Serietips

Elever på arbeidsuke anmelder serier

Blålys
Vi er noen elever fra forskjellige skoler i Bergen som er på jobbuke. Vi har fått en oppgave som går ut på å skrive et blogginnlegg til TV 2 Sumo. Blogginnlegget skal handle om serien Blålys.

Blålys handler i hovedsak om polititiet og jobben de gjør. Du får et unikt innblikk i politiarbeidet i et av norges største politidestrikter Det er den første norske politiserien som er lagd.

Dette er en fin serie å se både aleine og sammen med andre. Den er spennende og alvorlig, og veldig lærerik hvis du vil finne ut mer om politiet. Serien passer for alle fra 12 år og oppover. Skrevet av Synve Kaltvedt, Thomas Gjertsen og Endre Skarstein.

Terningkast 4.

En får væra som en er
Dette er en serie for deg som liker en voksen, men sær humor. Serien handler om en litt over snittet camping interessert gjeng med mange ulike karakterer og personligheter. Smørsia camping er der de befinner seg. Noen av scenarioene er en noe en del av oss kanskje kan kjenne seg igjen i i dagliglivet.

Terningkast 4.

Helsesista
Vi er på jobbuke her i TV 2. Vi er delt inn i tre grupper og fått i oppgave å skrive en anmeldelse om en serie på TV 2 Sumo.  Niklas, Erik, Rikard og Hedvig skriver denne anmeldelsen. Vi er 15 år. Vi fikk i oppgave å skrive om vår inntrykk av serien “Helsesista”. Vi har sett 1 episode.

Serien var ikke spesielt gøy å se på, men det er et viktig tema å ta opp. Serien handler om en helsesøster som snakker om viktige temaer om ungdomslivet. Hun snakker om kroppspress, selvmord, følelser osv. Denne serien kan være bra å se på for ungdommer som har problemer innenfor disse temaene, følelser, kroppspress. Hun snakker med ungdommer som har gått gjennom disse problemene. Dette gjør at serien blir mer variert (ikke bare hun som snakker). Episoden vi så var litt kjedelig i perioder så vi anbefaler at hun bør gjøre serien litt mer spennende.

Terningkast 4.