Love Island

Dette skjedde første uken på Love Island

Episode 1:
Velkommen til oppsummering av første uken på «Love Island 2020»! For deg som kanskje er litt usikker på hva Love Island går ut på, eller kanskje du ikke har fått med deg første uken og er nysgjerrig på hva som har skjedd, og om dette potensielt er et program for deg, så er vi her for å hjelpe. La oss oppsummere!


«Love Island» handler om at en gjeng med jenter og gutter skal finne kjærligheten i en villa som i år befinner seg i Argentina. Nye deltakere kommer inn gjennom hele sesongen, og disse skal gjennom pardannelser og -splittelser, konkurranser, og potensielt drama og kjærlighetssorg, hvor sistnevnte ofte er noe som går hånd i hånd med å finne den store kjærligheten. Spesielt når du har konkurranse hvor enn du ser rundt deg i villaen. Men det som er gøyest av alt, er at det er vi som seere som bestemmer hvem som blir eller må dra hjem. Vi får nemlig stemme på våre favorittdeltakere og par gjennom «Love Island»-appen (du finner den i App Store og Google Play-butikken). Med andre ord; deltakernes skjebne ligger i våre hender. Så, nå som du har skjønt konseptet, la oss hoppe inn i hva som faktisk har skjedd denne uken.

Morten Hegseth, som er «Love Island» sin høye og stolte programleder, er førstemann til å entre villaen og ønsker oss velkommen til «Love Island 2020». Han har tatt sin nye jobb blodig seriøst, og med «Love Island»-tatovering (ja, du leste riktig, tatovering), spray tan, tips fra andre kjente programledere i hvordan gjøre den beste jobben og litt innsikt fra mamma Hegseth om hans besettelse med kjendiser og det glamorøse livet, er det nok få som har gledet seg til premieredagen mer enn Morten (se «Reisen til Love» på TV 2 Sumo her).


Og med det, er vi i gang. Inn kommer jentene en etter en, alle like flotte, smilende og spente, med ingen anelse om hva de har i vente. Som Nora sier «det er så rart, for vi kjenner hverandre ikke, men vet at vi vil bli så jævlig godt kjent», og vi kunne ikke sagt det bedre selv. Vi kommer til å bli godt kjent med dere. Jentene, som er Nora, Thammy, Oda, Iselin og Mie, stiller seg opp klar for at guttene skal entre villaen. Morten spør jentene om de er klar for å møte guttene, noe de hopper opp og ned og skriker «JA!» til, forståelig nok. Hele programmet handler jo tross alt om at de skal møte en potensiell kjæreste, og det er vel noe alle er spent på?

En etter en kommer guttene inn, Johannes, Nate, Ali, Ådne og Eskil, og jentene virker nok så fornøyd med det de ser. En etter en danner de par med jentene, og noe smålig kleinhet blir det selvfølgelig. For når de danner par kan nemlig jentene ta et steg frem om de liker gutten som kommer inn, men guttene kan velge fritt blant alle jentene om hvem de vil danne par med, uansett om de står med en gutt fra før av eller om jenten de velger tar et steg frem eller ikke. Dette skaper noen kleine øyeblikk mellom våre nydannede par, men det vi ender opp med til slutt er da altså:

Oda og Johannes
Thammy og Nate
Mie og Ali
Nora og Eskild
Iselin og Ådne

Morten forteller de igjen at de alle er fine og flotte, men før han forlater villaen gir han de en en siste beskjed om at dette er «Love Island», og valgene de nå har tatt kan få konsekvenser for hvor lenge de blir i villaen, og at den første overraskelsen kommer mye tidligere enn de tror. Og Morten lyger ikke her, for ikke mange timer senere, ikke lenge etter deltakerne rekker og si «Herreguud så fiint», finne ut hvor farlig nært de skal ligge partneren sin i det felles sovearealet, putte på seg finstasen fra deres 40 kg med bagasje, så kommer det to nye deltakere inn – Ida og Emilio. De får en «MELDING!!» om at de skal velge en partner snart, men de kan ikke velge fra samme par. #DoubleTrouble

Episode 2:
Neste episode så havner det rett inn i meldingen som ble mottatt på slutten av forrige episode. Ida og Emilio skal senere velge hver sin partner, men får ikke velge fra samme par. Dette resulterer i smålig uro og usikkerhet i gjengen når det går opp for dem at er det i gang. #LetTheGamesBegin.

