Aktuelt

20 filmer og serier du trenger NÅ! – og de er helt gratis!

Førjulstiden byr på mange spennende premierer, gjensyn med flere Sumo-favoritter, engasjerende kvalitetsdrama, drøssevis med julefilmer og en etterlengtet fortsettelse.


Hjerteslag

Så levde de lykkelig alle sine dager … Eller?

I sesong tre av «Hjerteslag» kommer den endelige syretesten for Mio og Anders. De to får endelig erfare hva det egentlig innebærer å være småbarnsforeldre. Datteren Mike er nå et halvt år gammel, nyforelskelsen er borte, og det som før var tiltrekkende motsetninger er nå evige kimer til konflikt. Anders prøver så godt han kan å redde den lille familien sin, og i et lite, vidunderlig øyeblikk kan det se ut som om at Mio og Anders skal få sin lykkelige slutt, men så blir alt igjen snudd på hodet. 

Premiere 13. desember!


Huskestue

Tett kunnskapshullene

Fra 9. desember kan du tette enda flere kunnskapshull på Sumo! Kristian Ødegård og hans makker Dag Otto Lauritzen er tilbake med nye middels vanskelige spørsmål, finurlige avstraffelsesmetoder og mye moro i nye episoder av Huskestue – kun på Sumo.


Waco

Dommedagen i Waco

I februar 1993 får myndighetene inn et tips om ulovlig våpenaktivitet ved Mount Carmel, der den religiøse gruppen Branch Davidians befinner seg. De bestemmer seg for å aksjonere, men det går ikke etter planen. Det lengste væpnede oppgjøret i USAs historie starter, og 76 personer mister livet. Men nøyaktig hva som skjedde, er fortsatt uklart… Waco er basert på en sann historie og har en rating på 7,9 på IMDb.


Alex & Aune

Feelgood bromance

Alex Rosen og Aune Sand møttes på Torpet Kjendis i 2018 og falt pladask for hverandre. De fikk imidlertid bare et knapt et døgn sammen før Alex røk ut av konkurransen. Siden har begge hatt et ønske om å bli bedre kjent, og nå skjer det. De har ryddet kalenderen og i fem uker skal de være sammen! Alex har valgt location for deres forbrødring, det fineste stedet han vet om, nemlig lille Bleik i Vesterålen. Her skal de knytte vennskapsbånd, ikke bare til hverandre, men også til stedet og folkene som bor der. Det er duket for årets feelgood bromance!


Enten/Eller

Nytt ungt drama fra Danmark

To unge, vakre mennesker møtes og det oppstår både lidenskap og følelser. Men William og Maja er hverandres absolutte motsetninger. Der Maja er veganer og sosialist med et stort hjerte, er William ultraliberal kapitalist og lever et prinsippfast liv som student på Handelshøyskolen i København. Begge er politisk aktive på hver sin side, så kan kjærligheten overvinne ulikhetene dem imellom?

Hvis Being-serien og Perfekte steder er blant dine favoritter, vil du like Enten/Eller.


Love Actually

Like viktig som julekaker

Blir det egentlig jul uten at Hugh Grant har danset seg ned trappen i Downing Street no. 10? Vi tviler. Kos deg med denne stjernespekkede juleklassikeren på TV 2 Sumo!


Gangs of London

Britisk seersuksess

Når den ubestridte gangsterkongen Finn Wallace plutselig blir funnet død, oppstår det et maktvakuum. Wallaces tilhengere starter en intens jakt på morderen, samtidig som en brutal gjengkrig truer den skjøre freden i Londons underverden. Det er knallhardt, bekmørkt og så intenst at du må ta deg en lang luftetur etter hver episode. Ikke for den lettskremte, og muligens de mest eksplisitte voldsscenene du har sett strømmet.

Gangs of London er britiske Sky sin største dramasatsing noensinne og har gjort stor suksess i Storbritannia.


Truls à la Hellstrøm

Feelgood kokkelering

Truls Svendsen og Eivind Hellstrøm reiser rundt i Norge i bobil og lager kulinariske retter i en svært uhøytidelig kokkekonkurranse i Truls à la Hellstrøm. Det er umulig å ikke bli i godt humør av kjemien de to har mellom seg, kombinert med mye interessant matkultur rundt om i Norge.


Beck – Undercover

Ny Beck-film med Kristofer Hivju

Beck er endelig tilbake og det er også Hivju i rollen som Steinar Hovland! Dette er den første av fire nye filmer. I Beck – Undercover blir et ungt gjengmedlem funnet drept, og Beck-gruppens etterforskning tyder på at et narkonettverk står bak. Klas Fredén har overvåket nettverket lenge, og Beck-gruppen – med Alex Beijer i spissen – får aller nådigs jobbe med drapsetterforskningen parallelt. Hun havner snart på kollisjonskurs med Fredén. Dermed blir også Martin Beck, som nå er avdelingsleder, innblandet i saken.


The Holiday

Et must i julen

Amerikanske Amanda og engelske Iris har på hver sin måte blitt sviktet av mennene i sine liv. Når de finner hverandre på et husbytte-nettsted bestemmer de seg for å bytte liv med hverandre i to uker – et bytte som innebærer nye møter og uante følger. The Holiday er en moderne, feelgood juleklassiker som bare må ses i løpet av julen.


