Serier

I Am Cait

Gåsehuden har bare så vidt lagt seg etter første episode av I Am Cait. For oss som er blitt godt kjent med atleten og storfamiliefaren, Bruce Jenner, gjennom Keeping Up With The Kardashians, er dette et følelsesladet møte. Bruce er blitt Caitlyn foran øynene på en hel verden, og det er fantastisk å se hvordan hun bruker sin posisjon til å gi en stemme til transpersoner verden over.

cait

I I Am Cait følger vi Caitlyns reise – fra hennes første møte med sin nærmeste familie til hennes arbeid for å fjerne tabuet rundt transseksualitet. Det er godt å se at Caitlyn har den samme varmen og humoren som vi kjenner fra Bruce, samtidig som det er en mer tilfreds og selvsikker person vi møter i Cait. Jeg kan ikke annet enn å innrømme at jeg er rørt. Rørt over den aksepten samfunnet viser henne. Rørt over hvordan hennes 89 år gamle mor takler den spesielle situasjonen. Tenk at en person i Caitlyns posisjon kan gå foran med et så godt eksempel – ikke bare for andre transpersoner, men for en hel verden! Gåsehud.

Se serien her!

For oss Kardashian-fans er dette en fin mulighet til å følge vår favorittfamilie fra en litt annen vinkel. Dog er I Am Cait en interessant serie også på et annet plan enn Keeping Up With The Kardashians. En glossy dokusåpe om et aktuelt og alvorlig tema – akkurat som jeg kunne håpe da jeg så det berømte Bruce Jenner-intervjuet for første gang (med en pakke Kleenex i hånden). Og Kleenex kan det bli behov for her også.

tilgang_2015

Keeping Up With The Kardashians er en av mine definitive underholdningsfavoritter, men I Am Cait føles naken og ekte på en helt annen måte. Et menneske har blottlagt sin sjel for samfunnet. At en 66 år gammel, høyprofilert person gjennomgår kjønnsbekreftende behandling og til slutt viser verden hvem hun egentlig er, det kan ikke gå stille forbi. Og jammen er jeg glad for at det ikke gjorde det. På alle måter.

Gled dere til å bli med på Caitlyns reise i første sesong av I Am Cait – hver mandag kl. 20.30!

Sesong 9 av Keeping Up With The Kardashians ser du her. (Sesong 10 er tilgjengelig fra 08. november.)

 

sign_ida