Episoden tar en vending når Iselin forteller Mie nesten morgen at hun og Ådne nesten kysset (!!) natten før og innrømmer at hun liker Ådne ganske så godt. Skjønt! Både Mie og Iselin innrømmer det er seksuell spenning i luften allerede mellom dem og deres partnere, og fniser nok så godt av dette. Oda derimot er ikke helt overbevist.. Når Mie senere forteller henne og Nora om den nesten-hete-natten til Iselin og Ådne, sier Oda at hun håper Iselin ikke blir for investert i Ådne for tidlig, slik at hun ikke ender opp med å bli såret. Nora derimot ønsker at Eskild tar mer iniativog vise mer følelser. Det er ikke enkelt.

Og så – «MELDING!!». Emilio og Ida får en melding om at de skal velge hver sin deltaker og ta med seg på en date. Romantisk <3 Emilio velger da Iselin (til tross for at Nate melder seg frivillig. Spøkefuglen altså), og Ida velger Eskil, til Nora sin store fortvilelse. Daten begir seg ut på en liten piknik hvor de deler en (forhåpentligvis) kald flaske med bobler på gresset utenfor villaen. Praten sitter løst hos på begge datene, men Iselin viser mer interesse ved å snakke mer om Ådne enn med Emilio. Ouch. Ida og Eskild derimot koser seg.. Har Nora noe å bekymre seg for?


Til tross for at Iselin har utrykket følelser for Ådne allerede etter kort tid, viser det seg at Ådne dessverre ikke helt er på samme sted som henne. Han ønsker heller å se hvordan ting kan bli med Nora, som nå er i par med Eskild som Ida har vist interesse for. Beleilig! Ådne tar Iselin til siden og sier «vi viber bra, men jeg føler liksom ikke vi har den sparken da, om du skjønner» og sier hun burde se hvordan ting kan bli med Emilio. Iselin nikker og sier «mhm» gjennom hele samtalen, noe Ådne tolker som at «dette var en bra samtale!» Ådne, da. Samtalen blir avsluttet med en klem og et småkleint «ha det bra, vi snakkes!» til tross for at Iselin innrømmer at hun føler Ådne har vært «egoistisk og lekt med følelsene hennes bare for å bli i villaen». Dramaet er offisielt i gang.

Episode 3:

Vi faller rett inn i chilling rundt bålplassen, alle snakker og koser seg. Men så kommer Morten, «OH. MY. GOD», som Thammy sier og oppsummerer resten av gjengen sine følelser. Han kommer med den forventede beskjeden om at nå skal Ida og Emilio få velge hvem de skal danne par med, og ber dem stille seg ved siden av han. Til tross for at gjengen har en viss anelse om hva som kommer til å skje, kan du fortsatt se stresset som sprer seg ganske så raskt.

Emilio velger Iselin, som ikke kommer som en overraskelse, og når Morten spør Ådne hva han tenker om dette får han til svar «Vel, men og Iselin har ikke gått så veldig godt overens i det siste, så det går egentlig helt fint» med selvsikker stemme. Kleint øyeblikk, etterfulgt av latter som deltakerne prøver å holde inne, men i slike øyeblikk som det er det kanskje ikke enkelt. Iselin derimot er veldig fornøyd med å ha blitt valgt, og sier hun ser frem til å bli bedre kjent med Emilio. Vi håper kjærligheten blomstrer for disse to! Så er det Ida sin tur, noe som flere er litt usikker på. Vil hun velge Eskild hun har vært på date med og fått en god connection med, eller vil hun velge Nate som hun også har sagt hun går godt overens med? Morten spør henne om det var et vanskelig valg, noe hun sier ja til, og at hun har tatt valget ganske så nylig, eller rett og slett akkurat nå. Deretter ber Morten henne velge.. Og hun velger Eskild. Nora, som opprinnelig var partneren til Eskild, er ikke fornøyd, det kan man se lang vei. Men når hun blir spurt hvordan det er å være singel, sier hun at «hun så den komme, så hun var forberedt». Men dette er «Love Island», og står man som singel, står man i fare. Etter litt tårer fra Thammy, stiller Nora og Ådne seg ved siden av Morten, og etter en (ganske så) langdragene tale som holder deltakerne på pinebenken får de beskjed om at.. de ikke skal hjem helt enda, de har fått en ny sjanse. Men de må finne seg noen fort!