Grinchen

Grumpy julestemning

Grinchen er en gretten type som bor oppe på et høyt fjell, med hunden Max som eneste selskap. Derfra ser han ned på innbyggerne i Hvemvik, som hvert år forstyrrer ham med høylytt julefeiring. Til slutt bestemmer han seg for å stjele julen, men kanskje kan en snill jente få ham på andre tanker? Animert familiefilm fra selskapet bak filmer som «Grusomme meg», «Syng» og «Kjæledyrenes hemmelige liv». Vi har den både med norsk og engelsk tale.


Yellowstone

Kevin Costner i knallsterkt cowboydrama

En rancherfamilie i Montana gjør alt for å unngå å bli påvirket av det moderne USA og indianer-naboene. Kevin Costner spiller familieoverhode, og har flere barn i sitt “arsenal” som han jevnlig bruker mot sine fiender. De skyr ingen midler for å få det slik de vil. Dette er en kvalitetsserie av første klasse. Vakker natur, god dialog, blodig og tøft – med mye bra skuespill!


Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa

Alt vi ønsker oss til jul… er snø!

Det nærmer seg jul, og Flåklypa Tidende-redaktør, Frimand Pløsen, har lovet bygda snø. Når Ludvig ønsker seg det samme, er ikke oppfinner Reodor Felgen vanskelig å overtale til å bygge verdens kraftigste snømaskin. Men så forsvinner Reodor, og så forsvinner snømaskinen, og da må Solan og Ludvig stelle i stand til jul alene. Hvis de rekker det, da, etter å ha reddet Flåklypa fra verdens verste snøstorm. For å tukle med naturen – det er farlig det.

På 1. juledag sender vi også, tradisjonen tro, Flåklypa Grand Prix på TV 2 og TV 2 Sumo!


Snekker Andersen og Julenissen

Juleklassisker i ny (nisse)drakt

Snekker Andersen elsker julen mer enn noen annen høytid, og han gjør alt for at familien skal oppleve ordentlig jul hvert år. Men denne julen går ikke helt som planlagt. Snekker Andersen, iført fullt nissekostyme, sklir på hålka og etter en heidundrende kjelketur krasjer han med den ekte Julenissen… Dette er den velkjente Prøysen-fortellingen i helt ny drakt – full av nostalgisk julestemning!

Vi har også oppfølgeren Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul som leiefilm.


Schitt’s Creek

Humorserien som vokser på deg

En familie mister sin enorme formue, og må flytte til det lille og forlatte stedet Schitt’s Creek. Familien blir presset inn på to små motellrom, og blir tvunget til å tilbringe tid med hverandre. Ikke visste de hvor lite de faktisk kjente hverandre, og hvor fantastisk det etter hvert blir når kjærligheten mellom dem øker for hver episode som går. Det er jo bare hysterisk morsomt: Plottet, alle de rare og fine karakterene og utviklingen dem imellom. Serien byr på mange flotte øyeblikk og det er ikke rent sjelden man blir rørt! Schitt’s Creek er en serie som virkelig vokser på deg, og den stakk av med alle prisene i kategorien komedie på årets Emmy-utdeling.

Harry Potter-filmene

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er potterne.jpg

Wingardium Leviosa

Harry Potter-maraton er blitt en juletradisjon for mange, og på TV 2 Sumo finner du alle åtte filmene!


Tinka og kongespillet

Årets julekalender

Bli med tilbake til Nissenes Rike i sesong to av Tinkas juleeventyr! To år etter at Tinka fant ut at hun er halvt nisse og halvt menneske, er hun klar til at forlate sitt trygge barndomshjem hos Nille for å flytte opp på slottet til sin far. Vi møter henne på den store dagen hvor hun skal utnevnes til kronprinsesse av Nissenes Rike. Men da hennes far, kong Storm, ikke kommer hjem fra sin reise rundt i Riket, blir de fredelige nissene i stedet kastet ut i en dramatisk kamp om tronen – en kamp som blir kalt Kongespillet. Tinkas eneste sjanse for at vinne tronen innen jul er å stille opp mot dem.


Hjelp, det er juleferie

Klassisk julekaos

Klassisk julekomedie der vi møter igjen familien Griswold, som holder seg hjemme etter to helsprø ferier. Pappa Clark (Chevy Chase) gjør sitt beste for å gi familien en perfekt jul og har invitert flere medlemmer av slekten. Men kaoset begynner allerede når juletreet skal anskaffes, og det blir ikke bedre når julebelysningen skal opp og det kommer uventet besøk.


Caprinos eventyrlige verden

Barndomsminner på film

Nå kan du få et gjensyn med kjente og kjære eventyr fra Ivo Caprinos verden: «Gutten som kappåt med trollet», «Sjuende far i huset», «Reveenka», «Veslefrikk med fela» og «Askeladden og de gode hjelperne». 


Julekongen: Full rustning

Juleeventyr for hele familien

Mira er dypt bekymret. Julen står for døren og familien har rotet det sånn til økonomisk at de knapt har råd til julepynt. Mens Mira gjør sitt beste for å prøve å skape litt julestemning, bruker storebroren all sin tid på å drømme om prinsesse Eiril i Ridderdalen.Se alt som kommer i desember

Julefilmer for hele familien – se listen

Les flere anbefalinger