Min Sumo

Erlend (53) anbefaler

Hva er din all-time favoritt TV-serie?

Svaret MÅ bli Friends – like funny i dag som på 90-tallet.

Og hvis du er HELT ærlig?

Oj, husker jeg hadde en crush på Melissa i såpeoperaen Falcon Crest.

Hva er ditt favoritt TV-øyeblikk?

Da Solskjær avgjorde Champions League-finalen i 1999. Jeg så kampen på et utested og kom i skade for å velte et bord fullt med øl da jeg spratt opp av stolen i ekstase. Innehaveren var United-fan som meg, så det gikk greit.

Ser på nå:

Jeg elsker sjakk, og derfor har jeg selvfølgelig binsjet Queens Gambit på Netflix. Perfekt i kombinasjon med sjakksendingene på Sumo. Sjakk fungerer rett og slett utmerket både som fiction og sport.

Hvilke Sumo-serier anbefaler du?

Des

En britisk seriemorder, Dennis Nielsen, som har tatt livet av 15 mennesker på makabert vis. Basert på en sann historie.

Fantastisk skuespill av hovedrolleinnehaveren (han fra Broadchurch). En pedantisk psykopat som i avhørene beskriver drapene sine like likegyldig som om det var epleslang han var hanket inn for. Miniserie, dessverre. Hadde fortjent en full sesong.

Gangs of London

Nærportrett av mafiamiljøet med hevn/represaliser som rød tråd.

Når man tenker på gangsterproduksjoner fra dagens London, tenker man gjerne på Guy Ritchie hvor gangstermiljøet skildres med humor, kjappe replikker og tight klipping. Gangs of London er noe helt annet: Det er knallhardt, bekmørkt og så intenst at du må ta deg en lang luftetur etter hver episode. Ikke for den lettskremte, og de mest eksplisitte voldsscenene jeg har sett strømmet. Regner med at den har høy anbefalt aldersgrense.

The Office

Sitcom-mockumentary som skildrer hverdagen på en totalt dysfunksjonell arbeidsplass.

Det er sjelden at jeg liker amerikanske versjoner av europeiske originaler, men denne varianten fungerer minst like godt som mesterverket til Ricky Gervais og Stephen Merchant. Utrolig hvordan det er mulig å presse inn så mange pinligheter i løpet av de tjue minuttene episodene varer. Perfekt binsj.