Etter Morten har dratt, blir det selvfølgelig snakk om valgene som har blitt tatt. Nora er nå usikker på om hun vil fortsette å bli kjent med Eskild, at han har hatt sin sjanse, eller kanskje hun overtenker? Forvirringen er i alle fall der. Eskild derimot er veldig fornøyd, og hadde ikke noe imot og bli valgt av Ida. Men fortvil ikke Nora, det er flere i villaen som er interessert i deg! Ådne viser like stor interesse for Nora som tidligere, og tar det steget videre med å fortelle henne at han ønsker å bli bedre kjent og at han tror de kunne vært et strekt par. Selv om dette ikke er «Paradise Hotel», så skjønner vi hvor du kommer fra Ådne <3. Nora derimot setter spørsmålstegn ved dette, noe som er forståelig, og føler han ikke er genuin. Hun trenger noen som går «all in» for bare henne, og selv om Ådne forsøker å bevise overfor henne at det gjør han, så virkelig hun dessverre ikke helt overbevist. Tiden vil vise! Stå på, Ådne.

Til tross for parsplitt, skjer det enda en splitt. Johannes forteller Oda at han også er keen på Nora og syns hun er veldig søt. Oda sier hun har lagt merke til dette, og sier seg enig i at hun og Johannes ikke har hatt en skikkelig connection, så hun oppfordrer Johannes til å gå for Nora. Og plutselig, blir alt snudd på hodet. Ådne går til Oda for å vise interesse der, og Johannes tar med seg Nora for en prat. Tok ikke lang tid før brikkene falt på plass her!

Og så kommer… første konkurranse! Vi starter med konkurransen «Hva har du i bagasjen?», hvor deltakerne skal jentene skal lese anonyme fakta om guttene, og kysse den gutten de tror det handler om og får et poeng om de kysser rett gutt, og så skal guttene gjøre det samme med jentene. Flere detaljer kommer frem, hvem har hatt sex utenfor Kongen og Dronningen sitt slott? Hvem har Jahn Teigen og Tina Turner som sine favorittartister? Hvem har ikke gått en hel uke uten sex siden hun var 18 år? Og hvem har spydd i sengen til en «one night stand»? Hvem betegner flørting som utroskap? Det kysses i vei, og deltakerne får vist en litt villere side av seg selv.. De heteste kyssene skjer mellom Eskild og Nora. Konkurransen mellom disse er visst ikke helt død likevel! Mie viser også litt sjalusi når Oda kysser Ali, og sier at det var tydelig hvem som kysset den de hadde lyst å kysse uten å tenke på hvilken person som faktisk var det rette svaret. Ja, hva skal man si?

Og sist men ikke minst – si velkommen til Omid (snart)!

Episode 4:

Ny dag, nye muligheter (for flørtingJ). Kan det være en connection mellom Oda og Ali? De koser seg og ler sammen når hun skal forsøke å lære han å shuffle, noe som han ikke helt tar på strak arm. A for effort though! Dette har også Mie plukket opp på, og det viser seg at hun ikke er særlig fornøyd med heller. Hun forteller Ali at det føles litt rart at de er oppå hverandre og koser, og at han deretter går og flørter åpenlyst med Oda. Noe hun melder det er flere som også syns! Ali sier seg ikke enig, sier han syns han og Oda bare har et vennskapelig forhold, og forsikre Mie om at det er kun hun han vil ha. Til tross for dette er ikke Mie helt overbevist, og noen tårer triller.

Dette er derimot ikke det eneste dramet i villaen. Thammy velger å ta en prat med Ida om noen rykter hun har hørt angående Nate. Thammy spør Ida om Nate hadde oppfordret henne til å velge henne under gårsdagens parsplitt, noe Ida avkrefter. Nate har vist interesse for Ida, men ikke direkte sagt at han ville bli valgt. Men Thammy står fast på sitt at hun syns først og fremst føler at Ida burde sagt i fra til henne om henne samtale med Nate, men hun føler også at Nate indirekte har løyet til henne fordi han heller ikke har sagt til henne at han hadde den samtalen med Ida. «Klarer han ikke å være ærlig, er det ingen vei tilbake mellom meg og Nate», sier hun. Som Thammy sier «Stay tuned people, there might be some drama!». Nate har merket Thammy er sur for noe, men sier «I mind my own business sir», men dette vil vel kanskje bli klassifisert som Nate sin business.. eller? Han mener også at om Thammy har et problem med han, er det hun som må komme for å ta en prat. Både han og Ali blir enig om hvis alle var slik, hadde det ikke vært krig i verden. Godt vi kan løse litt verdensproblemer her på Love Island også <3 Han bestemmer seg likevel for å ta en prat med Thammy, og legge konfliktskyheten sin til siden. Nate oppsøker Thammy, og de tar praten som kan løse verdenskonflikter. Thammy sier hva hun har hørt, og Nate sier dette ikke er sannheten, og melder at «ting går jo rundt her som klamydia på en russefest». Et kjent konsept for mange, vil vi tro J Etter den etterlengtede parten ordner de likevel opp, og alt blir i skjønneste orden igjen. For nå.

