser og nypussede sko, og skyhøye odds. Alltid skyhøye odds. Det er noe av det som kjennetegner Shonda Rhimes sine suksesserier. For the People er ikke annerledes.

Med New York som bakteppe følger vi seks up-and-coming advokater som tar saker for begge sider av loven, uansett er de alltid toppmotivert for å knuse motstanderne. Som i alle Shonda Rhimes sine serier er jobbliv og privatliv presentert i en deilig mix. Blir noen av advokatene romantisk involvert i hverandre? Check!

For the People er for deg som digger Suits, Scandal eller Grey’s Anatomy – vi har den eksklusivt på TV 2 Sumo!

5. Actionfylt med Jennifer Lawrence: Red Sparrow

Da Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) får en skade som tvinger henne til å slutte som ballerina ved Bolsjojballetten i Moskva blir hun rekruttert til den russiske etterretningstjenesten av sin onkel. Etter å ha gjennomgått en særdeles spesiell opplæring på “Sparrow School” får hun i oppdrag å finne identiteten til en muldvarp. Hun blir nødt å bruke kroppen sin som våpen, fanget i en verden hun desperat prøver å unnslippe. Filmen er full av både action og spenning og Jennifer Lawrence gjør en meget god jobb i rollen som “spurv”.  Se Red Sparrow her!