Min Sumo

Anette (27) anbefaler

Ser på nå:

Funkyfam, Skal vi danse

Hva er din all-time favoritt TV-serie?

Sex and the city og GIRLS

Og hvis du er HELT ærlig?

Norsk reality

Hva er ditt favoritt TV-øyeblikk?

Hver morgen mandag – fredag det øyeblikket jeg skrur på God morgen Norge

Hvilke Sumo-serier anbefaler du?


Being 29

Serien handler om Julie og Jesper som snart blir 30 år. Mens vennene deres etablerer seg med familie, er de begge single og prøver å navigere rundt i livet med de bekymringene og forventningene det medfører. Det er flere sesonger parallelt med at alderen deres øker. Dermed får seeren en følelse av å virkelig følge livene deres og alt det medfører av opp- og nedturer.

Serien er veldig realistisk og appellerer til både gutter og jenter. Uavhengig av sivilstatus kjenner man seg igjen i situasjoner som Julie og Jesper havner i. Som seer kommer man tett innpå deres opp- og nedturer, pinlige og morsomme situasjoner. Det gir en ekte opplevelse å se på. Alle mine venner som har fått anbefalt denne serien elsker den.


Dansk gull

Jeg liker alle de danske seriene på Sumo som følger unge voksne. Spesielt Limboland og Perfekte steder. Den overnevnte danske troikaen av dramaserier (Being 29, Limboland og Perfekte steder) handler jo alle om livet til unge voksne. Seriene handler om å finne seg selv og sin identitet, samt å håndtere romantiske og vennskapelige relasjoner. Dette kompliseres av de sosiale forventningene knyttet til jobb, studier og familieliv. Med andre ord en livssituasjon de fleste i samme alder kjenner seg igjen i på ulike måter. De nevnte seriene har korte episoder som man slukes inn i, og det er nesten umulig å ikke binge dem. Hvis man liker GIRLS, vil man elsker disse. De føles kanskje nærmere og mer realistisk siden de er dansk.


Vida

Vida handler i hovedsak om to meksikanske søstre som bor i Los Angeles. De er meget forskjellig fra hverandre, men blir tvunget til å flytte sammen i barndomshjemmet deres når moren deres dør. Vi følger deres oppgjør med fortiden og sjokkerende sannheter om deres mor. Det er en enkel dramaserie å følge med på. Om man liker litt latinamerikansk kultur, får man også dette i denne serien.