Rettighetsskolen

Hva er bedre enn én Vikings? To Vikings!

Hvis du følger trofast med på Vikings, har du kanskje sett at den ligger to ulike steder her på Sumo. Hvis du ikke følger med på Vikings, hva venter du på? Store menn, vakre kvinner, ringbrynjer og dragebåter, what’s not to like?

Uansett, dette med to steder. TV 2 Sumo har et samarbeid med C More om å legge ut deres innhold, som gir oss ekstra mange deilige sesonger av serier. Av og til blir det slik at både Sumo og C More har rettigheter til samme serie. Null stress tenker du, da slår dere dem bare sammen? Jo, men siden C More legger ut sitt innhold på TV 2 Sumos sider, vil de rimelig nok at det er tydelig merket som C More-innhold. Så vi kan ikke bare slå sammen serier sånn helt uten videre – men av og til nøyer vi oss med å bare ha C More-versjonen tilgjengelig.

Men så var det Vikings da! Der er i tillegg sesong 5 delt i to. C More har rettigheter til sesong 1 til 4, og første halv del av sesong 5. TV 2 Sumo har egne rettigheter til siste del av sesong 5. Og siden vi altså ikke kan blande de ulike rettighetene på samme side, blir de liggende som to ulike serier på Sumo.

Hvis du har hengt med så langt – gratulerer! Det er verken enkelt, brukervennlig eller lett å forstå. Men denne gangen må det dessverre bare bli sånn.

Vikings sesong 1, 2, 3, 4 og 5 A finner du her!

Vikings sesong 5B, altså de nyeste episodene, finner du her!