Til tross for noe drama blant parene, så blomstrer flørtingen mellom Johannes og Nora. Til tross for en liten misforståelse mellom partene, hvor Nora spør om hun har «dårlige moves» og Johannes tror hun spør om hun har en «dårlig mus», så flyter praten fint. Lett for! Nora er derimot ikke helt ferdig med Eskild, og de andre jentene sier at hvis hun fortsetter å vise interesse for Eskild, kan hun skyve Johannes unna. Det er ikke lett å være Nora nå. Eller jo, kanskje litt. Mie tar sakene i egne hender og setter seg ned for å prate med Oda om flørtingen hennes med Ali. Igjen er konklusjonen at jentene støtter hverandre og bli bedre på å prate med hverandre i stedet for å gå rundt og lure. Mie sier også at hun merker hun må «jobbe med meg selv her inne», og det er en vibe vi alle trenger i 2020.

Men kjærligheten blomstrer fortsatt, og vi får se det første seriøse kysset mellom Johannes og Nora. Luringene <3 Natten kommer, og de legger seg til å sove. Oda legger seg på sofaen, Ådne legger seg i sengen i stuen, og forlater da Johannes og Iselin alene i hver sin seng. Digg for de, litt kjipt for de andre. Ida og Eskild kliner til, så natten blir kald og enslig for noen og litt hetere for andre. Neste morgen, melder Omid sin ankomst gjennom dobbeltdørene i villaen. Han blir møtt av et kosende par på sengene ute i hagen, nemlig Oda og Ådne. Så så alene var de altså ikke. Oda løper inn til de andre og skriver «DET ER EN NYT GUTT!!». Omid får hilst på alle, og fatter interessen til Oda, noe Ådne innrømmer at får han til å føle seg delvis truet av. Flere av jentene fatter interesse for Omid, blant annet Iselin, noe som blir gjengjeldt fra Omid sin side. Omid får en date, men siden det er seerne som har en finger med i spillet så er det Thammy som blir stemt til å ha en date med han. Nate er litt bekymret, men etter praten de hadde i går er det god stemning igjen. Daten deres tar sted utenfor villaen med levende lys, et koselig lite bord, og champagne i glasset. Praten flyter lett, men om gnisten mellom disse to er der? Det er fortsatt litt usikkert. Omid får derimot også lov til å velge en jente helt selv som han vil ta med på date. Her går han får Iselin, og hvordan går dette mon tro?

Episode 5:

Vi hopper rett inn i Omid sin romantiske date nummer to for kvelden. Ikke alle gutter som kan skryte av back to back dates med to flotte jenter, uten å virke som «MOF» som Thammy ville sagt. Iselin smiler fra øre til øre, i håp om at alle gode ting er tre for henne her inne i villaen. Hun og Omid klemmer, og praten begynner lett og ledig. Iselin er veldig fornøyd med den romantiske settingen, og sier at «lykken har offisielt snudd for Iselin!». Du vet de mener det når de referer til seg selv i tredje person <3 Når Iselin og Omid koser seg på date, så oppdaterer Thammy de andre jentene om hva hun tenker om daten hennes date med Omid. Hun sier at for er hun fornøyd med sin partner Nate, og følte ikke den samme connection med Omid. Nate innrømmer at det begynner å krible litt i magen rundt Thammy, noe han syns er gøy. Når Iselin og Omid kommer tilbake går hennes partner Emilio rett bort til Iselin, og ignorer Omid. *Awkward*. Iselin legger frem at hun kanskje føler mer en vennskapelig connection med Emilio, og ikke noe romantisk, dessverre for Emilio. Til tross for dette vil ikke Emilio gir opp, og skal prøve å være et bedre valg for Iselin enn Omid.

Men kjærligheten blomstrer mellom Mie og Ali, og Johannes og Nora. Ali fortsetter å snakke om sitt første kyss mellom han og Mie, og at de venter for å gjøre det perfekt. Men Ali.. har vi ikke allerede sett det første kysset deres i sengen for noen netter siden? Kanskje han har glemt at de blir filmet 24/7. Lett for når man ikke er vant til det.

