Strømmetips

Helgens strømmetips

Mannen som lekte med ilden, fjordcowboyer, dramatisk flukt, knallsterk kjærlighetshistorie og bestevenner på vinterferie – her er helgens strømmetips! 📽️

1. Mannen som lekte med ilden

Historien om suksessforfatteren Stieg Larsson, som iherdig samlet kunnskap om Sveriges rasistiske grupper lenge før de fremmedfiendtlige strømningene ble synliggjort på 1990-tallet. Sakte ble han en av verdens fremste eksperter på høyreekstremisme, men også et av de mest truede menneskene i Sverige. Når Stieg Larssons ukjente arkiv blir funnet, får vi tilgang til store deler av livsverket hans. Se dokuserien på Sumo nå!

2. Meir f***skap: Fjorden

Se to nye episoder med cowboyene fra Hardangerfjorden! Lothepus opplever at kjendistilværelsen krever mye av ham, og slites mellom to verdener. Må han velge mellom artistkarrieren og anleggsarbeid? Joar er i en økonomisk krise, men mener han har funnet en ny måte å løse den på. Du får nye episoder hver onsdag. Se «Fjorden Cowboys» her!

3. Hva skjedde egentlig med Prinsesse Latifa?

I februar 2018 gikk den 32 år gamle datteren til Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum, Dubais hersker og statsminister, ombord på en båt og satte seil til India. Planen var å rømme og starte et nytt liv i USA. I løpet av noen dager ble båten hun var ombord på stormet av Indiske militærstyrker, og man antar at prinsessen ble returnert til sin far i Dubai. Siden har ingen hørt fra henne. I forkant av flukten laget prinsesse Latifa en video som hun hadde betrodd til en advokat i USA, og dager senere ble denne publisert på You Tube. Se dokumentaren «Flukten fra Dubai» her! 

Få også med deg bestevenninnen Tiina Jauhiainen hos Skavlan, som forteller den dramatiske historien om rømningsforsøket.

4. En kjærlighetshistorie som slår gnister: Rust and Bone

Dyretreneren Stéphanie og alenefaren Ali knytter sterke bånd – tross store motsetninger – etter at Stéphanie blir utsatt for en ulykke. Marion Cotillard og Matthias Schoenaerts briljerer i sine respektive roller i dette sterke romantiske dramaet, og er begge hyllet for sin innsats foran kamera.  Rust and bone er ikke den klassiske kjærlighetshistorien, men like fullt en knallsterk fortelling det slår gnister av! Se «Rust and Bone» her.

5. Bestevenner på tur: Karsten og Petra på vinterferie

Opp med hånda alle som har sett Karsten og Petra-filmene hundre ganger! 🙋‍♀️

De minste ser aldri ut til å bli lei av de to bestevennene som sammen utforsker verden, og det er slettes ikke rart. Filmene er koselige, gjenkjennelige og med masse fantasi! I disse vinterferietider kan det jo passe å se nettopp «Karsten og Petra på vinterferie»? Vi har totalt seks filmer og den første delen av serien om Karsten og Petra.