Morgenen etter starter med en romantisk frokost hvor Nate lager frokost til Thammy, og Nora sier at Iselin bør velge Omid foran Emilio. Men Iselin har lært etter Ådne-kaoset, og sier hun ikke skal falle for ord denne gangen. Emilio derimot prøver å imponere Iselin med handlinger, og kommer med egg og avokado til frokost for henne. Hvem blir ikke sjarmert av det? Jo, vel, Iselin. Hun er fortsatt mest interessert i Omid. Emilio endrer plutselig helt mening, og tar opp med Eskild at han vil bli bedre kjent med Ida som han opprinnelig kom inn i villaen med. Eskild sier det går helt fint, og Emilio manner seg opp for å ta enda en mer romantisk vinklet prat med Ida. Dette går jo så som så, og Ida sier hun er fornøyd med å stå i par med Eskild, og oppfordrer Emilio til å snakke med de andre jentene. Deretter blir det litt småklein stillhet. Ikke enkelt å være Emilio i dag. Nate derimot, har en bedre dag. Han forteller Thammy om følelsene sine for å ikke handle i «friend zone»-en, og sier til henne «I kinda like you». Thammy ber han «bare with me» og «you make me happy». Mye norsk og engelsk om en annen her, men det for vi bare holde i folkens. Skjønt er det uansett!

For å ta opp stemningen, blir det en ny konkurranse. Alltid like gøy. Denne gangen skal guttene imponere jentene med litt fitness, til Nate sin store fortvilelse, og Johannes sin store glede. Det blir squat-konkurranse med jentene på ryggen til guttene når det er om å gjøre å ta flest knebøy, flest armhevninger der jentene spruter vann i fjeset på guttene med vannpistoler, og sist men ikke minst, den kjente klassikeren med kyss, klapp og klem bare med litt sit-ups innblandet. Det blir mest klapp, men også noen hete kyss mellom Nate og Thammy, Ida og Eskild, Mie og Ali, og sist men ikke minst en litt småsjalu Nora som kaster seg mellom Oda og Johannes når han tar sine sit-ups. «Johannes ser jo så bra ut..» sier Nora, og Johannes ser ikke akkurat misfornøyd ut. Vinneren av konkurransen blir Johannes, og han utnevner seg selv til Mr. Love Island. Ikke bare kjærligheten som blomstrer i villaen!

Kvelden kommer, og det er tid for temafest! Dagens tema er alles favoritt, glitter <3. Deltakerne pynter seg og med masse glitter og mønster er de klar for å danse kvelden vekk i sakte film. Klassiker. Senere er det selvfølgelig litt tid for prat om følelser mellom parene. Ådne og Oda går godt overens, men hun innrømmer han kan være litt mye, noe Ådne sier han skal jobbe med. Nate har bestemt seg for at nå skal han vise Thammy hvor godt han liker henne, og går bort og planter et par kyss for henne. Thammy fniser og ler, så glitteret har gjort at disse to turtelduene har kommet nærmere hverandre. Nate feirer med en imponerende beat boxing og dans. Kommer det en Mr. Love Island-konkurranse, Johannes, da bør du passe deg.

Samtidig kommer det frem at Emilio tydeligvis har falt pladask for Ida. Iselin har lagt merke til at Emilio har tatt Omid til siden, og er svært nysgjerrig på hva de har snakket om. Til hennes store forundring forteller Omid at Emilio har fortalt han at han er «forelsket og har følelser for Ida». Omid syns dette kanskje var litt mye i forhold til at de kun har kjent hverandre i noen få dager, men hjertet vil ha det hjertet vil ha. Thammy snakker samtidig med Emilio, og sier hvis han har så sterke følelser for henne så burde han gå for henne. Tårevåt innrømmer Emilio at han har dessverre brukt tiden sin feil, og skulle brukt den på Ida fra dag én. Emilio, vi heier på deg!!

Denne uken har vi sett mange par som har gått fra hverandre, noen har funnet noen andre, og andre har bare blitt sterkere. Men som Morten sa før han dro i første episode, de valgene de tar får konsekvenser. Guttene er i overtall, og på søndag er det tid for nytt parbytte. Og den gutten som står igjen som singel – han må hjem.

Gått glipp av noen av ukens episoder? Se de her. Fortsettelsen av Love Island Norge ser du på TV 2 Sumo søndag kl. 15:30.